Jogurty a pečeivo pre deti s alergiou na kravské mlieko

bobana297
27. feb 2018

ahojte zeny. potrebujem radu dnes mi alergologicka oznamila ze maly ma alergiu na kravske mlieko a vsetko s tym spojene. dala mi letacik lde pisu kde vsade sa to nachadza. aj pecivo . teraz mam patalie. vy co to mate deti s alergiou co im kupujete? ake jogurty.masla pecivo a vsetko ostatne? dakujem velmi pekne

hettinka
27. feb 2018

Má alergiou na bielkovinu kravského mlieka? Alebo intoleranciu laktózy?

Pri alergií na BKM deti často tolerujú HA umelé mlieka, kyslomliecne výrobky a take “spracované” mlieko. Syn to takto mal a okolo 6 rokov z toho vyrástol.

pininka
27. feb 2018

Ked sa mozem opytat preco ste isli na alergo,ake mal priznaky, dakujem.

bobana297
autor
27. feb 2018

@hettinka napisala ze intolerancia laktozy km.

bobana297
autor
27. feb 2018

@pininka priznaky bol vyhadzany za kolienkom a na chrbate a zlfu stolicu nie moc riedku. tak som chcela vysetdenie u alergologicky lebo zajtra mame MMR ockovanie a chcela som vediet z coho je stale vysypany

deedol
27. feb 2018

Intolerancia laktozy (= mliecny cukor) je nieco ine ako alergia na bielkovinu kravskeho mlieka. Ak ma naozaj laktozovu intoleranciu, moze "lakto-free" vyrobky (maju v potravinach) - mlieka, masla, jogurty atd.

veriine
27. feb 2018

@bobana297 Laktoza = mliecny cukor. To nie je alergia na bielkovinu kr. mlieka, ale len intolerancia laktozoveho cukru. Takze kupovat len bezlaktozove vyrobky.

bobana297
autor
27. feb 2018

dakujem pekne dievcence

pininka
27. feb 2018

@bobana297 dakujem krasne, nasa je presne takto vyhadzana, ale uz skoro na celom tele,no stolicu ma prevazne v poriadku. V pondelok ideme na testy,tak som sama zvedava

luba41
27. feb 2018

lenže vy máte alergiu na BKM podla popisu..aj lekárka vám to povedala, takže žiadne mliečne ani čo išlo okolo mlieka nejest...žiadne živočíšne mlieko.., takisto soja, hovädzie može vadiť..

bibistec
27. feb 2018

Podla popisu to je alergia aj ten vysyp a ockovanie by mala.lekarka odlozit kym sa stav nezlepsi u nas bol vysyp kontraindikaciou

hettinka
27. feb 2018

@bobana297 tak to potom nie je alergia. Tam môže všetko, čo je bezlaktozove. Výrobky ako Mínus-L napríklad.

bobana297
autor
27. feb 2018

@bibistec zajtra mame ist na to mmrko ockovanie. alergologicka vravela ze skor je riziko ked by bol na vajicko alergicky ze toto nevadi tak som zvedava co povie zajtra nas pediater

bibistec
27. feb 2018

@bobana297 a je vysypany? A ma zltu stolicu? Ved to ho nemozu ockovat. Aspon nasa lekarka by neockovala vbtakomto stave nikdy.necies co sa moze stat
Ak by mal.na vajicka mohlo by to dopadnut fatalne to je pravda. Pozri letak k ockovacej latke na nete co tam pisu. Pripadne
Predsalen radsej opatrnejsie aby sa mu nieco nespustilo. My.sme cakali kym.sa da do poriadku resp po prcom ocko sa spustil atopicky ekzem potom musela byt na diete a aj tak mala traviace problemy, ktore sa tym spustili
Uz by som bolanopatrnejsia

clovek123
27. feb 2018

@hettinka prosím ťa čo mám chápať pod kyslomiecne výrobky. Tiež mi to napísala malému do karti

hettinka
27. feb 2018

@clovek123 náš malý mohol jogurty, actimely, zakysanku a takéto veci - on mal alergiu na bielkovinu KM

clovek123
28. feb 2018

@hettinka ďakujem