Ahojte maminky. Som prvorodička a o dieťa sa staráme sami s priateľom dáko nemáme tie rodinné rady a pomoc. Chcem sa spýtať. Dneska malá nekakala ale prdká aj keď oveľa menej ako zvykla. Horúčku nemá a nemá ani tvrdé bruško. Ale stále plače a tlačí. Stále pýta papať a nevieme ju uspať lebo len plače a plače. Potom je chvíľu kľud a zase začne pýtať papať. Ale už grcká ako papá na silu. A tlačí a tlačí a nič. Keď zaspí tak len na chvíľu a zase ten kolotoč 😔som zúfalá akurát dneska sme boli na poradni ale ráno bolo ešte všetko ok.
@nikpa áno UM máme.. Rozumiem, ďakujem pekne za odpoveď ❤️
Ahoj ak ju boli bruško. V lekárni a predávajú rektalnu rúrku daj jej to do zadocku len trošku a hneď sa jej to uvolny môžeš jej kúpiť na nafúknuté bruško kvapky espumisan alebo coliprev a masíruj jej brusko každý deň aj 3 krát denne môžeš smerom hodinových ručičiek ale to masírovanie fakt pomôže a ak to nebude pomáhať treba sa objednať doktorke a ona ty povie že či má kolíku alebo nie viem čo prežívas môj dom to mal od narodenia až do 6 mesiacov ale nečakaj. Objednaj sa čím skôr oni ty predpisu mliečko na kolíku ak ju bude mať .
Autorka: Davs jej k mliecku pit aj prevarenu vodicku? Ak nie daj, deti na UM ju potrebuju, lebo inak ich moze zapekat. Suhlas s vyssie napisanym rektalna rurka (alebo nakremovany teplomer) a Sab simplex, Coliprev alebo Espumisan jej daj na par dni a uvidis ci sa stav zlepsi.
Ahoj my to máme každý boží deň. Náš drobec berie železo od kedy zacal brať železo tak má také problémy a pláče aj 3 hodiny v kuse. Zmenili sme mlieko z Beby na Nutrilon antikolikove. Pouzivame aj kvapky Sab Simplex aj Biogaiu. Je to trochu lepšie.
Ahoj aj my sme to mali pri zmene mlieka máme sunar ar comfort je dobre na stolicu nakoľko je zahustene. Do každej druhej fľašky sab simplex 15 kvapiek. A podvečer okolo 17 tej dávam probiofix 6 kvapiek.a nadránom sa vykaka sám pekne. Keď mal košíku boli sme na reklamnej rurke aj 3 dní v kuse aby sa netrápi. Namočiť do olejceka. Úplne sa mu uľavilo. A dávam feniklovy čajík a popradský uvolnujuci tam je mäta sladké drievko a ešte čosi. Aspoň na osalenie aby nejedol častejšie ako 3 hodiny. Dosť to pomohlo všetko do týždňa sa mu trávenie upravilo.
@00momo neviem či stojí za to to železo a aké máte hodnoty aby sa takto trápil. Ja som ho na čas obmedzila, dávala som max. dvakrát do týždňa. A plne som ho zase nasadila až keď sme začali dávaj aj príkrmy a tými som mu vedela zmäkcit stolicu, napr. slivka, hruška a podobne. A neskôr sme prešli na iné kvapky.
@nikpa nas drobec ma necelw 3 mesiace no od narodenia stale nejaký problém najprv novorodenecka zltacka a o 2 týždne nato mu zacali klesat hohnoty hemoglobinu. A klesli mu tolko ze mu hrozila transfuzia. O 2 tyzdne ideme na kontrolu tak uvidíme. Nam lekarka naordinovala 3kvapky 4x denne.
A čo jej dávaš, UM alebo kojis? Zrejme ju bolí bruško a chce sa jej kakať. Skús jej strčiť kustik nakremovaneho teplomera do ritky, možno jej to pomôže. Ak to bude trvať aj zajtra tak potom rektalnu rúrku, nechaj ju trápiť. Treba niekoľkokrát za deň masírovať bruško a cvičiť s nohami. A ešte k tomu mlieku, ak jej dávaš UM tak len každé 3 hodiny a neprekrmovat lebo aj z toho môže mať bolesť brucha a zastavenú stolicu, nestíha jej to stráviť. Môjmu pomohol na takéto stavy sab simplex. Pár kvapiek denne a bolo oveľa lepšie.