Je to vitiligo?

13. júl 2024

Zdravím. Dvojročnej dcére sa posledný mesiac vyhodil na ramene a šiji takýto fľak. Máte nejaké skúsenosti, čo by to mohlo byť?

domka222
13. júl 2024

Môj má taký bledý fľak na nohe. Dr povedal,že má istý druh exému pityriasis alba a dal mu kortikoidnú masť. Najlepšie ti odpovie kožný lekár

anavixy
13. júl 2024

Vitilgo podla mna skor nie, ale to je tazko urcit z fotky, lebo tie dermatologicke dg sa na seba velmi podobaju a chce to urcite odbornika (a niekedy aj viacerych) a vysetrenie na spravne urcenie dg. Moze to byt aj pityriaza, aj mne napadla ako prva, bud alba (liecba ako ekzem) alebo versicolor , ale to je kvasinkove ochorenie a lieci sa antimykotikami (u deti vraj nie je uplne bezne).

vikiki29
13. júl 2024

Nedávaš jej krém so silným ochranným faktorom? My sme boli teraz na kožnom a lekárka vravela, že nikdy nemáme dávať viac ako 50 pri mori a 30 tu u nás. Vraj nejaká mamička narierala dieťa so 100 a presne toto sa stalo.

pandorra
13. júl 2024

Nasa ma nieco podobne, pokial sa nevytvaraju dalsie je to znamienko. Treba to pozorovat.

domka222
13. júl 2024

@pandorra znamienko tak bledé a veľké?

anavixy
13. júl 2024

Takyto flak by mohol vzniknut z spf podla mna len ak by clovek poriadne natrel len to miesto a zbytok menej/vobec. Slnko pali aj u nas tak, ze spf 50 je viac nez potrebne.
Nevus depigmentosus - blede znamienko maju deti mysli uz od narodenia, ale mozno sa mylim a mozu vznikat aj neskor.

zuzanaete
13. júl 2024

Objednaj sa na kozne. Tych pricin moze byt viacero.

taktotedanie
14. júl 2024

To moze byt plesen
Na slnku sa zvyraznuje ale moze byt aj viac pricin neplasila by som sa hned s vitiligom
Kozne vysetrenie vymenny listok nepotrebujes

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pandorra
14. júl 2024

@domka222 mne to povedala lekarka, urcite to ries s nou.

danka611
23. aug 2024

Je toto vitiligo ?? 2 mesacne babo