Ahojte maminy. Idem si sem po radu. Mam 7 tyzdnoveho synceka a od 3 tydnov kakame len s rektalnou rurkou. Maly nebol kojeny skrz moje zdravotn problemy ale to tu nebudem rozoberat. Jedna sa o to ze sme mali velke koliky, maly bol nafuknuty,, brusko tak rozliate, ze ani plienku sme mu pomaly nevedeli dat. Detska doktorka nam predpisala beba sensitive( predtym sme mali france lait ) a tam zacali problemy. Predtym sa maly aspon vykakal a poprdkaval len ho brusko bolelo ale beba nas tak zabetonovala ze odvtedy kakame len s rurkou a dokonca mu musim.pomahat aj s prdkanim. Detska dr mi povedsla ze maly si na rurku nemoze navyknut a ze kludne pri kazdom prebalovani mu ju mam dat aby odfukol. Co som v zivote nerobila lebo mi to pride az chore. Davam mu ju len raz.do dna ked vidim ze sa trapi, tlaci az je bordovy, skruca sa az zacne plakat. Vtedy si poprdka a pri tom aj vykaka.skusali sme vsetky mozne kvapky, probiotika probiofix uzivame, cajik feniklovy, rascovy tiez nepomaha.jednoducho ma zastavene prdiky a tym padom sa nemoze vykakat. Moja dr len povedala ze " mama to su proste chlapci". Mate niekto podobny problem??? Bojim sa ze.si na rurku zvykne. Uz som zufala a pomaly sa mi ani zit nechce . Dakujem za kazdu odpoved
@benicka0711 súhlasím s @michaela789 - zmeň pediatra. Ale ak ti to pomôže, staršia dcéra kakala s rektálnou rúrkou niekoľko mesiacov na dennej báze. Tiež som sa bála, ale nechcela som, aby sa trápila, tak som jej pomáhala. Problém prešiel, keď sme začali s prikrmami. Začala sama prdieť i kakať. Keby som to vedela, tak určite začnem prikrmovat skôr. Dnes má slečna 7 rokov a so stolicou, našťastie, problém nemá. 🙏
Zmeň mlieko a zmeň pediatricku.
@benicka0711 Ahoj, pisem len cisto z vlastnej skusenosti, dcera bola plne kojena, mavala strasne koliky, zelena stolica, preplakala cely den (nastastie v noci spala) a fungovali sme kazdy den s rurkou. Iba vtedy sa jej na chvilu ulavilo. Boli sme aj 3 dni hospitalizovani v nemocnici (na naliehanie mojich rodicov - citujem: tomu decku urcite nieco je, to nie je normalne, aby tak revalo), kde jej porobili vysetrenia a nic nezistili. Priberala velmi pekne, mlieka som mala dostatok. Nic nezaberalo, ziadne kvapky, probiotika, pila som caj proti naduvaniu, az ked dovrsila 3,5 mes tak akoby utal. Prestala revat a vsetko ok, normalna stolica.
@halci ono kolika uz nieje u nas problem. Pretoze uz ho poznam kedy to zacina a tam mu dam rurku aby sa vyprdal a koliku nejak obideme. U nas su problem tie zastavene vetry. Lebo bez nich nevytlaci stolicu von. :( ja len dufam, ze na tu rurku si nezvykol . Ide mi srdce puknut
pomáhaš mu iba raz za týždeň??? chúďatko maličké 😨😨😨 na rektálnu rúrku sa zvyknúť nedá. preboha kde toto vzniklo? to je tak škodlivá info 🙄 poznáš niekoho kto serie do 18 s rúrkou? alebo stačí aj nejakého škôlkara... trápiš si dieťa. áno, "sú to chlapci". áno, zmení sa to časom, o pár týždňov ani nebudeš vedieť. (nebyť koňa ani neviem že rúrka je "škodlivá" - používali sme 2 mesiace v podstate denne-obdeň a teraz kaká za dvoch 😀 ) zmenou pediatra nezačne kakať, dobrýbože. mne zase puká srdce z teba...
Mala som toto s dcérou.Pomoz dieťaťu ako vieš.ak rurka.tak rurka.Nebudes to robiť po prvú triedu.neboj sa .a meniť pediatra pre úsmevnu vetu o chlapcoch je somarina.
@zuzanka.zuzu nie raz za tyzden, ale raz za den mu pomaham. A vzdy sa vykaka. Ja netvrdim ze je skodliva , ked treba pomoct, tak treba. Len sa bojim ci si nemoze na to zvyknut lebo tu na koniku som citala vsetky mozne hrozostrasne scenare.
@benicka0711 ....moje prvorodene dieťa tiež malo kolíky a tak mi lekárka odporučila rektalnu rurku a mi sme ju používali tak ,že som ju na par minút normálne zabalila do plienky a prdiky odchádzali postupne ..Nie nezvyklo si na ňu....A je pravda ze chlapci to majú s kolikami ťažšie...Keď počujem Zmeň lekárku normálne mi dvíha tlak....
@benicka0711 dcéra takmer do roka lákala s rektalnou rukou. Potom mi magistra poradila raz jej dať detské preháňali, bolo v takej striekacie. O chvíľu sa vylákala a potom sa jej to zázrakom celkovo upravilo. Občas však keď mala zápchu tak som jej urobila lanový odvar ale to už mala cez rok
@benicka0711 zmen lekarku a mlieko.dcerke pomohlo France lait premium comfort,beba aj nutrilon aj sunar neskutocne zapekali,a doktorka si tiez isla stale svoje ze to prejde..
@benicka0711 no ja som sa s kakanim maleho trapila pomaly 5 mesiacov a s podobnymi recami pediatricky som sa tiez stretla....takze probiotika- na kakanie su fajn Infant Dophillus alebo biogaia, bebu sensitive sme zmenili za Sunar ar comfort, espumisan l do kazdej flasky 25 kvapiek. Po tomto sa mi maly zmenil na nepoznanie....ziadne bolesti bruska, kaka 1-2 x denne, spokojne prdka.... Nehovorim, ze to pomoze aj tvojmu, ale treba skusit resp skonzultovat s nejakou pediatrickou, ci by to bolo vhodne aj pre tvojho maleho. Drzim palce, viem co to je riesit podobne problemy ....
@benicka0711 kolika = zastavene vetry, nemoct sa vykakat. preto bolest brucha a nespokojnost
@benicka0711 mne tiez starsia kakala len s rurkou do nejakych 3 mesiacov kedy prestali problemy s bruskom, ziadne kvapky nepomohli...potom zacala kakat sama
Môj bol kojeny a s rurkou kakal do pol roka kým nezačali prikrmi. Potom už pekne sám.Starsia tiež podobne
@benicka0711 nám veľmi pomohla Biogaia... Harmančekový čaj ten je taký že preženie a my sme malú dávali na bruško vtedy prdkala ako tiger 😃
Moj syn kakaval do 11m len s rurkou skusali sme hovico nic nezabralo sam zacal kakat az ked sedel a davali sme ho na nocnik - odvtedy zo dna na den uz len sam do nocnika (kakaval vzdy rano tak stacilo ho posadit a islo mu to samozrejme sa nepytal sam 😉)
Na rurku si nezvykne.. Plac odide.. A ak bude pretrvavat aj po 4m sla by som na gastro.. Pomahat s prdenim,masirovat brusko,nechavat orgrgnut na sebe po kazdom dojceni a pri kazdom zamrcani..je podla mna normalne. So zmenou UM by som pockala ci a ako si zvykne.. No pomahat babu ako vies. Aj ked je nevyspate placka..nie len z bolesti bruska. ;) Vydrzat!
@benicka0711 skus mu dat par kvapiek jablkovej stavy. Sestra tak davala malemu.
@benicka0711 dobry den, my sme mali rovnaky problem, tiez som nekojila a pomohlo az um kozie mlieko, od vtedy vsetko ok, ako keby utalo…je lepsie stravitelne pre deticky 🙂 mozno skuste, my davame z dmky Naše mleko ale uz ho robinaj kendamil 😊
@benicka0711 ahojky....idem ta upkojit 😊 tiez som sa velmi bala rektalnej rurky. Vela zien mi hovorila,nemozes vela krat ju pozuzivat ona si zvykne a zvierac jej uz nebude dobre fungovat 🤣🤣....tak tiez sme sa na zaciatku snazili len tak raz do dna. Ale casom zacala mat problem nie len s kakanim ale prisiel.problem s prdikmi...vtedy som davla ruruku casto viac krat do dna az mi rurku vedelo vystrelit ako vysiel 😆...mame 9 mesiacov a kaka ostosest a prdka taktiez...nebat sa a rurki pouzivat vela.
@benicka0711 ja.osobne som rurku nepouzivala mne sa nepaci.tato metoda ja viem.ze.niekedy je to nutne ale.nie vzdy
Moj nazor zmen mlieko,lekarku a kup si Bio gaia
@benicka0711 zmeňte pediatra 🙏 aby na takýto problém povedala jedna lekárka "to sú chlapci" je neslychane.
Cvičenia s nožičkami a protikolikove masáže ste skúšali?