Kakanie - nekakanie 6 mesačnej dcérky

nika_17
27. jan 2017

Ahojte,chcela by som vediet vas nazor,mozno radu.Dcerka ma 6 mesiacov,ale posledne dva tyzdne mame problem s kakanim.Papame prikrmy a UM-sunar.Problem bol ten,ze ju zacalo zapekat,mala velmi tvrde hovienka.Papame najma ciste zeleninove prikrmy bez mrkvy,slivkove.hruskove.Slivkovu stavu absolutne odmieta,nutime jej feniklovy caj,masirujeme brusko,cvicime a krcime nozicky k brusku,spavame na brusku v noci,skaceme na fit lopte,berieme probiotika,ale nepomaha.Hlavny problem je to,ze to prve hovienko (alebo maly bobek) sice vytlaci,ale k tomu zvysku jej musim pomahat teplomerom.Musim.Skusala som to aj bez toho,ale bolo to este horsie,strasne plakala.Neviete mi prosim poradit ako ju donutit vykakat vsetko co treba?

toscany
27. jan 2017

Moja mala mala to iste. Vynechavala som ryzovu kasu, ta ju velmi zapekala. Pomalicky som jej zacala davat pit aj vodicku a casom sa jej to upravilo. Drzim palce!!!

nika_17
autor
27. jan 2017

@toscany a nezvykla si na ten teplomer? Ja sa bojim,ze sa sama nebude chciet vykakat potom..

meusicka
27. jan 2017

@nika_17 rano nalacno jej skus dat troska slivkoveho lekvaru, keby spapala, rozmyteho vo vlaznej vode. nie je dobre ak nekaka, ona je este malinka, takze to treba podchytit ked sa, lebo cim starsie, tym viac tazsie to bude. my sme boli starsi ale ked to neslo a neslo tak sme davali lactecon, to bol sirup, a z toho slo, ci chcela ci nechcela. skus davat fakt tu slivku, pripadne vlaznu vodu hned rano. nepises ci ju davas na serblik, niektorym dedtickam to ide lahsie ked ich das nan a podrzis kym sa vykakaju. do plienocky to ide tazsie, hlavne ked sedi alebo lezi.

pribinak
27. jan 2017

Skus probiotika a pomlete lanové semiačka, prikrmi urob viac riedke, take polievockove

zviz
27. jan 2017

Skus urobit UM do vyvaru z ovsennych vlociek. Ono chvilu potrva kym si brusko zvykne na prikrmy, postupne sa to vsak upravi. Nukaj vodicku, jablcko, hrusku. Pripadne do prikrmu zamiesaj prebioticku vlakninu, dostat kupit v lekarni. Moj syn mal tiez s tym problem a dost mu pomohlo ked tlacil, dala som mu dolu plienku a pritlacila nozicky k brusku. Vtedy sa zvykol vykakat a ulavilo sa mu.

nika_17
autor
27. jan 2017

@zviz no aj to som skusala,ale nepomohlo.Spravila do plienky tu svoju malu kopku,a potom som jej rozbalenej cvicila s nozkami,masirovala brusko,ale nic.K tomu ostatnemu nam pomohol len ten teplomer..

nika_17
autor
27. jan 2017

@pribinak probiotika mame,prikrmy kupujeme,ale tie riedim vodou,nepomaha ☹ a taka mala moze lanove semiacka?

pribinak
27. jan 2017

@nika_17 ved ich pomel. Preco neskúsiš domáce prikrmi? Ved uvar zemiak cuketu, kusok maska a hotovo
Ci brokolicu, zltok a zemiacik. Alebo bataty
Mozno by jej pomohlo aj to

bublinka78
27. jan 2017

@nika_17 skus harmančekovy čaj nam pomohol aj slivkovy nektar

petrao2
27. jan 2017

So stravou sice poradit neviem ale urcite si nezvykne na teplomer,my sme pouzivali rekt. rurku do cca 8 mesiacov ako si pomalicky zvykala na stravu tak sa upravila aj stolica a hlavne ked zacala stvornozkovatstolica bola pravidelna kazde rano hned ako som ju dala na zem 🙂 chce to len cas a kym treba tak pomoct

ludka140281
27. jan 2017

namiesto teplomera odporučam -rektalnu rurku-je akoby slamka na pitie,ale malinká,tanka,makka-dutá a ked ma dietatko vetry,proste vyjdu cez trubičku,neboli to a skuste pošuchane jablčko,teplu vodu na ráno(na pitie)
tiež nám odporučali zaradit ovsene vločky-vlákninu a detská krupica na moje dcery je ako prehánadlo,,...obe vo veku ako spomínate trpeli zápchou,ked budete mat ešte pestrejšiu stravu,pojde to aj bez pomoci,ešte nám odporučali mastičku z lekárne-Pupík....je na vetríky,koliky

ukulela
27. jan 2017

@nika_17 var doma prikrmy (cukina, zemiak, brokolica, ... ) a zavaraj do nich ovsene vlocky. ked nechce slivkovu stavu, skus ju pomiesat do rozvareneho jablka a podobne ... alebo uvar jablcko s ovsetnymi vlockami a rozmixuj. ... a tiez skus zmenit probiotika. kamoska davala aj kamilkovy caj ....
ja nedam dopustit na tie ovsene vlocky. a tiez - vravi sa, ze banan zapeka, ale ja som citala, ze banan stolicu upravuje - pri hnacke zahusti a pri zapche naopak. ako mala reaguje na banany?ak ju nezapekaju prave ony, tak popuc trebars opat so slivkovou stavou trochu.

nika_17
autor
28. jan 2017

@ukulela myslim,ze banany jej zo zaciatku problem nerobili,teraz sa uz bojim vsetkeho..