Kakanie bobiek

matteomia
18. feb 2018

Mala ma mesiac je na um od narodenia a máme problém s kakanim....kakame ako zajko guľôčky a dosť tvrdé tak poprosim o radu čo by jej pomohlo na zmakcenie stolice....mlieko jej zarábam do harmancekoveho caju

zabina27
18. feb 2018

Zmeniť um, porad sa s doktorkou

misinka0611
18. feb 2018

Zmeniť UM, probiotiká...

bibih
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminecka2
18. feb 2018

Zmenit mlieko, aj za mna. Mozno jej ani ten harmancek nevyhovuje, nie vzdy ma zelany efekt. A u takto malych babatiek sa tiez porad kolko ho moze vypit za den.
Ale ocividne je zapecena, potrebuje viac tekutin. Skus jej po papani alebo pomedzi papanie dat este tekutiny- najskor cistu vodu ci sa chyti. Ked nie mozno feniklovy caj. Flaskou, striekackou- poskusaj co by ju "bavilo".

katka0905
18. feb 2018

Lactulosa, sladky sirupik, nam odporucil lekar, funguje paradne, zmakci, mala sa normalne vykaka

matteomia
autor
19. feb 2018

@katka0905 ahoj dostat to normálne v lekárni kúpiť ake jebyo dávkovanie ďakujem

katka0905
19. feb 2018

@matteomia áno, Lactulosa Biomedica, ak by to nemali, urcite budu mat nejaky iny, ktory ma ucinnu latku laktulozu, vsetky maju dobru chut. Teda, zatial sme to kupovali 3-krat, vzdy iny druh a vzdy chutil rovnako. Len aby bola ucinna latka laktuloza. Davkovanie je vlepene do obalu, my sme pri tom torchu maturovali 🙂 Prvu davku som jej dala trochu vacsiu, potom uz normalne, uziva sa to raz za den tusim. Len ono to byva tak, ze do hodiny sa zvykne po tom vykakat, takze jej to nedavam pred prechadzkou, nech ma klud pri tlaceni 🙂

gvendy0503
19. feb 2018

Asi jej nesadlo mlieko a zapekáme ju. Skús zmeniť iné mlieko

tannja
19. feb 2018

jednoznačne zmeniť UM

matteomia
autor
19. feb 2018

@gvendy0503 toto už ma 3 mlieko prvé dve ž nich mala krce

matteomia
autor
19. feb 2018

@katka0905 ďakujem a ty to ešte používaš?

katka0905
19. feb 2018

@matteomia teraz práveže áno, po roku, malá bola chorá a zapieklo ju asi zo sirupu na kašeľ. Ona je staršia ako tvoja, ale lekár mi povedal, že to je vhodné aj pre malé bábätká. Ale fakt je, že tvoja to môže mať z UM, asi by som skúsila zmeniť to. Lebo tento sirupík ti síce vyrieši akútny problém, ale ak to má z UM, tak sa to bude aj tak opakovať a nemôžeš ju mať nonstop na lactulose.

danusskaaa
19. feb 2018

Viac vody/caju jej dat pit

abeata
19. feb 2018

Neviem, ako sa vit.D volá teraz, no pred x rokmi sa podával alebo jednorázovo Vigantol, alebo každodenne Infadin. Tvrdá stolica u dieťaťa sa často upravila zvýšením dennej dávky (počtu kvapiek) Infadinu.

matteomia
autor
19. feb 2018

@katka0905 práveže toto je už 3 mlieko a aj som sa pýtala dr či mám zmeniť a povedala ze nie že bábätká čo papaju UM tak majú tvrdsiu stolicu tak ja potom neviem fakt

matteomia
autor
19. feb 2018

@danusskaaa a ona práveže vodu moc piť nechce a ja jej zarábam mlieko do harmancekoveho čaju

katka0905
19. feb 2018

@matteomia a nerobila jej test na intoleranciu laktozy? Moze mat zapchy, aj ked neznasa kravske mlieko..

danusskaaa
19. feb 2018

@matteomia musi si zvyknut. Ja som kojila malu a mala taketo bobky. Pomohla len voda/ caj - to jej to pekne zriadilo. Treba davat medzi jedeniami a zvykne si 😉 drzim palce

matteomia
autor
19. feb 2018

@katka0905 nie nerobila jej nič a vie o tom ako kaka

matteomia
autor
19. feb 2018

@danusskaaa tak ja jej dávam vodu a čaj si aký dávala?keďže ja jej zarábam mlieko do čaju

danusskaaa
19. feb 2018

Striedala som rozne - detske. Aj ovocne aj harmancekovy. Vyskusaj- uvidis. Pripadne skus trosku stavy z jablka vymackat a zriedit z vodou. Staci malicko 1-2 male lyžičky a opakuj viackrat. Nam nezabrali ziadne sirupy a kvapky. Len fakt voda...

angie1830
11. mar 2023

@katka0905 dobrý deň chcem sa spýtať aké staré bolo vaše bábätko keď ste používali lactulosu sirup prosím a aké ste dávala dávkovanie?? Ďakujem

katka0905
14. mar 2023

@angie1830 ach, tak to si už nepamätám, určite mala viac než rok, ale myslím, že radšej dať toto, ako nechať zápchu niekoľko dní, aj keby bola menšia..