Je vyhrievacia deka nebezpečná pre bábo?

savanahhh
26. sep 2012

Ahojte,potrebujem zistit,ci moze byt elektricka vyhrievacia deka nebezpecna pre dieta (myslim,ci to nejako vplyva na klby alebo nieco ine).
Ide o to,ze ked dam malu na hraciu deku,ma pod nou este 6 normalnych dek,no mne sa to zda stale studene.Mame podlahovku,no zatial topime krbom,ale vzdy az vecer.Manzela napadlo,nahriat hraciu deku vyhrievacou dekou (samozrejme za nasej pritomnosti),no ja mam obavy,ci to nejako neskodi.Dakujem

wewe22
26. sep 2012

nemyslim ze by to bolo skodlive len treba dat pozor aby sa babo neprehrialo, neviem o ake velke babo ide ale ja by som moc neohrievala dieta potom nema moznost budovat si imunitu

moon1979
26. sep 2012

6 dek a zdá sa ti to málo? 🙂 tak polož hraciu deku na postel, kde je napisane že musí byť dieťa na zemi? polož na postel, buď pri dieťati a hotovo ... ja by som elektrickú podušku určite nepoužívala pre dieťa ...

nikolka2
26. sep 2012

Dieta ma byt v prirodzenom prostredí a v normalnej teplote ,,,deti sa nemaju prehrievat ,,bude ti potom mala chora casto aj spat by mali v chladnejsom prostedí ako v teplom ...moje deti tak funguju a su malo chore ,,ked boli male ,,ked tak dala som jednu hrubsiu deku pod tu hraciu deku a bolo ,, ale vidiet matky uz teraz nosit deti vo fusaku mi pride dost ...nebudem to radsej komentovat 🙄

mahmulienka
26. sep 2012

osobne by som sa bala prehriatia (no neviem, ake je to velke dietatko). ked sa ti zda inak tych 6 dek malo, skus penovy koberec (penove puzzle), my fungujeme na tom a je to ok. nakoniec ti ale aj tak nic nepomoze, bo ked dietko lozi, deky sa presmykuju, dietko pada (tu je uz lepsi normalny koberec kupit, to sme urobili pri prvej dcerke a lepsie sa naucila lozit a stavat, kedze sa jej to nesmykalo) no a ked uz zacne lozit, tam ti uz nic nepomoze, nebudes predsa behat za nou a podkladat deku vkuse, no nie?
alebo ako bolo vyssie pisane - poloz na gauc, postel (s dozorom, nech nezleti), bude mat aspon lepsi vyhlad 🙂

ivett1
26. sep 2012

@savanahhh ahoj, obvykle sa dáva vyhrievacia deka slúži na zahriatie tela...takže asi by som mala skôr obavy, aby sa dieťatko neprehrialo, lebo neviem ako by mu inak mohla takáto "deka" uškodiť?...(máme doma elektrickú podušku a v návode o veku nie je nič písané...)...ale, ak riešiš len "izoláciu" a nie teplo v byte, tak tam stačí hruší kusový koberček pod hraciu deku, alebo penové puzzle...ale ak ide aj o teplo, tak skúste radšej prenosný elektrický ohrievač ...😉 ...budeš mať teplo kedy chceš v priebehu dňa ...

dudduli
26. sep 2012

určite by som nedavala vyhrievaciu deku,dieťaťko sa môže prehriať.ale dobré sú tie velké penové puzzle,sú naozaj teplé 🙂,daj tie na zem,na to deku a to úplne stačí

pectore
26. sep 2012

nebucte zbytocne prehnane starostlivy.... dieta ma mat o jednu vrstvu viac ako dospely clovek.... zbytocne si dietatko neprecitlivujte.... bude potom chorlave....nech aj nieco vydrzi a je otuzilejsie...ved ma 6 diek pod sebou to ulne staci.... elekrticke zariadenia by som ku dietatu nedavala ani omylom.... a navyse je mozne prehrietie co je u malych deti dost nebezpecne....

ludka77
26. sep 2012

skús tých 6 die vymeniť, ze tie puzzle penové a na to jednu deku, určite by som to neriešila výhrevnou poduškou, dieťatko sa musí naučiť samé regulovať si teplotu tela, potom sa ti stane, že pôjdete von zafúka vetrík a bude choré ☹

stanislavao
26. sep 2012

v miestonsti ,kde sa clovek bezne zdrziava ma byt teplota 21,5 - 22 stupnov, kde sa spi, tak staci 19-20. je uplna blbost, davat na zem 6 diek. dajte tam jednu deku a na nu dieta. ak mate pocit, ze mu je zima, alebo ak je u vas zima, tak mu dajte vesticku, svetrik. a vyhrievacia podlozka - dieta vyhreje uplne zbytocne a ked ho z nej zoberiete, tak vam akurat tak prechladne a hned bude kychat. taktiez, ked mate podlahovku, tak by som dieta na zem nedavala. tam je vsetok prach, podlahovka to vyri a len kychat vam z toho bude.