Jednodňová chirurgia u detí. Máte skúsenosti?

anyuca
26. júl 2011

Ahojte,mate niekto skusenost s jednodnovkou u deti?

tomika
27. júl 2011

@anyuca ahoj,mojho synčeka operovali na puh ked mal 3mesiace.1 den sme išli do nemocnice,2den ho operovali a 3den ráno sme išli domov.

sisaha
27. júl 2011

@tomika ale toto nie je jednodnova chirurgia.. Jednodnova je taka, ze ta zoperuju a este v ten isty den ides domov..

anyuca
autor
27. júl 2011

Ahojte,ano,myslela som jednodnovu chirurgiu,kde rano pridem,poobede idem domov. Syn ma tri roky a maju ho operovat na hydrokelu. Zbieram vsetky mozne informacie. Budu mu to robit v BA na sukromnej klinike Euromed specializovanu na detsku jednodnovu chirurgiu. Ako tvoj syncek zvladal pooperacne stavy? Myslim bolest alebo teploty alebo nieco bolo?

gabinap12
25. aug 2012

@anyuca ..ahoj viem, že toto je stará téma ale čaká nás presne to isté na klinike Euromed a tiež má syn hydrokélu. Boli ste tam, ako to dopadlo, ako to malý zvládal...čo ste robili doma po operácii čo sa týka bolesti...Ďakujem za odpoveď.

euphoria
9. nov 2012

@gabinap12 ahoj ja zvazujem euromed, operacia retentio testis.. Mozes mi prosim napisat ci ste nakoniec boli a ake to tam bolo.. Dakujem

gabinap12
11. nov 2012

@euphoria ..áno boli sme tam neľutujem prebehlo to hladko, prišlo mi to tam zo začiatku ako na nejakej návšteve syn má 6 rokov takže už všetko chápal, veľmi sa bál ale boli tam veľmi priateľskí k deťom a milý personál, dostal premedikáciu na upokojenie, celý zákrok trval cca 40min potom ho dali na pooperačnú izbu kde sme mali by dve hodinky ale prebral sa skôr, neboli žiadne komplikácie tak nás pustili po hodine domov, cestu prespal trvala nám cca hodinu, doma ležal a bol taký utlmený, ale na druhý deň už behal keď sa pozabudol...jazvu mal veľkú asi 4cm v slabinách tá bola po celý čas prelepená až kým sme o týždeň išli na kontrolu, znova mu ju len prelepili a takto to mal ďalší týždeň až kým sa mu to pri kúpaní neodlepilo. Jediný problém sme mali s kakaním keďže má tvrdšiu stolicu ale keď pochopil že kakať musí tak sa to podarilo, ale on mal skôr strach aby sa mu nepotrhali stehy, ozaj stehy vnútorné sa vstrebali a vonkajšie vypadli same od seba. Teraz to má ok, celé to trvalo tak dva týždne kým sa to zhojilo a dnes tam má len ružovú čiarku na pamiatku. Takže ja môžem len odporúčať, my sme mali normálny termín do nemocnice na tri dni len nás preložili lebo mali plný stav a nakoniec sme sa rozhodli takto,lebo ma čakal ešte pôrod o mesiac a pol a nechceli sme to odkladať..neľutujem ani tých 150€ ktoré sa tam platia.

euphoria
12. nov 2012

@gabinap12 dakujem za pozitivnu referenciu... Zrejme pojdeme tam, v stredu pojdeme na konzultaciu do ambulancie a snad nam daju dobry termin, ta suma sa mi zda byt v pohode, snad to bude porovnatelne aj u nas.. Este raz vdaka a gratulujem k drobcovi🙂)

majkushka
4. jan 2013

@gabinap12 a to mu zistili až teraz , ked je taky velky či to mal aj pred tym nam ju zistili dnes mame 7 týždnov 😒

gabinap12
5. jan 2013

@majkushka ..až teraz v piatich rokoch:(( a pred týždňom sme našli aj na druhom vajíčku len tri mesiace od operácie na ľavom:(((((((((((((( takže nás čaká to isté odznova len neviem či si to bude ochotný dať spraviť už vie čo ho čaká ach jaj len týmto väčším deťom sa to už nevstrebáva samo a treba to chirurgicky...tvoj maličký má čas do dvoch ročkov tuším takýmto maličkým sa to zvyčajne vstrebáva vraj...aj my máme 2mesačného tak ho stále sledujem či sa aj jemu niečo nerobí...a dokonca aj mm si našiel tiež hydrokélu...

saxana123
5. feb 2014

@gabinap12

@majkushka
@euphoria kočky môžem otázku ? tiež sa chystáme do euromedu na operáciu vystúpených vajek ,ale mňa zaujíma to potom, akože má to pošité, modré, opuchnuté a vraj vajká PRIŠITÉ ku stehnám?????? to mi poveala urologička že to sa tak robí...a čo ked sa pokaká? ako ho umyjem/utriem?? už teraz mám stres a to ideme až o mesiac

gabinap12
6. feb 2014

@saxana123 ...no neviem akého veľkého syna máš ja som mala malého až v 5 rokoch a vajká prišité nemal veď to je blbosť preboha ako by mu to robili...čo konkrétne mu budú robiť? náš mal hydrokélu 1x a na 2´hej operácii slabinový pruh mu robili...obe operácie mal rez robený v oblasti slabín hore naboku nad pipíkom čiže žiadne rezy na vajkách...ja som si tiež nevedela predstaviť ako mu to budú robiť a mal na oboch stranách asi 2cm rezy ktoré mu zašili stehmi čo sa vstrebávajú same čiže to bolo týždeň prelepené vôbec nič sme mu tým nemali robiť potom sme išli na kontrolu a znovu týždeň zalepené a potom nič... zo skúsenosti deti to znášajú veľmi dobre náš už na druhý deň behal ako raketa sme ho museli zastavovať...a v deň operácie sme mu dávali nurofen od bolesti a na druhý deň nič...modré to nemal ani opuchnuté nie, nič nevidíš vďaka prelepeniu a asi je to tak aj lepšie...hlavu hore bude to dobré...

saxana123
6. feb 2014

@gabinap12 No krpec bude mať v apríli dva roky, takže tiež dúfam že to zvládne lepšie než ja :D

gabinap12
6. feb 2014

@saxana123 ..určite áno, my sme mali operácie 2 v 5tich rokoch a potom o necelý rok skoro v 6tich...takže už sme vedeli čo ho čaká a najhoršie on to VEDEL ale napočudovanie nerobil žiadne scény a to on je ukážková HYSTERKA a nič...zvládol to na výbornú a tvoj ten nevie čo bude a tak je to lepšie...najhoršie sú tie obavy predtým nevieš čo čoho ideš, v čase operácie si na nervy a potom už riešiš aby to bolo dobré...celá operácie trvá max. 40 minút nič hrozné dajú náladovku náš sa smial ako blbý a potom spí takže dá sa to...len treba vydržať...držím palce 🙂

dalila2013
24. mar 2014

baby, kolko sa plati v Euromede za operaciu?

lili1985
14. apr 2014

@dalila2013 teraz sa plati 150€,ale pre nas to bola najlepsia investicia do zdravotnictva a nelutujeme 🙂

dalila2013
14. apr 2014

@lili1985 dik za info. ako som si kadeco citala, tak aj so synom pojdeme do Euromedu. O normalnej detskej chirgii som pocula len same hororove zazitky.
ako dlho ste cakali na termin?

lili1985
14. apr 2014

@dalila2013 my sme dostali termin do 2tyzd.mohli sme si vybrat z 2sobot v mesiaci. Aj my sme mali ist na kramare,ale zrusila som to a sme velmi radi. Robili mu to v sobotu a vecer uz pobehoval po byte,ziadne komplikacie,kontrola vo stvrtok,tak verim,ze vsetko je ok 😊

dalila2013
15. apr 2014

@lili1985 prosim ta a ako dlho musi byt dietatko doma po operacii. Myslim tym, ze ako dlho nemoze do skolky?

lili1985
15. apr 2014

@dalila2013 to ti neviem povedat,nakolko som na md,ale asi do kontroly a tu mame vo stvrtok. Maly sa sice doma blazni,ale von s nim radsej nejdem.

martinka008
16. jún 2014

@saxana123 Ahoj, ako ste to zvladli, bola si spokojna? Skoro pol roka sme mali termin na nezostupene vajka na Kramaroch, ale dnes nam volali, ze nas z jula presuvaju az na november ☹. Uvazujem, ze pojdeme do Euromedu, v telefone mi potvrdili, ze maju volne terminy... Diky za info.

saxana123
17. jún 2014

@martinka008 Ahoj no ja som maximálne spokojná, za 3 hodiny sme boli doma, všetko išlo rýchlo a bez stresu. kontrola bola potom tuším o mesiac, ani stehy nevyberali, urobili nejaké vnútorné či čo, takže len prelepili a bolo hotovo. Doživotne vyriešený problém za 150€ .... riešila by som to tak znova. Ja určite odporúčam

babulina
17. jún 2014

aj my sa chystame na jednodnovku - kramare, kvoli pruhu a zuzenej predkozke, termin mame zaciatkom oktobra, co ma vsak prekvapilo, je ze tam mame jednu noc spat, ziadne take ako vy popisujete ze po troch hodinkach domov
lekarka mi to odovodnila, zmenou v zdravotnej poistovni od 1.januara, neviete teda ako to je?

lili1985
17. jún 2014

@babulina a idete do euromedu? To sami nejak nezda,ze by si vas tam nechavali aj cez noc. Totiz na vysetrenieides na Kramare a zakrok sa robi na Partizanskej.

slunce3
17. jún 2014

Malej bralinosne mandle v celkovej anesteze v medikpne v malackach, uplna pohoda 3 hodiny sme tam boli, kontrola po 48h(bol sviatok inac na druhy den) a po tyzdni

babulina
17. jún 2014

@lili1985 praveze by to nemalo byt cez euromed, lebo cislo na vrchnu sestru kde si mame rezervovat izbu na oddeleni je akoby v ramci kramarov, v 6.10 mame prijst na pokec s anesteziologom, utorok 7.10 rano nastupit - den operacie a na druhy den prepustenie take boli instrukcie, no ved uvidime kde to skoncime, hlavne nech to mame stastne za sebou, lebo uz sa desim anesteziu, kedze uz syna raz operovali a bolo to dost bujare po prebudeni

lili1985
17. jún 2014

@babulina tak asi preto mate ostat cez noc. Viem,ze na kramaroch je tiez aj sukromna klinika,ale tam nas napr.nechceli zobrat. A potom posledna moznost klasika nemocnica.
U nas prebudenie prebehlo az doma v posteli,takze to bolo na 1*.drzim paste,nech to dobre dopadne

martinka008
17. jún 2014

@babulina My sme tiez mali povodne termin zakroku na Kramaroch s tym, ze jednu noc po operacii tam musime ostat. Vysvetlili mi to tak, ze oni robia jednodnovu chirurgiu takto. Zajtra idem do ambulancie Euromedu na Kramaroch a ak vsetko dobre dopadne buduci vikend pojdeme na zakrok na Partizanskej.

zt
5. aug 2015

@martinka008 ahoj, ja sa snazim dovolat, ale nik to tam nedviha, nevies mi dat aktualne cislo? a ako to funguje v ambulancii, tam sa treba tiez objednat alebo mozeme len tak prist?

zt
5. aug 2015

@lili1985 ahoj, nemas cislo na Euromedu na kramaroch? treba sa do ambulancie objednat?

lili1985
5. aug 2015

@zt tu sa treba objednat http://www.euromed.name/kontakty/ oni ti povedia co a ako.