Mala ma mesiac je na um od narodenia a máme problém s kakanim....kakame ako zajko guľôčky a dosť tvrdé tak poprosim o radu čo by jej pomohlo na zmakcenie stolice....mlieko jej zarábam do harmancekoveho caju
Zmeniť UM, probiotiká...
Zmenit mlieko, aj za mna. Mozno jej ani ten harmancek nevyhovuje, nie vzdy ma zelany efekt. A u takto malych babatiek sa tiez porad kolko ho moze vypit za den.
Ale ocividne je zapecena, potrebuje viac tekutin. Skus jej po papani alebo pomedzi papanie dat este tekutiny- najskor cistu vodu ci sa chyti. Ked nie mozno feniklovy caj. Flaskou, striekackou- poskusaj co by ju "bavilo".
Lactulosa, sladky sirupik, nam odporucil lekar, funguje paradne, zmakci, mala sa normalne vykaka
@matteomia áno, Lactulosa Biomedica, ak by to nemali, urcite budu mat nejaky iny, ktory ma ucinnu latku laktulozu, vsetky maju dobru chut. Teda, zatial sme to kupovali 3-krat, vzdy iny druh a vzdy chutil rovnako. Len aby bola ucinna latka laktuloza. Davkovanie je vlepene do obalu, my sme pri tom torchu maturovali 🙂 Prvu davku som jej dala trochu vacsiu, potom uz normalne, uziva sa to raz za den tusim. Len ono to byva tak, ze do hodiny sa zvykne po tom vykakat, takze jej to nedavam pred prechadzkou, nech ma klud pri tlaceni 🙂
Asi jej nesadlo mlieko a zapekáme ju. Skús zmeniť iné mlieko
jednoznačne zmeniť UM
@gvendy0503 toto už ma 3 mlieko prvé dve ž nich mala krce
@matteomia teraz práveže áno, po roku, malá bola chorá a zapieklo ju asi zo sirupu na kašeľ. Ona je staršia ako tvoja, ale lekár mi povedal, že to je vhodné aj pre malé bábätká. Ale fakt je, že tvoja to môže mať z UM, asi by som skúsila zmeniť to. Lebo tento sirupík ti síce vyrieši akútny problém, ale ak to má z UM, tak sa to bude aj tak opakovať a nemôžeš ju mať nonstop na lactulose.
Viac vody/caju jej dat pit
Neviem, ako sa vit.D volá teraz, no pred x rokmi sa podával alebo jednorázovo Vigantol, alebo každodenne Infadin. Tvrdá stolica u dieťaťa sa často upravila zvýšením dennej dávky (počtu kvapiek) Infadinu.
@danusskaaa a ona práveže vodu moc piť nechce a ja jej zarábam mlieko do harmancekoveho čaju
@matteomia musi si zvyknut. Ja som kojila malu a mala taketo bobky. Pomohla len voda/ caj - to jej to pekne zriadilo. Treba davat medzi jedeniami a zvykne si 😉 drzim palce
@danusskaaa tak ja jej dávam vodu a čaj si aký dávala?keďže ja jej zarábam mlieko do čaju
Striedala som rozne - detske. Aj ovocne aj harmancekovy. Vyskusaj- uvidis. Pripadne skus trosku stavy z jablka vymackat a zriedit z vodou. Staci malicko 1-2 male lyžičky a opakuj viackrat. Nam nezabrali ziadne sirupy a kvapky. Len fakt voda...
Zmeniť um, porad sa s doktorkou