Je zvýšenie trombocytov u 10 mesačnej nebezpečné?

awalancha3
19. sep 2011

10 mes malej brali krv, vsetko má OK, len má mierne zvýšenie trombocytov. Neviete niekto čo može byť príčinou? Nemalo to aj vase bábo?

kukucg
19. sep 2011

Nie som odbornik, len zo skusenosti, ak sa mylim oparvte ma, ale tak vseobecne myslim ze su zvysene po chorobe, infekte, viroze, potom pri zvysenych parametroch zrazanlivosti krvi mozu byt, a potom este je aj choroba trombocytóza, ktora sa takto prejavuje, ale myslim ze ked to mate len mierne, bude to nieco z tej prvej moznosti 😉

liv1
22. sep 2011

Ahoj, ja by som to tiež rada vedela, malá má 13 mesiacov, hodnotu má 484. Neviem o tom nájsť dostatok informácii. Prekonala teraz silnú alergickú reakciu kvoli ktorej sme boli aj v nemocnici a zatial nevieme čo to spôsobilo. Tak neviem či to mohlo byť tým, alebo niečím iným...

fluffy18
31. dec 2021

@awalancha3 ahoj, riešili ste to napokon nejak ? Ja mám 5 mesačnú dcérku a tiež má zvýšené trombocyty. Povedali nám , že najskôr malo pila pred odberom. Nezdá sa mi to lebo je plne kojená a pila pred odberom. Lekárom už nedôverujem , takze sa skúšam pýtať všade