Dobrý den ma 16 ročnú dceru ktorá má od 12 juvenilnu idiopaticku artritídu.Mala velmi velľké bolesti kým jej nasadili liečbu už nemohla chodiť.Zo začiatku užívala prednison potom sme prešli na injekčnú formu metorexatu znášala ho zle tak sme vyskúšali tabletkovú fotmu tak to bolo ešte horšie teraz sme na biologickeej liečbe znáša ju dobre ale v posledných mesiacoch ju strašne bolia ruky a ma faktor RF 156 a naša doktorka to nerieši.
biologicka liečba zo zacčiatku pomáhala najhoršie jej jj cez zimu kĺby ju bolia viac a viac a už druhý rok je cez zimu vkuse chorá odkedy začala brať tu biologicku liečbu každý rok sa liečime na zapal pluc a najhoršie je na tom že zachvílu ide na operaciu a doktorka nam povedala že týžden pred operaciou máme vysadiť biologicku liečbu až kym všetko nebude zahojene ju moze znova začať brať.A v bratislave nam povedali že tri týždne bude v nemocnici .Takže bude 4 týždne bez liekov neviem jak to celé bude znašat bude to velmi zle a dali jej že si ma dávať ibalgin len cez tie 4týždne nič viac..
@naty200161 a otazka je aka? alebo vam ide iba o podporu? kam chodite na vyšetrenia a koho mate lekara? my sme max spokojný v Piešťanoch...
@naty200161 prečo by v ba po operácii nemala dostávať biológ. liečbu?
@vedvieskto biologicka sa nesmie davat pri chorobe alebo s niektorými liekmi.vtedy sa liecba bio prerusuje
chcela som sa len poradiť o nejakej učinnej alternatívnej liečbe 😉
@naty200161 tak odpovedz.🙂 a hlavne aku biologicku mate?
@naty200161 dobre 🙂 to ti ja nepomôžem
chodíme do Košíc k reumatologičke keďže je na východe jedina a posledný rok jej prestava zaberať ta liečba a nikto s tym nič nerobí že to je normalne lebo reuma sa neda vyleičť
mame Enbrell pícha si ho každý týžden 2 krat 🙂
@naty200161 tiež som bývala často chorá pri Enbrele aj predtým... Treba nasadiť vysoké dávky vitamínu D, väčšina ľudí s autoimunnymi ochoreniami má hladinu vitamínu D žalostne nízku, a jeho nedostatok spôsobuje vyššiu nachylnost na choroby. Odporúčam aj zmenu stravy...nikdy mi to nikto nenavrhol, a úplne náhodou mi pri inom vyšetrení na imunologii zistili celiakiu, a dr zhrozená že či mi nikdy na to nerobili testy že s jedným autoimunnym ochorením ide ruka v ruke s iným, a často lekári privieraju oči a nechcú vidieť, radšej napchaju človeka s liekmi.
Seriózne hľadáš pomoc o juvenilne idiopatickej artritide tu? Ak sa ti nepáči prístup lekára, máš vždy možnosť zmeniť lekára a konzultovať to s iným, ale nie na modrom koníkov.