Ahojte, už v tehotenstve pri meraní bábätka u gynekológa mal malý užšiu hlavičku (BPD či ako sa to volá).
A dnes, v 7 mesiaci mu lekárka opäť merala hlavu a sestrička povedala že ju ma trošku užšiu a vzadu dlhšiu.
Lekárka nato, že poďla grafu je to v norme.
No mne to vŕta v hlave už dlhšie, odkedy mi to gynekológ podľa meraní povedal. Ale tvrdil tiež že je to normálne.
Čo si o tom myslíte vy?
Vyzerá to ako skafocefalia “ sagitalna synostoza” (loďkovita hlava) ??? V komentári pridávam fotky. Je potrebné navštíviť neurológiu ???
Všetci mi tvrdia že nie.
Ďakujem
Podľa mňa nie. Je to krásne chlapčiatko.
Nema niekto v rodine taku hlavu? Mne to skor pripada ako dedicny tvar, nie kazdy ma gulatu hlavu a pritom to je uplne ok 🙂 myslim, ze lekarka by vas poslala na vysetrenia, keby sa jej cokolvek ci uz na tvare ci PMV ci po neurologickej stranke nieco nezdalo byt v poriadku 🍀
uzsia chpl je, no pokial je to v norme netreba nic riesit. je to len esteticky problem. pri skafo... ide 9 zrasteny lebecny sev, zrastenu fontanelu... a riesi sa to operacne
Kdeze, toto je uplne normalna hlavka, obe moje deti maju taku, obvodom su na 90./99. percentile od narodenia. A kamoska, co jej syn mal trigonocefaliu a robili mu aj plastiku lebky, vzdy hovorila, ze ake maju moje deti krasne hlavky, ze ona uz ma taku uchylku a vsima si lebky deti
Hod si do Googlu fotky, skafocefalia vyzera inak. Toto vyzera ako normálna zdrava hlava.
Dr by to riešila, neboj
@alickapusinka ďakujem 🙂
@alickapusinka
@anavixy
@kacena4
@basska_b
@kacena4
@mimi3008
@tykat
@mia_von_prag
Ďakujem za pozitívne komentáre 🙂
mali by sťe si spraviť ešte jedno dieťa aby si ho tolko nepozorovala maš krasneho chlapčeka
@katka3212 Presne ako pise @kacena4 ked je šev zrasteny, je to problem, hlava potom rastie nerovnomerne a kedze lebka za prvy rok narastie v obvode o 12 cm (potom uz len velmi pomaly), treba to riesit cim skor, ale to by ta uz isto odbornici upozornili. Tvoj drobcek je uz relativne velky a pekne mu to rastie. V skupinke terminoviek mame maminku, ktorej fesak nemal ani 9 mesiacov a mal obvod hlavy 52 cm, co je mimo akukolvek tabulku, no podla lekarov vsetko oka a chodia aj k neurologovi myslim kvoli tomu, ze sa predcasne narodil a ani ten nic nevravi
Náš synček má dolichocefaliu - hlavičku má úzku a rastie do dĺžky. Teraz má 14 mesiacov a má to veľmi viditeľné - avšak nemá zrastené švy. 🙂
.