Kakanie pri pití mliečka

naty_10
3. okt 2024

Dobrý deň, náš malinký má 1,5 mesiaca a od narodenia je na umelom mliečku, lebo nemôžem kojiť. Posledné dni ale máme taký problém, že keď mu dávam piť mliečko, tak počas toho tlačí do plienky a potom sa mu mlieko vracia aj vrchom, aj keď si odgrgne. Ale nie je to pri každom jedení, raz áno, raz nie. Dá sa s takým niečím vôbec niečo robiť ?

ivangeline
3. okt 2024

Ja dojčím ale teda mne to príde normálne. Detom sa to posúvav črevách, ked cuckajú. Ale ked ma v ústach cumel, ako to, že grca?

kitycat
3. okt 2024

Je uplne normalne, ze kaka pri jedeni, vsetko sa to hybe ako pise
@ivangeline

A to ze ugrcne, no traviaci trakt a zaklopky este nie su dokonale. Inak je spokojny, nie?

veselo_neveselo
3. okt 2024

@naty_10 asi neda, je to totiz reflex. Maju ho aj dospeli, ze po jedle musia ist 🙂 S tym sa nic neda, mozno dat najprv trochu najest, aby nemal uplne ze plne brusko, nechat vykakat a az potom dojest...ale ci nebude velmo revat pri takom preruseni, to neviem.

anavixy
3. okt 2024

Nie, neda, vola sa to gastrokolicky reflex. Je to uplne normalne aj ked niekedy neprijemne a neprakticke… vekom sa to bude miernit.

naty_10
autor
3. okt 2024

Ďakujem za rady a názory. Viem, že keď papajú, tak zarovno tým aj kakajú, niektoré tak a niektoré po jedení, ale nešlo mi do hlavy, prečo vygrckáva, potom mu to trocha chýba a je hladný 🤷‍♀️ A vygrckáva keď mu vyberiem flašku, nemá cumeľ v ústach.

ivangeline
4. okt 2024

No hneď po najedeni treba zdvihnúť. Grcka, lebo potrebuje grgnut, pripadne ešte aj tlači brucho, keďže kaká… cez rameno, cez nohu, proste vyvysit. Pockat pár min a až potom riešiť prebaľovanie.

maryetta
4. okt 2024

Ono mozno vygrcne prave to ze ho tlaci. Resp sice som mala kojene ale dr mi hovorila ze von ide “prebytok”. Ze mam byt spokojna. Našmu to preslo ked zacal papat prikrmy.