Ahojte, dcéra 4r ma od piatku 38-39 teploty. Dnes od rána len 37. Urobil sa jej takyto vysyp. Hrdlo ju neboli, uzliny nie sú zväčšené ale má trošku biely povlak na jazyku. Môže to byť šarlach? Dr nám ordinuje až od stredy. Ďakujem za rady maminky.
@dadka1997 ďakujem tak radšej skocime na pohotovosť
pri angíne sú silné bolesti hrdla, skôr to vidím na niečo vírusové, na šarlach to tiež nevyzerá
@lucka_ke ešte nemala ani piatu ani šiestu chorobu. Možno to?
môže byť, ja v takýchto prípadoch kupujem domáci CRP test, ak výjde nízke CRP a nie sú iné symptómy (kašeľ, bolesti...) tak ku dr. ani nejdeme
Mali sme teraz podobne. Nakoniec streptokokova infekcia, predpísali nám antibiotiká.
Urcite chodte .. daj potom vediet ak chces ako ste dopadli drzim palce
Moze to byt siesta choroba, asi 3 dni velmi vysoka teplota, po nej prichadza takyto vysyp po celom tele. My sme prave prekonali piatu chorobu, pri nej zase nebyvaju vysoke teploty, ale najvyraznejsi priznak su cervene horuce licka a vysyp co tele. Nesla by som s tym k dr, sleduj a uvidis, to su vacsinou virozy, ktore ako pridu tak aj odidu.
Tiez nevidim dovod ist na pohotovost, horucky presli, vysyp je neskodny, dieta nic neboli, pije normalne… najskor to bude ta 6. choroba. Mozes kupat v hypermangane, natierat neparfumovanym telovym mliekom ak je pokozka sucha po hypermangane, ak mas antihisitaminika tak to, nasadit vitaminy D, C, B. Nic viac si takato viroza vacsinou nevyzaduje, biely povlak na jazyku tiez este nic neznamena, pokial nie je pritomna aj bolest hrdla napr. Pokial sa do stredy stav zhorsi, tak potom chodte k vasej pedi alevo na pohotovost.
Siesta choroba
Máme 4 deti, mal to len starsi syn. Ostatní sa držíme.
@34katka34
@sofia1979
@andrea901
@dadka1997
@lucka_ke
@anavixy baby ďakujem vám za postrehy, názory 🙏 dnes sme boli u zastupujúcej dr a je to šarlach. Hoci od včera bez teploty vraj jasný šarlach, hrdlo biele fľaky, jazyk biely povlak vraj mám čakať že sa môže zmeniť do pár dní na malinový. Dostala antibiotiká na 10 dní a potom na kontrolu moč priniesť. Som rada, že sme išli k dr nakoniec. Ten vysyp sa mi nezdalo, ráno ho mala aj na tvári chrbte ....
vidíš a my sme ti tvrdili, že nie... dobre, že ste išli, skoré uzdravenie želám 🍀
Aha no tak skoré uzdravenie želám
Skore uzdravenie prajem, nasa dr nas, zial, vycvicila nechodit k nej ale liecit sa doma, dobre, ze ste nakoniec isli
Ahoj aj jej zmalinovel ten jazycek ?
@matiska15 nie vôbec
Pri šárlachu je malinový jazyk, ak ma biely skor by som povedala angina . A ak ma od piatku teploty .. fu necakala by som urcite do stredy na doktora .. urcite ma zastupujuceho lekara, alebo na pohotovost .. mozte zhorsit priebeh choroby ak sa nenasadi spravna liecba, a v tomto pripade antibotikum