Vyuzila som benefit, ktory ma Dovera (vysetrenie kozneho problemu). Prisla mi odpoved, ze je to psoriaza a mam navstivit lekara. To aj urobim ale chcem sa spytat, ci s tym nahodou nema niekto skusenost kedze k lekarovi sa skor ako o mesiac nedostaneme.
@ina2405 my mame na to tiez krem ale tym sa to iba lahsie odstrani ale opakovane sa to vytvara
môže to byť psorka, vypadá to tak, ale z fotky sa to dá ťažko povedať na 100 %. Nikde inde to nemá? V záhyboch kolien, lakťov, prípadne vo vlasoch?
Podla mna to psoriaza nie je, ta sa vytvara prednostne na klboch - kolena, lakte, ruky. Isla by som ku koznej, nech vam da na to mast, popripade spravi ster.
@tiezjedna nie iba za usami a pod nausnicami v okoli dierky, ma to uz roky
Antibioticka mast, dole nausnice a preliecit. Kozna to predpise.
@dadis pravidepne jej to cistim, znovu a znovu sa jej tam vytvaraju supiny, uz sme s tym raz boli u koznej, nepomohla nam, musime skusit znovu.
a kolko ma dieta rokov?
skuste odstranit nausnice a mozno to je len reakcia na kov a prelieci sa to.
@negymama 8 rokov
@negymama nausnicami to neni, uz ich mala dlhsiu dobu aj dole a robilo sa jej to aj tak
Ja mám psoriázu, aj za ušami, ale tie ložiská vyzerajú trochu inak ako tie na fotke. Moja malá (2 r.) má za uškami podobné a nenosí ani náušnice. Pediatrička jej dávala na to nejaký krém, už si to presne nepamätám, ale potom sa jej to vrátilo. Alr staršia postupne z toho vyrástla. Psoriáza by ju aj dosť svrbela, neviem či si to škriabe?
@lgal svrbi ju malo, az ked sa vytvoria suche supinky
Ak si spomínam dobre, tak sme to najprv za uškami pár dní jemne potierali veľmi slabým roztokom z hypermangánu a potom keď to bolo lepšie, tak premasťovať napr.kyselinou mliečnou.
@dadis moze byt aj nemusi, ja mam tiez psoriazu a mojim detom sa obcas robili supinky za usami, jednemu synovi aj podobne ako u autorky...ale nakoniec zatial sa ani jednemu nevytvorila /chvalabohu/ psoriaza a tie supinky za usami vekom zmizli.
Preto som sa aj autorky pytala na vek, lebo kriticka moze byt puberta.
skuste aj excipial hydrolotio
https://www.mojalekaren.sk/excipial-u-hydroloti...
A čo takto ísť k lekárovi miesto hadania diagnózy na MK?
@kikusenka1 a co takto sa naucit poriadne citat?
Citat viem. Lenže tu dostaneš 6 odpovedí ze je to psoriáza a 3 ze je to ekzém.tak si vyberieš na základe toho diagnózu?
Dcéra má tiež 8 rokov. A tiež to má takto - od dvoch rokov riešime kožný problém, stále nás odbili, že atopický ekzém, až cca dva roky dozadu nám nová kožná lekárka povedala, že to je psoriaza. Existuje viac druhov. A na jeden, ktorým trpia najmä deti v tomto veku, tie príznaky sedia. Koža sa jej takto zosuší, šúpe sa, ale nová sa nestihne vytvoriť. Preto vznikajú takéto zápalové ložiská. U dcéry sa to opakuje cca každé 3 týždne, mesiac. Najskôr mala zasiahnuté okolie očí a ušká, neskôr sa jej to presunulo aj do vlasov. V oblasti kĺbov to nemá.
Takže psoriaza to môže byť, ale aj nemusí, preto je správne ísť k lekárovi.
@kikusenka1 tak ked vies citat tak urcite si sa docitala, ze k lekarovi sa chystam, pytala som sa iba na nazor nie na diagnozu.
Ano čítať viem ale každý ti tu povie inú diagnozu. Co tak radšej to odfotit a poslať lekárovi co na to odporúča? I keď nechápem tu poznámku ze sa dostanete k lekárovi najskôr o mesiac....
@kikusenka1 ty naozaj nevies citat s porozumeni. V uvodnom prispevku to pisem myslim si, ze dost jasne. Kozny lekar to videl a odpisal mi, ze je to psoriaza a odporuca navstevu u lekara. A co prosim ta nechapes na tom, ze k lekarovi sa skor ako o mesiac nedostaneme? Vsade su dlhe cakacie doby, niektori objednavaju az o dva mesiace.
Zaujímavé ka bývam v krajskom meste a viem sa ku každému lekárovi dostať maximálne do týždňa... v niektorých prípadoch aj v ten deň keď dostanem výmenný lístok. Stačí sa len dohodnúť so sestričkou, sadnúť si v čakárni na rit a počkať...
Synovi sa to robí za ušami, teda podobné. Pomáha mu Imazol.