Ahojte mamičky potrebujem poradiť maly mi v noci 3.10 začal kašľať dnes 4.10 sme boli objednaný na MMR očkovanie ku doktorke som išla s tým aby ho neockovala lebo kašle velmi povedala som jej to a ona ho popozerala a povedala ze maly je čistý a ockovat sa môže že to moze mať aj z hlasiviek ale má presne také priznaky ked kasle tak je zvuk ako štekot a ked place a nadychne sa pri plači tak je to to isté teraz ma teplotu 38,5 cize 38 neviem či to je tym ockovanim alebo tym druhým....nezda sa mi že to má vykricane hlasivky poraďte prosim podla mna maleho očkovať nemala absolútne (syn ma 15 mesiacov)
Po očkovaní zvykne bývať teplota, nie je to pravidlo, organizmus si vytvára protilátky ... ja sa skôr čudujem Tebe, že si to ako matka dovolila, keď dieťa nebolo fit ... dcéra bola sopľavá, doktorka nič jej nie je, zaočkujeme ... povedala som jednoducho nie ... dcéra pár hodín po tomto odmietnutí dostala horúčky nad 40 st., mala v nose streptokoka ... do budúcna si zapamätaj, Ty si matka, Ty poznáš svoje dieťa najlepšie, Ty rozhoduješ.
@kikuska_
@dzulli1980 no isla som tam s tym aby ho pozrela a predpisala mu nieco a povedala ze je čistý
@kikuska_ Presne tak po MMR sa vedlajsiie ucinky objavuju az za dlho, u nas tusim na 8. den az. Ale teda ja by som chore dieta nedala ockovat, hoci asi to nemusi byt vzy nebezpecne.
@marianarem to mi povedala ze na 10 den a teraz ma horúčky 38 a kašle ako tuberak povedala som jej ze ten kašeľ je silny no ona povedala ze je cisty nic mu neni aj hrdlo pozrela ze moze mat vykricany hlas
@kikuska_ doktorka je fakt nezodpovedná a očkovanie mala odložiť. Naša odkladala aj pri malom náznaku prechladnutia. Akurát dnes som bola so synom u dr s úplne rovnakým kašľom (piskavý zvuk, čisto ako štekanie psa). Včera ráno sa s tým kašľom zobudil, no trvalo to len chvíľu a bolo to veľmi mierne...počas dňa už vôbec nič...dnes v noci medzi 1-2hou ho ten kašeľ znova chytil a teda úplne hrozné pískanie, niečo také sme s mužom ešte nepočuli...do rána kým sme šli k dr už zase nič a keď ho Dr počúvala, zhodnotila že má čisté dýchanie aj pľúca ok. Uzavrela to ale tým, že ide o bronchitídu a je pri nej bežné že sa tak rýchlo zmení stav a zrazu vyzerá byť všetko ok. Syn začal teplotovať až teraz ku večeru. Zajtra volaj Dr a nenechaj sa odbiť. Náš dostal dithiaden, na vykašliavanie hlienov Bronchipret a prednisonove čípky pokiaľ by mal v noci ďalší záchvat.
@kikuska_ No do hrtana mu ale nevidi. Ono sa ale pravdepodobne nic nestane, urcite je v skutocnosti vela deti ockovanych, ked su chore, resp. v inkubacnej dobe nejakej choroby. Tam neni sanca to zistit a teraz na jesen je takychto deti urcite viac nez dost. Je mozne, ze to zhorsi priebeh, ale daju to. Ja som v principe zastanca vakcin, davam ockovat maleho aj seba. Ale isty respekt mam, tak v tomto pripade by som to ja ako matka proste odlozila.
@evaachesa maly sa v noci prebudil a ked zakazlal tak bolo pocut nie moc ze nieco mu je potom rano tak isto ale nebolo to take silne ale povedala som presne doktorke o co ide nechcela som ist ale isla som leno tak isto som to ja nikdy takto nepocula taky kasel tak som sla nech nieco predpise no nie maly je zdravy a moze mat vykricane hlasivky ale teraz to ma o dost horsie zajtra idem za nou a jej normalne ukazem nahravky ako malý kašle a ked zmeni slova a povie ze co mu je v momente beriem kartu
@marianarem vsak dobre ale je doktorka ona nie ja ja som povedala ze je chory ze nema sa ockovat no ona nic nevidela tak ozdaj je vyucena a ma vediet ked uz ako tu pisu ze staci maly naznak prechladnutia ja som si myslela ze ozdaj ked jej poviem co mu je tak posudi co to môže byť a nezaockuje ale som jej povedala spytala sa ci mal teploty povedala som nie a povedala ze moze sa očkovať tak akoze kde zijeme ked matka dietata povie ze je dieta chore alebo mu nieco je a doktor povie ze nie
@kikuska_ no prajem skore uzdravenie. ked sa to tak vezme, ak sa infekcia len zacina, hned prvy den, castokrat to este nema vyrazne priznaky. skor je prekvapivy pristup dr, ze aj ked vedela, ez je tam mozna infekcia, tak ockovanie neodlozila. no ako pisala @marianarem , stava sa to urcite casto, ze sa zaockuje dieta, ktoreho imunitny system uz z niecim bojuje, ale este sa to nijak neprejavilo.
@kikuska_ po mmr su vedlajsie ucinky po 5-7 dnoch, je bezne chory s tym kaslom.