Je to piata choroba či alergia?

20. apr 2024

Ahojte so synom sme boli so salmonelozu v nemocnici ja som tam dostala vyrážky na chrbte a pleciach ale bolo to ako alergia prišli sme v pondelok domov a v piatok bol jeden deň v škôlke keďže už vraj mohol kľudne ísť už vo štvrtok mal tak drobné vyrážky po lícach ale on už raz také niečo mal a brala som to že tiež alergia mal hnačky riadne oslabenú imunitu a inak z krvi mu raz aj vyšla eozinofilia. Muž je alergik ma to na oboch lícach a brade ale v škôlke sa im točí piata choroba ale on bol len doma mal to už deň pred tou škôlkou len je to výraznejšie. Je to podľa vás alergia inak mu nie je nič a neviem či môže ísť do škôlky v pondelok lebo už naozaj nemôže byť stále doma 😭 obvodný má celý týždeň dovolenku dávam mu zyrtec a natierame lokoidom

autor
20. apr 2024
slavomira236
20. apr 2024

Vyzera yo ako 5ta choroba..teraz je to strasne rozsirene

autor
20. apr 2024

@slavomira236 ale kde by to chytil veď on bol dva týždne doma skrz salmonelozu a išiel iba v piatok ale vyrážky mal už vo štvrtok....v pondelok nás púšťali z nemocnice ja neviem už...neviem či môže v pondelok ísť alebo nie nemá ani teplotu ani nič len toto. Kedysi mal podobne vyrážky a doktor mu dal len mast

autor
20. apr 2024

Práve čítam toto keby je to aj piata choroba píše sa tu že v čase objavenia vyrážky už. Dieťa nie je infekčné. Čiže aj ak by to mal mohol by ísť v pondelok do škôlky či? Teda ak mu nič iné nebude

slavomira236
20. apr 2024

Nieje infekcne no myslis ze co ti povedia ucitelky ked tam prides s dietatom ktore ma takuto tvar.nie kazdybto vie ze je to tak.plus je oslabena imunita. Myslim ze budu chciet papier od doktorky ze nieje infekcny. U nas by chceli. Dcerka isla po kishnach mala par suchych vyrazok ausela som ist po papier ze je ok

autor
20. apr 2024

@slavomira236 nás obvodný na macely budúci týždeň dovolenku 😭 zastupujúca doktorka je ďaleko treba sa k nej objednať a málokedy zdvihne telefón plus berie len akútne stavy :( a neprišli by mu na to už v nemocnici z krvi veď už vtedy asi musel byť infekčný síce mu ju brali v sobotu

nevenka
20. apr 2024

Aj ja si myslim, ze piata choroba. Dcera mala vyrazky rozne na tele, mizli, objavili sa, ked jej bolo teplo, vystupilo to viac, nemala ani teplotu, ale ocerveneli jej lica. Myslela som si, ze alergia, u nej to nebolo take vyrazne.
Az ked sa mi vyhadzala mladsia, 15 mesacna, tak presne taketo cervene a zblednute miesta.
Manzel to mal asi tiez, ale on vyrazky nemal, len teploty a strasne bolesti klbov a svalov, ako pri chripke.
Nechaj ho doma, nech je to cokolvek, ale vyzera to na to na tu piatu. To ma oslabenu imunitu... Ak mozes...
No a chytit to mohol aj v nemocnici, hocikde.
Syn takto dostal kiahne, nikam nechodil a zrazu sa vyhadzal...🤔

nevenka
20. apr 2024

V nemocnici by mu na to neprisli, lebo to sa musi specialne brat krv na protilatky proti parvovirusu. A standardne ste tam boli kvoli inemu, nemali dovod.

autor
20. apr 2024

@nevenka ach jaj dva týždne bol doma nemám ho kde stále nechávať uz má z toho porazí :( ale mladší nemá nič ja som mala vyhadzany chrbát pred týždňom. Teploty nemá ja som myslela že po tej salmoneloze má oslabené aj to trávenie a objavila sa mu alergia no nič ďakujem a uvidím ako sa to vyvinie ale tie vyrážky môžu byť dlho ci

agnes28
20. apr 2024

Tvoje dieťa prekonalo salmonelu a teraz sa pasuje pravdepodobne s piatou chorobou. Je predpoklad že jeho imunita je teraz oslabená takže dať ho do škôlky je riziko. Niečo ďalšie chytí

pe_mi
20. apr 2024

Ako vám maminy tolerujú zamestnávatelia,keď často ste na OČR?museli ste zmeniť prácu alebo majú ľudský prístup.ja to chápem ,že dieťa a jeho zdravie na prvom mieste ,ale či vám to tolerujú,ak ste týždeň ,dva na OČR..

autor
21. apr 2024

@agnes28 no ale už mu to zmizlo podľa mňa to piata choroba nebola ale alergia ako som vravela...

agnes28
21. apr 2024

Je to možné. Z jednej fotky neviem spraviť diagnózu 😂