Ahojte, mám čerstvé kozie mlieko, a rada by som z neho urobila jogurt. Nechcem však použiť baktérie kvasenia z kravského jogurtu kvôli alergii.. Má niekto skúsenosť ako vyrobiť baktérie z kozieho? Niekde som zapocula ze sa da dat pohár mlieka 'skysnut' a z toho použiť ako základ do jogurtu... Má niekto skúsenosti? Ďakujem pekne
@reni111 vyhrejes trubu na 50'C do skenenych flasiek nalejes mlieko primiesas jogurtove bakterie resp.hotovy "zivy" jogurt, das do vyhriatej truby zavries a vypnes trubu, nechas cez noc a rano mas super husty jogurt. Mlieko musi byt kvalitne nie trvanlive ani nizkotucne ☺
@kulumulu123 super, už som uvažovala ze kúpim jogurtovac ale takto je to lepsie ☺️ a pomer je taky ako písala ukulela, na 2 litre 1jogurt, hej?
@reni111 hej asi tak ved uvidis aky bude husty a podla toho das nabuduce viac alebo menej jogurtu... Jogurtovac je vlastne to iste funguje na rovnakom principe akurat nemusis doma obchadzat dalsi haraburd - prepac za ten vyraz ale lepsi ma nenapada 😀
@kulumulu123 prosim ta mlieko vopred zohrievas?
@jakubik na vlaznu teplotu nie je priamo z chladnicky ale ked je moc teple zabijes bakterie z jogurtu... Tak asi na telesnu teplotu
@kulumulu123 dakujem a prosim ta robis aj v lete,predsa my mame v byte aj 28 stupnou a celu noc v rure ci sa to nepokazi
@jakubik ano ale u nas nie je moc teplo v lete... Toto ti ozaj neviem poradit musis to vyskusat a uvidis
@reni111 ahoj, ja si robím jogurty doma pravidelne aj teraz je jeden v procese 😊
Ak nemáš jogurtovač dá sa aj v rúre. Ja do 1,3 l dávam jogurtove kultúry, ale ak nemám tak normálne celý jogurt 2,5 dcl, ak chceš kozí tak dáš čistý kozí Mám to jednej nerezovej nádobe čo je vlastne súčasť jogurtovača, mne sa práve systém malých pohárikov nepáči. Kým som nemala jogurtovač tak na rúre nám program na kysnutie cesta 38stupnov a časovač na 8 hodín. Akurát že elektrická rúra má vyššiu spotrebu ako jogurtovač. Takže ja už mám jogurtovač a som nadmieru spokojná, nikde v kúte neleží pravidelne pracuje. No ak to chceš iba skúsiť rúra stačí. Držím palce ✊🍀
Daj vedieť či sa podaril.
Ahojte, môžete mi prosím poradiť? Robila som prvý krát jogurt v jogurtovači z kozieho mlieka Kozí vŕšok (0,75l) s jogurtom rovnakej značky z kozieho a ovčieho mlieka 145g. Keďže bolo mlieka menej, vyšlo mi len 5 pohárikov zo 7mich. Nastavila som jogurtovač na 8 hod. Jogurt je ale riedky a hrozne kyslý. Neviete čím to môže byť? Robil sa krátko? Alebo je to jednoducho tým kozím mliekom a jogurtom? Rodičia robievaju jogurt z klasického kravského mlieka a jogurtu a ten je výborný. Jogurtovač je značky Guzzanti gz705. Vopred ďakujem 😊
@reni111 ja by som kúpila biely kozi jogurt malý a použila ten. Robím tak na 2 litre kravského mlieka 1 jogurt. Mávajú kozie jogurty aj v tescu napr.