Je toto svrab?

mommy_mommy2018
4. jan 2023

Je prosím toto svrab??? Už sme zúfalí, lebo kožné lekárky nám ani za svet neurobia testy a chcú nás objednať o 4 mesiace🙈 Na fotkách je to, čo mám ja , potom je priateľ a ostatok je 4 mesačné dieťatko
Ďakujem

ukulela
4. jan 2023

svrbi vas to?

33rudolfko3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mommy_mommy2018
autor
4. jan 2023

@ukulela ano svrbi

marca12
4. jan 2023

@mommy_mommy2018 vyzera to ako svrab,preco vam nerobila testy? Mala si by si komplet vsetko vyprat,vydezinfikovat celu domacnost

mommy_mommy2018
autor
4. jan 2023

@marca12 neviem, proste očividne mame dve super kožné, čo kašlú na svoju robotu a nás môže aj slak trafiť doma

ukulela
4. jan 2023

@mommy_mommy2018 povedala si na koznom, ze mas podozrenie na svrab? ak odmietaju objednat, komunikovala si s obvodnou? nech poradi ona ... ak da obvodna odporucanie na kozne ako akutny pripad, nemozu nevysetrit. asi by som sestricke asertivne povedala, ze co mam robit v takomto pripade, ci mi dava ofiko odpoved, ze ma odmietaju vysetrit ....

loginexistuje
4. jan 2023

ak odmietaju tak nech to daju pisomne a chodte na pohotovost do najblizsej nemocnice ak tak zaplatite desat uer ale potrebujete liecbu najma malinke

aylinn
4. jan 2023

@ukulela ja som so svrabom išla na kožnú pohotovosť za poplatok keďže to nebol urgent , len jednu vyrazku videla pri pupku a hneď vedela čo to je a hneď mi predpísala lieky. Neviem odkiaľ ste , ale skúste

ropucha6
4. jan 2023

Najdi inu koznu, co ta vysetri hned, pripadne chodte na koznu pohotovost. Mne takto pred cca 13 rokmi “diagnostikovala” detska lekarka samovolne svraba bez akychkolvek testov a skoncila som po tom pripravku v nemocnici s mesacnou PNkou (kedze to bol ekzem a na to ten pripravok).

petko81
4. jan 2023

@mommy_mommy2018 ahoj aj mi sme mali nejako syn doniesol.nam dala dr.pre syna robenu.ja som mala tú druhú bola som vtedy tehotná.
Aj ešte sme kupovali pre syna tu zelenú.rano a večer som ho mastila.vetko prádla každý deň.a tou robebou som ho tiež mastila dva krát na deň.on bol hrozne pokusani.
Ale sme sa s tým trápili dlho dlho.
Každý deň pred mastenim som ho okupala.prezliekla a na prala.bol to boj.drzim prsty.
Muž našiel že pomaha aj masť zo siri.alebmuz .kupil taky prášok a tam sa kúpal syn aj muž ja som nemohla.
Na tu robený nemám dobré foto pred rokom sme to mali.

Držím prsty

pehavcek
4. jan 2023

@mommy_mommy2018 suhlasim, navstivte koznu pohotovost alebo koznu v inom meste

lenuska9999
4. jan 2023

@mommy_mommy2018 áno vyzerá to na svrab. Nemáte kožný stacionár v nemocnici?? Alebo môže obvodná napísať CITO na výmenný lístok a mali by vás vyšetriť hneď.. alebo môže obvodná predpísať infectoscab a syrovu mast

zuzinka888
4. jan 2023

My sme si raz doniesli z dovolenky. Dala mam sírovu mast. Strasne to smrdelo 10 dni sme sa natierali- prali cistili. Potom uz bol klud.

mommy_mommy2018
autor
4. jan 2023

@aylinn sme zo Zvolena, neviem, že by tu také dačo fungovalo

aaadkaaa
4. jan 2023

@mommy_mommy2018 ktore kozne ta odpinkali?skus v Detve kozne

ivette1223
4. jan 2023

My sme v rodine mali tiež. Podotykam dovlecene z nemocnice zial.. 3 mes sme chodili po lekaroch, stale nas odpinkli ze alergia na lieky atd nakoniec kozna ze svrab......Viac clenov domácnosti sa vnoci skriabalo, mali vyrazky niekde silnejsie vacsie niekde iba bodecky... No hruza hlavne to nocne silné svrbenie... Natierali sme sa cela rodina i ten kto sa neskriabal a nemal vyrazky..

vitacalcin
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chimenka
12. jan 2023

@petko81 dobrý večer aj ten beloderm je na svrab?

petko81
12. jan 2023

@chimenka mne ho predpísala kožná bola som tehotná
A pomohlo mi to

chimenka
13. jan 2023

@petko81 ďakujem za info lebo v letáku práve naopak🤷‍♀️

ella2015
13. jan 2023

@mommy_mommy2018 tak Bystrica, je to väčšia nemocnica tak skúsiť tam

petko81
13. jan 2023

@chimenka jaj tak dúfam že pomôže

alexa1072023
27. jan 2024

Na chodidle my nepríde ako svrab môj 8m syn to ma tiež a trapime sa už stým dlho tiež nám kozna lekárka povedala ze svrab mastila som ho infectoscab mastickou a aj my sme sa stým mastili ja som mala modriny a môj muž ekzem aj maly . Opatrne s mastickami sú to veľmi silné . Prikladám aj foto.

petko81
27. jan 2024

@alexa1072023 také má aj naša 20mesaxna ale už dlho.kopu masticiek sme mali.a stále to má.a sem tam ju to svrbi.

nanka888
13. mar 2024

Ahojte, môžem sa opýtať? Svrbí to hlavne v noci alebo ani nemusí? A staré vyrážky vám postupne myzli a pritom pribudali nové alebo ti ktore ste mali aj zostali a svrbeli? dakujem

alexa1072023
13. mar 2024

@nanka888 Ak máte svrab a dodržujte všetky opatrenia mastite sa vymienate posteľné prádlo bielizeň atd a vyrazky nepribudaju a pokozka len svrbi tak je to v poriadku to svrbenie ešte bude trvať aj dva týždne ale pokiaľ vyrazky stále pribúdajú tak ešte svrab mate a treba liečbu zopakovať.

alexa1072023
13. mar 2024

@alexa1072023 My sme si mysleli ze svrab mame tak sme kúpili aj sprej ta svrab a vystriekali sme tým gauc madrace a topánky koberce .

nanka888
13. mar 2024

@alexa1072023 Praveže podla dr je to alergia, dostala som zinkovu mast a nejaky miesany krem, tabletky nemohol predpisat lebo este kojim. Mne tie vyrazky v noci nesvrbia aj cez den len tie nove lenze stale pribudaju. Mam strach ci to neni predsa len svrab. 😔

alexa1072023
13. mar 2024

@nanka888 To vyzerá ako alergia nemenili si práci prášok ?