Baby prosím , viete mi poradiť ? Mala ma o pár dní 5 mesiacov. Zúbky sa jej kdesi hlboko už tlačia ale vonku zatiaľ ani náznak, opuch iba malinký ak vôbec... Samozrejme posledný mesiac slinta , obkuskava čo sa dá...posledné dva dni si strašne mnie uška, akoby až tak agresívne. V noci spí dobre , možno sa častejšie budí ale je plne dojčena takže hneď aj zaspí takže tiež v tomto smere žiadny problém. Ale včera si tie uška dosť drhla a dnes , večer pri uspavani už dlho, pol hodinu...no a teraz o pol 4 ráno sa na prsníku neuspala, len blabotala, a veľmi si to uško drhla . Po hodine konečne zaspala, ale to tak že som ju dala na to uško ležať aby si ho nechala napokoj. Ona pri Tom neplače, je utarana a usmieva sa , alebo je len ticho...
Mňa ale mätie to že to je len jedno uško, ľavé. O druhé ani nezavadi...keď by to bolo zo zubov, svrbia ju obe uši nie ? A druhá vec je že som minule počula že svrbením môže zápal začínať, a že ani teplotu mať pacient nemusí...ja som sa spoliehala doteraz na to že pri Tom by bábätko plakalo, od bolesti, malo teplotu a tak...ale teraz neviem čo mám robiť, Vianoce že áno ...mala aj my sme dva týždne po chorobe , mala vtedy aj teplotu aj kašeľ, sopel...nejaká chrípka to bola..23 .12 sme boli na poradni ale dovtedy som to vážne nevnímala ako problém, tak som sa to ja hlúpa ani nepýtala...
Nemáte niektorá s tým skúsenosti že zápal uška a bábätko napriek tomu v pohode , neplakalo? Nechcem niečo zanedbať ale ani nechcem teraz ísť na pohotovosť , všade je plno chorôb a my si zase niečo odnesieme odtiaľ...tak najprv skúsim tu...vopred ďakujem ak mi viete poradiť/povedať svoj nazor
Tiež si myslim, že si "objavila" uško, keby to bol zápal, tak by plakala od bolesti, pretože zapálené uška bolia, nemá nahodou naušničky ?
Mam tiez 5 mesacne babatko a asi 2 tyzdne dozadu tiez objavilo lave ucho a stale si ho tahalo. Sem tam to na nu este pride, ze sa nahodne dotkne ucha a zas sa potom taha. Ale inak je kludna, takze nerobim si z toho nic. Aj u prveho dietata sme toto mali a ako prislo, tak odislo.
Ak by dieta bolelo usko, to by si poznala. Plakalo by velmi.
Ako píšu.pri zápale uška by taká kľudná nebola.
Zápal je bolestivý. Dieťa vtedy reaguje aj keď ucho rukou prikryjes a odkryjes. Aj to boli.
Náš jeden a pol ročný mal teraz zápal usiek a ani si ich nechytal ani nemal teplotu len zrazu nechcel jest keď musel hrýzť asi 3 dní a potom mal teplotu hneď sme šli k doktorke a silný zapal. Ja by som šla na pohotovosť.
Môj di ich tahaval pri zuboch
@pribinak
@diewcatqoo
@janinah
@ukulela
Ach baby , ďakujem. Práve toto že ja som si vždy myslela že to je bolestivé ale teda známa mi vravela že tak môže ten zápal začínať že ju len akoby svrbia tie uška. A pri prvom synovi zúbky vyšli ani neviem ako , tam som toto nezažila...a tiež že sa to často objavuje po chorobe , lebo že tie zatečene sople to vedia robiť a ona bola chorá ale teda sopel mala minimálne , ani sme nemali čo odsavat...preto ma to zmiatlo 🤦myslela som že keď by to bol začiatok nejakého zápalu tak by stačili kvapky alebo čo..lebo to prepichovanie bubienka znie absolútne príšerne pre mňa , to je moja nočná mora že by jej to museli robiť...ale teda ukludnili ste ma , ďakujem, lebo naozaj neplače spinká, papa hra sa ... Dúfam že to čo najskôr prejde lebo strašne som z toho nervózna...🙏🫣baby ďakujem pekne sviatky prajem 🌷
@dadka1997 nemá ešte prepichnute to si ani neviem predstaviť kebyže má náušnice už by mala asi uška na poly 🤦🫣
@ronie338 joj chudiatko 🤦a aj prepichovali či dostali ste ATB ?
Lieky len dostal, priamo do usiek lebo bral 2 týždne pred tým antibiotiká
vraj ked stlacis kdesi za uchom, a ide o zapal, to stlacenie je velmi bolestive, takze dietatko by zkriklo, alebo plakalo velmi od bolesti (pre lepsi popis, kde a ako najst spravne miesto pogoogli, ja ti zial neviem lepsie vysvetlit).
ak na to stlacenie nereaguje, tak nejde o zapal ucha
Nie som lekár, ale zápal ucha je poriadna bolesť a minimálne teplota, to by bábätko kričalo od bolesti
Toto jw podľa mna len taký zvyk si suchat uško, objavila že má uško tak skúša čo s ním.
Pokial neplače a nekričí, nemá teplotu, výtok z ucha, tak fakt nevidím dôvod chodiť na pohotovosť