Dobrý deň, mám 5 týždňového synčeka. Od 2 týždňa má silné kŕče v brušku, trvajú 24hodin denne v cca 10minutovych intervaloch. Nemôže spávať, budí sa na kŕče. Stolicu má v každej plienke aj vetry má v poriadku. Doktor nám dal už x kvapiek, cez Infacol, Espumisan a Coliprev. Vraj sú to koliky a máme vydrzat. Intoleranciu laktózy hneď vylucili, ale testy mu nerobili.Má s tým niekto skúsenosti?pripadne s kvapkami Coliprev? Po akom čase zabrali?už sme zúfalí...
@lubik87 skúšala som masáže, cvičenia, dokonca aj rúrku.grcka, ale vždy len pri tých kŕčoch.a pije materské mlieko...všetci hneď diagnostikujú koliky, ale nie je možné aby mal 24hodin denne bolesti.
@evuska1518 Ak dávaš Vigantol, skus vysadit.
@evuska1518 počuj a nemôže to byť reflux ? U dcérky sa to takto prejavovalo. Vyskúšaj dať na lyžičke alebo striekačkou nutriton je to na zahusťovanie mliecka aby sa nevracalo ..u malej to.zabralo...nehovorím , že bola hneď v pohode ale bolo to podstatne lepšie . Alebo ešte sú kvapky gastrotuss tiež na reflux. A ešte ma.napadlo ak papa vigantol zmeň značku vitamínu D možno aj to bude problém.
vyskusaj skupinu alergia BKM a intolerancia laktozy, moznoze ma alergiu, skus sa tam opytat bab co deti maju alergiu ako sa im zacala u babatiek prejavovat alergia.
ma aj reflux?
moja starsia 9 r. ma intoleranciu (nastastie len tu) nema alergiu na BKM.... a reflux mala diagnostikovany hned v 2-3 mesiacoch
Moj malý mával takto koliky , žiadne že určitá hodina on ich mal celé dni celé noci . Vyžiadala som si gastro lebo som neverila že toto je kolika .
Ale nakoniec sme nešli keďže vďaka Bohu mu pomohol nakoniec Sab simplex a coliprev v každom jednom papani. Nehovorím že to bolo super ale aj si konečne pospinkal a nemal také caste bolesti. Určite skús aj kúpeľ v teplej vodičke,pupik krém veľa masírovať ,poloha na brušku bola tiež super
Držím palce a malinkému prajem rýchlu ulavu
moja mala tiez koliky,stale v rovnaku hodinu to zacalo a trvalo to hocikedy aj 6 hodin nepretrziteho kriku,placu...v 4 mesiacoh to vymizlo akosi same ani neviem ako...teraz v 3 rokoch jej zistili alergiu na BKM a intoleranciu laktozy...vracala,bolelo brusko,mala vyrazky...tak u maleho babatka je to tazke zistit...neviem ci robia testy aj takto malym babatkam
@evittam dávam jamieson, a tieto bolesti začali ešte pred nasadením vitamínu D
Vyskúšam ten nutriton na reflux, lebo už sme skúšali ozaj všetko a nič nezaberá...sme z toho úplne nestastni
@evuska1518 vyskúšaj ..u nás ešte pomohlo hojdanie v prenosnej vaničke .. stále nejaký pohyb. Kúpila som aj šatku , ale nevedela som do nej malú uložiť , prišla mi stále strašne popučená. Čiže cez deň som hovby spravila lebo drobec len na rukách alebo kočíkovať...prajem nech Vám to čím skôr vymizne. Inak my sme z materského mlieka prešli na ar Nutrilon a zrazu bolo všetko vporiadku...neviem či to bolo mojím mliekom alebo jej trávenie sa polepšilo...tým ti určite nechcem povedať aby ste sa nedojčili...ja som ju zo zdravotných dôvodov nemohla 3 týždne dojčiť a mlieko čo tieklo prúdom sa stratilo a malá nechcela už naspäť prso .ani odsávanie nepomohlo...
@evuska1518 od 5 týždňa máme reflux. A od pôrodnice koliky boli. Také 4 mesiace Nutrilon AR a k tomu Infacol ale o Espumisan l alebo Sab Simplex. Katastrofaaa. Vymenili sme aj mlieko aj kvapky. Beba AR a Coliprev. Obrat o 100 stupňov. Také 3 dni až týždeň. Nepomahali ani už spomenuté 3 kvapky ani masáž a nahrievanie bruška a ani cvičenie s nožičkami. Od začiatku Biogaia a Vigantol. Aké mlieko pijete?
@annouchka mozem sa spýtať, to ste dávali oboje kvapky naraz pri každom kojeni? Lebo mne kázali v nemocnici espumisan pri každom kojeni a Coliprev 4x denne
Ja som si kúpila manducu, ale nechce v nej byť, iba nosiť na rukách. Čo sa týka UM zvažovala som to, ale malý mi nechce dudlik ani flasku, vždy sa mi pogrcka a nič nepotiahne.
@evuska1518 ja som mala malého na UM ale áno naraz,tak zas kázali mne ale koľko kvapiek si už nepamätám. Určite skúste dávať naraz a niekedy ma espumisan práve opačný efekt liečby. Nejakému dieťatku pomozu a inému naopak stav zhoršia. Takto mi to teda vraveli aj v lekárni aj dr.
@evuska1518 urcite trvaj na odberoch. Alebo sa popytaj na gastro. Moj maly ma alergiu na BKM aj intoleranciu laktozy. Kojila som, ale laktoza je aj v materskom mlieku. Nepila som nic mliecne. Coliprev stiepi mliecny cukor. A rovnako to moze byt aj reflux. Na ktory je gastrotuss.
@evuska1518 zdravim,ako ste nakoniec dopadli,boli.ste na gastro?aj mol.maly ma krce 24 hod.je nekludny aj.po.vykakaki aj pred no vkuse...
@misenaf dobrý deň, nepomohlo vôbec nič, žiadne probiotika, llieky, jednoducho nič. Momentálne má skoro 9 mesiacov, a v noci býva stále nekludny. Cez deň všetko v poriadku, e v noci sa stále budi prehadzuje, presne ako keď mával tie kŕče.
@evuska1518 moja mavala koliky do 4 mesiaca.vzdy to zacalo o tom istom case. A doslova prevrieskala aj 6 hodin v kuse. Po 4 mesiacoch to vymizlo ani neviem jak. Nemoze byt v tomto veku nekludny uz zo zubkov?
@evuska1518 aj ste boli na gastre?
@evuska1518 skúšala si aj masírovať krémom pupík? Alergia sa prejavuje aj inak ako len bolesťami , ale keď niesi spokojná daj robiť testy...negrcká ti ? Čo pije ? Materské alebo umelé ?