Dobry den maly bude mat za par dni 10mesiacov a posledny tyzden max dva to zacal robit .. dnes napr v aute otvaral a zatvaral na jednej ruke.. ale max 3x je to v poriadku? Nasla aom ze je to aj znak autizmu.
Žiadna panika máš dieťa, nie robota takže pohybovanie svalov, otváranie zatváranie pästi robí každý.
Kazdy jeden znak autizmu zo zoznamu maju aj normalne zdrave deti. Diagnoza ci podozrenie je na zaklade viacerych opakujucich sa symptomov, proste kombinacia viacerych faktorov... a nie vo veku 10 mesiacov...
@freepalestine mal chrumku predtym 😃
Ja viem ze je este skoro nieco hladat na nom.. len moje prve dieta take veci nerobilo
mozno mal lepkave prsty z tej chrumky, to neznamena, ze kvoli tomu je autista, ak by bol autista, tych pohybov ruk by si si vsimla uz davno ovela viac.
Ako vyssie pisu, skumat ake to je “rozlepovat a zlepovat” ruku je zabavne..
Alebo ta jedna chrumka nebola dostacujuca a tym otvaranim a zatvaranim chcel povedat: mama mam prazdnu ruku
Po zjedení chrumky si mu utrela ruky? Možno mu vadilo niečo na nich a tak to chcel dať preč.
Deti robia stále pohyby. nehľadajme za tým hneď choroby
@freepalestine ano, i tak deti pýtajú niečo... daj mi... ešte chcem.... otvára a zatvára dlaň
prosim ta kde si citala ze ked dieta 3x otvori a zatvori dlan ma znak autizmu! to by som si rada precitala... nie nic jej nie je nechaj ju prostim ta zit a rozvijat sa podla svojich potrieb...
Mna by ani nenapadlo sa nad tym pozastavovat, prislo by mi, ze si cvici alebo skuma ruku. Ved deti stale nieco s niecim robia, ci uz s castami tela alebo s predmetmi okolo. Moj tiez zatvaral a otvaral, tocil zapastiami a kadeco.
Precvicuje si svaly na ruke
Hra sa bez hracky
Ukazuje ze je hladny
Je to autista
Vyber si 😉