Ahojte . Od soboty je mala chora .. v nedeľu ráno sme boli na pohotovosti .. atb ma ešte na zajtra asi ale problém je , že ona mi jesť nechce .. dnes mi nasilu zjedla tanier polievky , a to len stavu , bez zemiaku .. dr vravela že keď nezačne normálne jesť že pôjde ležať , lebo už jej ďalšie atb nemôže dať .. ja už som taká zúfalá .. čo jej dať ešte .. teraz pitala chlebík vo vajíčku , dala si dva hrizy a už zasa nechce .. všetko nasilu je ..
je to stav na hospitalizáciu ? Keď zje ale máličko ?
@pribinak jej je už lepšie dnes mala už tretiu dávku atb .. prvé tri dni len prespala .. tak neviem už teda
Mam vela skusenosti s nejedenim pri chorobach.
Jest nemusi nech pije to je hlavne.
A ked zje lyzicku jogurtu ,2hryzy chlebika tak to je fajn😅
Ked mala dcera afty v ustach,10 dni bola na 1jogurte denne 🫣 hlavne tekutiny nech ma dieta
U nás sú obľúbené pri chorobe detské piškóty, vyskúšaj. Alebo obyčajný suchý rohlík. Hlavne, nech veľa pije, uvar jej dobrý čaj s medom a citrónom.
Takze baby nenútit na silu ? Mne dr vravela že musí normálne jesť inak by išla na infúzie
Ja som sa vo štvrtok ráno zobudila s príšernou angínou ci co to bolo.. Hrdlo ma už síce neboli ale prechorena som stále a tiež jem po troške na silu.. Nemam chuť vôbec do jedla.. Nechaj jej na stole troska ovocia alebo co ma rada a da si keď bude chcieť
@tatianka0000 kolko ma rokov dcéra? Pije dosť? Naozaj je dôležitejší prijem tekutin ako jedla. Skus jej ponúknuť piškóty ako píšu vyššie, tyčinky, suchariky....syr, šunku, mrkvu nakrájajte ma kolieska...
@tatianka0000 hlavne nech dost pije, aj vyvar je fajn, je tam kopec elektrolytov a po troske ked zje tak bude dobre. mozno skus slane tycinky, piskoty. ja ked som ako dieta byvala chora, tak mi bolo zle od zaludku. pokial nie je dehydrovana, tak nechut do jedla nie je velmi dovod na hospitalizaciu.
@tatianka0000 máte šibnutú doktorku. vymeniť. veď si vezmi dospelého človeka, keď je chorý, či už chrípka alebo bakteriálne ochorenie. slabý, horúčky, nechutenstvo. ani dospelému neberie jesť. nieto ešte dieťaťu. ako písali ženy vyššie. dostatok tekutín. a kľudne skús piškóty rozmočiť v čajíku alebo aj vode, možno zachutí. trošku. netlač na pílu. dieťa keď vyzdravie, chuť sa vráti a bude opäť jesť, neboj. a lekárku vymeň, nie je normálna.
@lonely66 túto dr mame od septembra .. pije celkom dosť aj dzusiky , cajik.. obmieňam jej jej to cajik jej stále nechuti
@tatianka0000 🤦♀️ divná doktorka. Namiesto toho aby ťa podporila tak ťa straší 🤦♀️ jej chuti jesť keď je chorá???? Ako píšu baby vyššie, najdolezitejsie sú tekutiny. Dala by som jej piskotky, kúsok pečiva, hocico maličké nech si dá. Nie naraz. Postupne sa rozje. A bude Ok 😊
@tatianka0000 skus jej robit polievky,nech zje aspon trosku stavy,ked jej huste nechuti. Staci,ak trosku z niecoho zobne,nenutit nasilu,ale po troskach ponukat.
Dakujem ženy .. budem jej teda ponúkať ten cajik a po troske aj keď presnidavku zje alebo čo .. ja som len nevedela ako čo . Keď mi vravela že musí jesť som jej tiež nasilu núkalaa…
@tatianka0000 proste niektore deti aj dospeli su taki, su tak zahlieneni, tak vycerpani z chorobi ze nejedia ... rob jej polievky a aj par lyziciek staci. Daj jej aj sladkost, doda jej energiu
Moja nejedla 5 dní.. ale to vážne som do nej nič nedostala, ale pila veľa vody, veľa čaju...doktorka vravela, že to je v poriadku, pokiaľ pije....po 5 dňoch sa nevedela dojesť....
Oki ženy , tak dakujem za rady
@tatianka0000 prosím tá, nenut ju. Veď ani ty keď si chorá tak nemáš apetít a chuť.
Ak zje 2 hryzy tak zje 2 hryzy.
Syn mal asi 8 rokov keď mal mononukleózu. Na 3 bobulkaxh hrozienka fungoval 2 týždne. Dal dole mizno aj 4 kg. A keď zjedol stvrtku jablka tak som skoro buchla šampanské.
Potom sa rozjedol. Všetko dohnal
Ved skusaj makke. Detska vyziva, jogurt, kasa z rastlinneho mlieka, rozok na kolieska skus alebo chlebik ma kocky s maslom a kuskom sunky. Urob jej to take zaujimave to jedlo. Alebo mlete masko - naj morcacie so zemiakovou kasou a staci zo vsetkeho tie dve lyzicky. Ale hlavne pit musi. Ak by nepila, vtedy by musela byt nemocnica. Mali sme na oddeleni jednu taku mamicku, dieta jej pri chorobe nepilo nic takze vzdy tam museli prist
Mozes kludne aj zriedeny dzus napr jablkovy skusit, alebo vineu. Teochu energie jej to doda
Choroba, pre ktoru zacala uzivat atb je na ustupe? Pokial pije, je to v poriadku. Jedlo by som ponukala, banan, chlebik s maslom, mrkvovu polievku, zemiakovu kasu.... nieco lahsie, kedze nejedla nech nezatazi hned zaludok. Pripadne nasadit Bkomplex, po nom sa deti rozjedia.
@tatianka0000 daj jej kazdu chvilu nieco. Napr. dve lyzice polievky aj kazdu pol hodinku. Kusok zemiaky, varené masko, banán, len po troskách. Ked len za malu lyzicku zje. Ponukni jej lyzatko, to je kvoli cukru. Ked pije je super. To je zaklad. A ak doktorka povie, ze treba ist na infuzie tak treba, ona vie preco to hovori. My tvoju malu nepoznáme, nevieme posudit. Daju jej dva dni infuzie, telíčko to posilní a poslu vas domov. Nie je to nic hrozne.
@tatianka0000 kľud, stačí jej piť. Veď je chorá, komu v chorobe chutí jesť?!!! Len jej ponúkaj tekutiny a často, len skús aj vodu okrem čajov, obyčajnú vodu.
Keď chceš daj jej na tanierik niečo nech si dá, keď chce /neviem koľko má malá/.
Neboj sa, raz-dva je fit.
Otazka je, ci neje len teraz, lebo je chora, alebo ma problem s jedenim celkovo? Ak je to kvoli chorobe, treba to prekonat, trochu aj nasilu zjest aspon nieco malo, uz len kvoli tym liekom.
@vanilkovazmrzka keď nieje chorá , keď je fit , problém s papanim nemá
@maris5 ano je jej o dosť lepšie .. atb pomáhajú
@tatianka0000 no tak potom v klude. Pekne sa liecte, skus jej obcas trosku jedla nanutit, a potom keby sa to nezlepsovalo, najlepsie bude riadit sa radami lekarky.
Toto určite nie je stav na hospitalizáciu. Veď sa krásne začína rozjedať. Kľudne by dom dala aj džús,prípadne aj troch Pepsy. A niečo malé. Piškóty, sušienky, paličky, ryža, zemiaky. Hocičo po malých dávkach. Aj jednu, dve lyžičky.
A co jej chce dat atb na nechut do jedla ci co to ma s tym ze uz jej dalsie dat nemoze tak pojde do nemocnice. Je to uplne normalne, ze nechce jest, ked je chora, dolezite je ze pije dostatocne a teda aj sme tam nieco zje. Moja zdrava je tolko ako tvoja… Doktorka robi v tomto smere zbytocnu paniku, ak to teda bolo podane tak, ako pises. Nukaj papat (normalne jedlo aj presnidavky kase ovocie hocico dobre), ale nenut, nut akurat tak pit. Neviem ci si pisala kolko ma rokov, mlieko uz nepije?
Nasa doktorka vzdy prizvukuje ze jest nemusi.aj 3 dni nic ale pit ano cokolvek po troskach.a potom postup e ked len soletku piskotu hryz chleba.vareny zemiak.par.lyziciek polievky..nenutit ale ponukat.. ale.hlavne tie.tekutiny aj ked.nasilu ale tam nepolavit.
Ked nie je ozaj.slaba jedacka ze jej kosti hrkocu tak.ju tyzden diety nezabije.. telo si same zacne pytat
@tatianka0000 to čo je za doktorku? Však deti ale aj dospeli pri chorobe málokedy jedia, je to bezne, že ľudia nejedia lebo im nechuti
Ponukaj jej hlavne pit, daj jej jesť čo jej chuti, ovocie paličky jogurt ….2 hryzy mastneho chlebiku vo vajíčku je dosť