🙏🏻❤️ PLS O RADU / KAKANIE U DIEŤAŤA
dobry vecer , prosim o radu , 3 r dieta mi kaká s plačom ( nema tvrdu stolicu ) ako keby sa bál vždy toho prveho tlaku ( ide aj malicko krv )
jablka , vela čaju s medom , ovs.vločiek papá kazdy den !!!
mrkva banan 1 tyzdenne.
ked kaka , musi ma drzat pevne az kym sa nevykaka a krici pritom ale neplace , ide do skolky bojim ss , co bude ked tam nebudem.
prestsne to ? davam mu vela jedla ked ho to boli ? stretol sa s tym niekto ?
ako malicky vyskusal hadam vsetko , domtorka mi len tyzden co tyzden diktovala co mam kupovat atd …..
alebo nejaka stranka tu na konikovy s odbornou radou?
odporucam macrogol (existuje viacero pripravkov, my sme mali dulcosoft), je to nenavykove, nie je to prehanadlo, viaze to vodu a zmakcuje stolicu. moze sa uzivat dlhodobejsie (par mesiacov), kym si dieta navykne, ze kakanie neboli a prestane zadrziavat.
...každé dieťatko je iné, u nás pomohlo až keď sme pili vitamin c,olej,veľa vody a čaje, no je dôležité aby rodič bol pokojný, dieťa všetko vníma a prežíva s ním...
Nie neprestane ale zhorsi sa to. Vacsinou. Osobna skusenost. Odporucali Ti Macrogol, ja sa pridavam. Forlax/Macrogol je osmoticke laxativum (nie je to prehanadlo) viaze to v crievku vodu, zmakcuje stolicu a a podporuje vyprazdnovaci reflex. Ak ma dieta v stolici krv, tak moze ist o trhlinku a ta svinsky boli. neviem ci si rodila prirodzene, ale ak ano, skus si spomenut na prve chodenia na zachod... nieco podobne je aj pre dieta...
Mne doktor povedal, ze treba 6 mesiacov bez hocijakej bolesti, aby sa dietatko uvolnilo a nemyslelo na to. Preto sa Forlax dava dlhodobo, leb potom treba vysadzat. My sme to podcenili, teda vtedajsi pediater a uprimne, keby som vedela co viem dnes, tak skocim na Forlax okamzite, lebo my sa s tym trapime este dnes a to uz je dieta skolak. Bohuzial, tam zacalo zadrziavat stolicu co este kruto zhorsilo situaciu. Takze za mna smer pediater a Forlax/macrogol/Lactulose/Duphalac nieco z toho
@cookie29 ale on neplace ani ho nic neboli , on len pri prvom prejdeni “kaka von” zakrici AKO KEBY SA BAL a potom si hned zatlieska a smeje sa. netecu mu slzy ani nic podobne. pediater o tom vie a dal “ len “ VLAKNINU toho tucniaka vela vody ziadne zemiaky mrkvu a jablka jest
@mama4444 piť vela tekutín, Slivková šťava, cajiky ale hlavne veľa vody