Ahojte dcera od narodenia kaka len s rurkou, niekedy sa jej podari aj samej, najviac som čakala 6 dni no uz prdela velmi smradlave aj bola stale nespokojna, preto sme to takto riesili. Bude mat uz 4 mesiace, syn v jej veku uz asi začal sam kakať , s nim sme mali taky isty problem . Preto sa ajtak chcem poradiť čo robiť. Ona keby vedela jak ta kaka aj 5 krat do dna podlamna, ale uz jej nechcem davat tu rurku denne. Cakala som aj 3-4 dni ale to su uplakane bdele okna a neviem uz. Ako jej inak pomoct, aj cvicime davam na brusko, uz je viac akokebx pohyblivejsia tak neviem kde je problem. Je čisto na MM. Dakujem
Dcéra do 8 mesiacov kakala len s rektalnou rurkou (bola dojcena). Keď začala prijímať viac tuhej stravy, tak sa rozbehla aj stolica. RR bola naša najväčšia kamoška pomocnicka 😀
Vylucit abkm, ak sa nepotvrdi, tak probiotika (pridat alebo zmenit, probiofix imun alebo infant dophilus). Pozri capiky lecicarbon, funguju na inom principe, bez napr glycerinovy capik, urcite stoja za skusku. Po 6.m pridat vlakninu (mam dojem, ze skor sa nemoze) pripadne Forlax. A ked to nepojde ani tak, tak proste rurkovat. Ja som rurkovala do 9m, nic sa tym nenarusilo, nepokazilo, dieta normalne kakalo samo hned, ako sa hustota stolice zlepsila (alebo teda skor hned ako sa mohla posadit na nocnik a kakat tak, s tou hustotou stolice to bol stale boj..).
Daj tomu ešte 2 mesiace a čím skôr príkrmy.
Syn tiež kalal viacmenej s rurkou do cca 8 mesiacov. Potom začal chodiť a už to šlo aj samé..
Skúste cvičiť každý deň nožičkami, kolienka pritlačiť k brušku a masírovať bruško olejom napríklad levanduľovým