Zdravim
Syn ma 5 rokov. V pondelok sme isli do skolky po dvoch tyzdnoch a oznam "ovcie kiahne v skolke". Je stvrty den co chodime do skolky a dnes vecer som si vsimla jednu jedinu vyrazku na boku 😕
Nesvrbi ho nic, nema ani teplotu, ani sopel alebo kasel, papa normalne
Keby to aj boli ovcie kiahne, moc skoro by sa vysypal...ci?
Uz som z toho cvok 😕
Ahoj aj ja si myslím,žeu začínajú ovčie kiahne,aj moje deti ich mali také.
@lolinko ahoj uvidíš ráno, ale baby majú pravdu, vyzerá to na kiahne. Musel to chytiť ešte pred tým. Môj synátor v škôlke (počas školského roka) kiahne nedostal, cez prázdniny bol s dievčaťom ktoré malo kiahne a on dostal až o 4-5 týždňov neskôr. Keď som mu našla prvé nemal nič (teplota a pod.) Na tretí deň dostal horúčky tie nás trápili 3 dni a mal strašne veľa kiahní.
Vobec ste ma nepotesili 😭😭😭
Áno, vyzerá na kiahne. Buď rada, takéto malé deti to dobre znášajú
Na jednu stranu som rada ze ich bude mat v takomto veku a este aj v tomto období, ale na druhu stranu cez vikend ma prist svagrina na dva tyzdne s dcerou 😭( no nepotesi sa) a moj starsi syn (13) ich tiez nemal 😭😭
Tak to vidim na super mesiac
Ukazkova kiahna 🙂
Je to kiahna, treba ist k doktorovi a nie do skolky 🙂
su to kiahne. ako dnes, pribudli dalsie?
Joj to je kiahna ako svet, treba ísť k lekárovi a zostať pekne doma 🙂 Držím palce aby bolo všetko ok ale malé deti to zvyknú znášať veľmi dobre 🙂
urcite kiahne, ale k lekarovi sa nechodi, treba len zavolat a popytat sa na postup, ved to je infekcne, nechodi sa s tym medzi ludi!!! lekar cez telefon poradi, pripadne vam povie, kedy mate prist, aby nebol nikto v cakarni, ale nam dr povedaal, ze len v pripade komplikacii treba prist - napr. horucky
Ostal doma, cez noc sa vysypal celý 😕
Len bohuzial nasa doktorka mala dovolenku, tak jej budeme volat v pondelok 😕
S dcerkou som nebola vobec u lekarky,mala 1.5roka...
Len teraz neviem ci sa moze kúpať, co mu mam nato davat...?
Poradte nejake recepty..dakujem 😉
@lolinko k dr.nemusis,v lekarni si vypytaj nieco proti svrbeniu.
v skolke to oznam tiez a doktorke potom.
My sme sice so synom sli,ale to preto,ze sme si neboli isti.. O 3t.sdcerkou uz nie,len na kontrolu (tak vtedy kazala zastupujuca nasej pediny pri synovi) a to nam.dokonca nasa vynadala,ze naco sme dosli,vsak je vsetko ok..
Akurat na m zastupujuca poradila davat nieco na posilnenie imunity,kedze kiahne ju zvyknu na nejaky cas oslabit.
@lolinko tuším nurofen sa pri kiahnach nemá dávať, skús si to ešte pozrieť. U nás zaberalo kúpanie v hypermangane, na natieranie tanno hermal a keď už sa nechcel dať bodkovat ( mal 2 roky), tak sme ho natierali kloktadlom tsntum verde, super to chladí. Ak nesvrbi, nemusíš natierať, nechaj sušiť. Na noc sme dali fenistil a potom už aj ditiaden, lebo sa mu nedalo spať kvôli svrbeniu
ahoj potrebujem radu dosli na navstevu deti z kiahnami mali sice uz len chrasticky ale mozem sa nakazit mam 22r a 8M dcerku ani ja ai dcerka sme kiahne nemali neviem ci si namyslam ale vsetko ma zacina svrbiet dakujem 🙂
@janapiestany Pokial mali zo všetkých mokvavych vyrážok uz len chrasty neboli už infekčni.
@evittam uz to maju 2 tyz.tak len zopar chrasticiek dakujem pekne 🙂
Moj syn ma od vcera na klucnej kosti jednu vyrazku. Lekarka povedala, ze to vyzera ako kiahne, ale ked nie je cely vysypany, nemoze to presne usudit. Vyrazka mu dnes podvecer praskla. Stale sa nevysypal, nema horucky, citi sa dobre. Je mozne, ze by kiahne takto dobre prekonaval alebo sa este moze vysypat?
@lolinko no, vyzera to uplne ako kiahna. kiahne su prenosne velmi rychlo, este ani dotycny "nakazca" nemusi mat priznaky a inkubacna doba je az 3 tyzdne. moj maly tiez nemal ziadne ine priznaky, iba som mu nasla tiez takto najskor 1 vyrazku a potom na 2-3 den sa mu to rozsirilo.