Je to stále kinetóza?

natalia912
2. sep 2023

Dievčatá,ako dieťa som mala kinetozu-zle mi bývalo len v autobuse a aute na dlhších trasách ,ktorá však zmizla ako som vyrástla. No momentálne mesiac či dva dozadu sa mi znovu objavila, nemôžem cestovať vzadu v aute ani autobuse, a teraz už dokonca ani na hojdačke nemôžem sedieť bez toho,aby mi neprišlo zle. Vrcholom bolo,keď som si pozerala niečo v telefóne,prudšie som pohla prstom a prišlo mi zle z pohybu rýchlych obrázkov na telefóne 😂 (filmy mi zatiaľ nevadia 😁) tak neviem či len môjmu telu preplo alebo to treba riešiť 🤷 nemáte niektorá skúsenosť? Zas nechcem vyzerať ako hypochonder 🙈

majkakvet
2. sep 2023

@natalia912 je to kinetoza. Ano vekom sa to meni - aj k horsiemu. Uplne najhorsie je presne kukat do mobilu ci citat.

maranta_leuconeura
2. sep 2023

Mam to iste, akurat mne to nikdy nepreslo od detsva. Dojde mi zle v aute, z rychlych obrazkov aj blikajuceho svetla 🤣🤷

heidy222
2. sep 2023

Je to kinetoza ale keďže sa takto z ničoho nič zhoršila je lepšie sa nechať skontrolovať ORL lekárom , či je všetko v poriadku s rovnovážnym orgánom (som všeobecna lekárka)

natalia912
autor
2. sep 2023

@majkakvet to som zistila už dávno,že kniha a telefón mne nehrozia v aute či autobuse 🙈 inak naštve to 😂
@maranta_leuconeura fuuu tak to môžem byť ešte rada,že som mala chvíľku pokoj 😔
@heidy222 ďakujem veľmi pekne za radu, skúsim

pininka1
2. sep 2023

Ani mňa to úplne neprešlo. Môžem sedieť vzadu, ale nemôžem nič čítať a pod.

muchotrafka298
2. sep 2023

Ja mam kinetozu, ale len niekedy a len v urcitych situaciach. Napriklad mozem sediet vzadu v aute, ale nemozem citat ani pozerat do mobilu. V autobuse mi nevadi ziadne miesto, ale tiez bez citania. Vo vlaku mozem robit co sa mi len zachce a tak isto v lietadle. Lode su kapitola sama o sebe, vacsie trajekty alebo lode v pohode, ale nejake male, tak to je konecna dovidenia.