Je zväčšená nosná mandľa príčinou zdúrených uzlín?

denisamko34
8. sep 2013

Moj maly ma odmalicka zvacsene uzlinky na krku ako dosledok ockovania.Uz ma 4roky a ziadna zmena.Asi pred pol rokom nam odporucili vybrat nosnu mandlu i ked vtedy ziadne problemy s nou nemal.Dr.si myslia ze za zvacsene uzlinky moze prave nosna mandla.Mate niekto podobny problem?Ak vam vybrali nosne mandle upravil sa vam zdravotny stav?Neviem ci mame alebo nemame vybrat nosne mandle.Poradite?

billam
8. sep 2013

Dcérke sme dali vybrať nosne mandle, ked mala 3 roky - v celkovej narkoze. Nadchy a ostatne podobne choroby ustupili, v noci pekne dychala /predtým chrapkala/. Určite by som na tvojom mieste nerozmyslala. Ale zvol radšej celkovú narkozu, ako umrtvenie. Pri celkovej lekár vidí celé ložisko mandle aj s korenmi, takze ju odstrani celu. Pri čiastočnej len odcvakne madlu a skoro vždy do roka opat narastie. Dcérku operovali v Piešťanoch /www.klinika.sk/, dr.Mrazik.

sedem
8. sep 2013

Skoda, ze si to dala ako otazku...Nejde mi do hlavy, ako suvisi nosna mandla s uzlinkami na krku.. 😕 A to, ze to mate ako nasledok ockovania, mas aj na papiery? Mate to potvrdene? Preco sa rozhodli lekari teraz vyberat mandlu? Mate nejake zdrav. problemy?(sopliky, castejsie choroby,chrapanie, zla vyslovnost, zly sluch...) Neporadim, skusenost nemam, ale asi by som to konzultovala s viacerymi lekarmi, kludne aj cez nejaku poradnu na nete...my sme mandlu vyberali, ale kvoli castej chorobnosti a zhorsenemu sluchu, co je dost ine ako u vas a ci sa stav zlepsil budem vediet posudit az ked budeme dlhsie v skolke(vyberali nam na konci sk.roka), tak uvidime...ale u nas to bola nutnost kvoli uskam,inak by som do toho ani nesla 😝