Myslite že mám ísť so synom k psychologické alebo ste sa stretli s takouto povahou?
Lebo ja už som zúfalá. Neviem niekedy už ako reagovať.
Napríklad dneska sme isli na túru a už bol taký ored cieľom uplakaný, nechcelo sa mu , bol aj nevyspatý (tak poznáte to ) no s hovorí mi niečo v zmysle že “veď môžem tam padnúť s tej skaly /alebo skočím s tej skaly aspoň zomriem a budete mat Karolínku (mame ešte mladšiu dcérku). A ja som normálne nevedela už ako reagovať na neho. Mala ma 8mesiacov a venujeme sa mu rovnako ako aj malej , má ju rad , stará sa o ňu hra sa snou. Neviem čo to má niekedy za chvíľky.
Som ta matka čo ss vždy snaží všetko vysvetlit , obkecat, fakt už musí byt že po ňom zakričím.
Poslednú dobu je taký že “áno , on to vie lepšie a ja to tak neviem” (plač) .. “on má take a ja take nikdy nebudem mat” (plač) a ja sa snažím ho vždy uistiť, podporiť, pozitívne mu to vysvetlit a on vždy negatíva a plače … na ihrisku sa hrajú traja kamosi spolu a on je chvíľu od nich pri mne a už akoby žiarli že henten dal tomu odhryznúť a jemu nedali a už sa ide bokom hrať aj keď tam prišli spolu a až kým za ním nepríde nejde zs nimy .. trápi má to a neviem ako to riešiť.
Niekedy je úplne super, povyprvaame sa a neha si vysvetlit ale viac toho času je taký uplakaný, negatívny…
@deedol jasne , vkuse každý večer keď si snim laham do postele sa ho pýtam. Vždy všetko dobre 🤔
hm. ako dlho to trva? myslis, ze to moze suvisiet s narodenim mladsej? (ziarlivost?)
Myslim, ze sestru este nerozdychal. Ono to nemusi byt velmi okate, ale predsa len je este maly chlapcek. Ja verim, ze coskoro sa to zlepsi.
nemam dve deti, tak v podstate neviem poradit z praxe - len to, co som citala v knihach o vychove - travit s nim cas len ty a on a davat mu pocas dna spontanne najavo, ze ho mas rada, bez toho, aby to vyplyvalo z niecoho, co urobil/dokazal... proste len tak. neporovnavat (mozno neporovnavate, pisem teoreticky), nechvalit sposobom "ty si skvely/uzasny/sikovny", ale vyzdvihnut ked tak nieco konkretne, co sa mu podarilo. tolko z mudrych knih, ale ako pisem, v tomto som "laik" 🙂
skusala si sa s nim niekedy porozpravat, ze ako sa ma, pripadne ci ho nieco netrapi, mimo tych situacii? teda ked je v dobrej nalade?