Ahojte. Chcela by som vás pekne poprosiť o pomoc. Resp. Radu. Mojej sestre sa narodili dvojičky. Dve dievčatá. Jedna jej pekne papa všetko ok. Len že tá druhá vôbec. Skúšali veľa veci no nič nepomohlo. boli s tím aj v nemocnici. No ani to nepomohlo. Sestru objednali z malou na gastro vyšetrenie no doktorka neprišla ani ich neprijala. Mala jej len chudne. Skúšali aj inú gastro doktorku. Len že každá doktorka sestre povedala že nemôže ju zobrať nakoľko máme svoju doktorku a ta môže malú len vyšetriť. Už sme zúfalí. Lebo všetko čo mala spapa vyzvracia. Je to des. Nevie mi niekto poradiť čoby mohlo pomôcť?
@petra372016 aký je vek dieťaťa? pokiaľ nielen odmieta stravu, ale aj to málo, čo spapá, vyvracia, treba okamžite k lekárovi, pediatrovi, pokiaľ zvracia, tak aj na pohotovosť, nedajte sa odbiť
@petra372016 stale vracia? Stenozu pazeraka vylucili? Kolko ma mala?
Skus napisat vek, vahu, dieta na vahe klesat nesmie, pediatricka (ked sa vam nedari dostat na gastro) vas moze vypisat na hospitalizaciu s diagnostikou, kedze chudnutie deti (hlavne pod jeden rok) je zivot ohrozujuci stav... za ten cas nasadte uplne hypoalergenne stiepene mlieko nech ma kalorie... ked pises, ze v nemocnici uz boli, ako je mozne, ze nic nezistili? To ich tak poslali domov? Nech idu teda do inej nemocnice veru.
Mlieko na ABKM mala? presne vek, váha by pomohla. Aké mlieka skúšala?
@petra372016 smer detské Kramáre. Normálne tam choďte na pohotovosť a nedajte sa odbit.
@pribinak že je spokojná že mala aspoň niečo pribrala. Kázala aby sestra začala prikrmovať nakoľko majú 4 mesiace. Ale ako mala začala papať prikrmi je to ešte horšie. Váži vyše 5 kg.
@danielahamar áno mala ani to nepomohlo
@petra372016 ktoré mlieko mala?
@anjelicek26 no boli v nemocnici. Prepustili ich s tím že mala má BKM. Dali jej mlieko na to a gastro doktorka sa vyjadrila že majú prísť. Sestra tam išla ale neprijali ju. Lebo doktorka neordinovala.
@petra372016 A neskusite sa na to vysetrenie na gastro objednat na presny termin? Vacsinou na gastro byva na presny termin objednavka a nestalo by sa, ze tam lekar nebude...
@petra372016 ja sa strácam trocha. Doktorka pri prepustení povedala, že majú sa hlásiť na gastroambulancii u nej, či všeobecne u niekoho? Čo presne je v prepúšťacej správe? Prišla kedy kam. na gastroambulanciu a ordinovala iná lekárka? V ambulanciách v nemocnici sa napr. striedajú. Prečo nešla sestra hneď dalšie dni, keď mala ambulanciu tá tej lekárka? Mne to príde ako jedno veľké nedorozumenie.
Hmotnosť pri narodení?
@petra372016 ono občas sa stane, že dr. ešte rieši hore na oddelení a príde neskôr, alebo aj oni sú len ľudia a môžu ochorieť, prípadne ich deti atď, aj keď vtedy, ak ste objednaní, by vám mali zavolať a preobjednať. Aspoň u nás to tak funguje.
moja mala jedna pri narodení cca 3kg, na pol roka 6kg, teda vyšše 5kg na 4 mesiace ani nemala. druhá opačne išla po polroku pri zavádzaní príkrmov šýlom z 8kg na 9kg vo veku jedného roka. Ale ona teda odmietala proste čokoľvek okrem mm zjesť
@petra372016 A inak ako vravia baby, zobrať prepúšťaciu správu, s tým, že gastro dr.vás nezobrala doteraz z dôvodu.... a stav dieťaťa sa zhoršuje a rovno na urgent
Doktorka neordinovala v ten deň alebo vobec? Ak prva možnosť, tak ísť hneď ako ordinovať bude a ak druhá možnosť, tak treba nájsť novu doktorku.. riešiť s pediatrom.. ono sú vseliake diagnózy, všeličím to môže byt, to ale zistia len doktori o čo ide.. v mojej rodine je vážne choré bábo, dlho trvalo kým vôbec prišli na to čo mu je.. ale takéto všeobecné rady nepomôžu, pretože jednoducho nevieme čo babatku môže byť a čo by mohlo pomôcť.. hlavne sa nenechať odbiť, ale stále neúnavne pátrať.. je to hrozne vidieť ak bábo sa trápi, verím.. držím palce..
@jumama to im priamo doktorka povedala ktorí deň majú prísť. Tak že tam mala byt
@janage prepustila ich primárka. V tej nemocnici je primárka aj gastro doktorka tá istá osoba.
@petra372016 tak treba jej zatelefonovať a vybaviť nový termín predsa.
@petra372016 v deň, keď oni boli a dr.nie, prečo rovno nepýtali nový termín? Primárka predsa mohla práve vtedy riešiť niečo iné akútne hore na oddelení alebo sa mohlo stať čokoľvek iné. Treba volať, že stav dieťaťa sa zhoršuje, Ak sa stav zhoršuje rýchlo či veľmi rovno zobrať do nemocnice zas.
@petra372016 je to zh a nám sa stalo to isté. Pani doktorka sa neuracila nechala nas stať na chodbe s päťtýždňovým babom tri hodiny. Podotýkam v case vrcholu covidu v čakárni bez vetrania. Pričom sama dala termín kedy mám prísť. Malá na um hodinu jazdy domov. Sestra len krútila očami že v živote na deviatu neprišla. Dala iný termín no ja som si povedala nikdy viac smer BB
@petra372016 pediatrička čo?