Mám dve deti - 4,5 r a 2,5r.
To 4,5 chce rýchlo hovorit, takze sa zasekne vo vete a opakuje spojky. Napr. Mamaaaa, mohla by si mi dat niečo papapat, že že že že že by si mi spravila chlebík s vajíčkom? A už to začal robit aj ten 2,5🙈 a to on začal rozprávať veľmi skoro, aj pekne, nahlas, zreteľne a teraz začal presne robit to iste. je to zajakávanie, alebo čo by to mohlo byt a ako to odstranit? Dakujem
@zorkahorka a budeš to sj nejako riesit?
Všimni si či to robí neustále alebo len niekedy. Pretože ak vie povedať v inej situácii súvisle vetu tak by to nemal byt problém. Najistejšia je ísť k logopedičke v jeho veku aj ako prevencia je dobre za ňou ísť. Aby celkovo zhodnotila sykavky, znelé śoluhlásky aj spájanie slabík. Náš napríklad sa akoby zajakával ale bol to len nespravne dýchanie. Aj to ona zistí.
Smer logoped minimalne na konzult.
nie je to zajakavost v tomto veku je to fyziologicke ked dieta rychlejsie rozmysla ako hovori 🙂 ak by to trvalo nepretrzite viac ako 6m az potom treba logopeda
Ano mne sa toto ako malej dialo. Pamatam si to. Nevedela som to ovplyvnit ale neslo mi proste vyslovit to co som chcela a zasekla som sa so ze ze ze ze ze…vadilo mi to a uvedomovala som si to. Nerada som rozpravala vtipy. Rodicia na mna kricali nech s tym prestanem. Keby ma radsej vzali k lekarovi ale mysleli si, ze to robim naschval. Dodnes mi to ostalo plus skrz uraz co mi sposobil spoluziak mam aj iny recovy problem. Takze za mna, odporucam ist k logopedovi. Neprehliadat, nezlahcovat, v buducnosti to velmi komplikuje zivot.
Ja by som povedala, ze je to vekom...aj moj mal take obdobie, ze mysel bola rychlejsia ako usta a sa zajakaval. Povedz mu, nech to povie pomaly. U nas to bolo prechodne par mesiacov, obcas pri velkom tlaku sa mu to stane aj teraz. A maly len kopiruje starsieho.
Neviem.... robi len toto. Ale mame v dedine logopedicku, tak sa jej asi spýtam, ked ju stretnem
Moj syn zasa od svojho bratranca odkukal llllllebo, lllllebo,lebo. Tiez ma ide svacnut, lebo to nikdy nerobil