Je to prejav alergie na mačku?

swojska
10. mar 2013

( ☹ mile mamicky , ktore mate doma macku, prosim o radu.
mam 2mesacneho synceka, ked sme ho priviezli s porodnice a v podstate aj prvy mesiac nemal ziadne problemy.
teraz je ale posledne cca ako sza trochu oteplilo dost zahlieneny/hlavne dolne dych. cesty..doktorka nam dala sinupret, vincentku a odsavat/nostek odsavam cca 3krat denne, ale moc tam toho neni, vsetko to ma v prieduskach.
tak ma napadlo, macka zacala dost plznut ako sa oteplilo, mohlo by to byt tym..imho stale len upratujem chlpy, umyvam, vysavam, stale dokola..maly si aj ocka zmoli.
je to prejav alergie?,,

saska.t
10. mar 2013

@swojska moze a vobec nemusi,jedine co ti to potvrdi su testy,kludne to moze byt aj alergia na prach ci klasicke prechladnutie, 100% odpoved dostanes len po alerg. testoch. Mala som alergiu na macky a prejavovala sa vypadavanim vlasov do kruhu...

liz_lemon
10. mar 2013

@swojska ja mam alergiu na macky, a prejavuje sa tak, ze ma svrbia oci, noc, dost kycham, ziadne sople ani nic take
kazdopadne alergiu nesposobuju chlpy, ale zjednodusene povedane koza, tu si o tom mozes precitat http://www.imuno-alergo.sk/alergeny/alergia-na-...
ak by mal alergiu (ale to sa neda zistit takto skoro) odstranenie macky z bytu nepomoze, lebo v podstate cely byt uz je "zamoreny"

jarhal
10. mar 2013

ahoj a ktoru rasu -macku mas v byte?

swojska
autor
10. mar 2013

@jarhal aoj, taku mramorovu/obycajnu...vykastrovaneho kocura 5 rocneho,von nechodi

sisaha
10. mar 2013

@swojska ja mam alergiu na macky. Moja babka ich mavala v dome a vzdy ked som k nej prisla tak som do pol hodiny zacala priserne kýchať, svrbel ma nos. Ked tam macka nebola, tak mi nic nebolo..

marikazavadka
13. mar 2013

@swojska jednoznačne je to alergia na mačku alebo niečo ine prach roztoče može byť niekde skryta plesen za skrynou kobercom ale mačka je jeden s najvačšich alergenov a nie len srst ale aj sliny ktorymi si tu srst olizuje inak aj keby ste ju dali preč bude mat problemy alergen vydrži ešte v byte či dome asi tak rok odporučam sa jej zbaviť inak sa to može zvrhnuť na astmu a to určite nechcete ,,, 😒

cat
13. mar 2013

@swojska podla mňa toto ti nikto tu na fóre nemože potvrdiť, može to byť alergia rovnako aj nemusí, toto ti povedia jedine testy u alergológa. A ja by som na ne veru šla, teda ja som aj bola, ale keby mali moje deti prejavy alergie, tak nečakám. Tiež máme kocúra..

mariamihalikova
10. sep 2014

Babule, ja mám 2,5 ročného syna a svokrovci majú mačku, vždy po návšteve (keď sme tam boli) dostal nádchu a bol chorý :/ už sa mi to stalo 3 krát..... je alergik ale vzhľadom k veku, lekárka nevie presne určiť na čo je alergický, musíme počkať do 3 rokov...môže to byť prejav alergie na mačky?? ďakujem za všetky reakcie

rika888
20. aug 2018

Ked bude trosku starsi, odporucam pozriet www.stopalerg.sk, nas maly ho zacal uzivat ked mal dva roky (dovtedy ziadne priznaky na domaceho milacika) a po tomto bol uplne ok. Hlavne je to z prirodneho zlozenia, takze sa netreba bat, ze by sme alergiu liecili liekmi a dopovali deti. 🙂