Baby Poraďte, môže byť toto začiatok kiahní? Má také len štyri bodky, z toho tri na tvári a jednu na pliecku. Myslela som si, že je to len stipanec, ale už sa mi to zdá dlho, má to skoro týždeň a dnes začal mať teplotu.. samozrejme pôjdeme ku doktorovi, len či ti prebieha takto, že teplota až neskôr by prišla? Ďakujem..
To je na kiahne podla mna uz dlha doba. Ono sa pri nich objavi jeden pupacik a do dna max dvoch sa dietky vysypu uz cele. To bude bud nieco postipane alebo teda nieco ine. Ale ak dieta teplotuje, mala by si ho vziat aspon na pohotovost☹
Nie, teplota, popr. kašeľ, nádcha je PRED kiahňami. Keď sa dieťa začne vysypávať, ide to veľmi rýchlo, spravidla do 2-3 dní je komplet vyhádzané, s tým, že má na tele nové - červené pupáčiky a zároveň sa začínajú z prvých tvoriť pľuzgiere a následne chrasty. Tam je priebeh veľmi rýchly.
Obaja moji synovia mali na 5-ty deň na väčšine kiahní chrasty...
Moja ma take iste na rucickach. Tri. Nepapal maliny? Moja to ma asi z malin
@ninapat má teplotku len dnes od rána a poobede o piatej mám stretnutie u doktora s mladším synom, ideme na poradňu, má len mesiac.. tak sa spýtam aj na staršieho, len dúfam, že mi mladší neochorie..
@piacere
@katkakovac ďakujem vám teda, som rada, že kiahne to nie sú, dúfam, že ani nič podobne ako osýpky alebo tak, lebo mladší syn neviem akoby sa s tým vysporiadal už teraz..
@diana20 ahoj, my mame teraz kiahne a mame tiez len malinko pupakov. Mali sme najprv len 1 na lici a asi 3 na lakti, tiez som myslela, ze daco ustiplo.... pediatricka hned povedala ze sice velmi divny priebeh ale ze su kiahne. Teraz je to asi 5ty den (neviem presne) a pribudlo asi len dalsich 10 pupakov. Takze kiahne to mozete mat, chod k pediatrickd
Dkor nie ako ano. Obe deti mali najskor 1-2 vyrazky a do 24hodin sa celi vysypali. Malej zacala teplota hned, synovi vobec. Pozri si na google varicella alebo priebeh kiahni. Skor je to stipanec a teplota ineho povodu.