Je to intolerancia laktózy?

lulusha
15. nov 2014

Môj 4-ročný syn posledný týždeň-dva máva raz-dvakrát denne riedku stolicu. Chodí do škôlky, papá všetko normálne ako doteraz. Papá skôr veľa, mám pocit, že v jednom kuse si pýta jesť a niečo maškrtí. Váhu má 15 kg. Poslednú dobu, asi 1-2 týždne máva túto riedku stolicu. Vždy má najprv peknú, formovanú, ktorá sa zakončí riedkou až vodnatou. Ak kaká opäť, je to už riedke. Všimla som si, že je to najčastejšie vtedy, keď zje niečo mliečne - pribináčik, nátierkový syr, dokonca aj po kinder čokoláde. V septembri mu robili testy na alergie a nič mu nevyšlo, ani kravské mlieko. Tak rozmýšľam, či to môže byť intolerancia laktózy alebo niečo iné? Doteraz to nemal, tiež veľa jedol, aj mliečne a nič. Mlieko samé inak nepije, odkedy sa nedojčí (cca od 2 rokov). Ďakujem za všetky rady.

alenie3
15. nov 2014

Treba skusit vylucit mlieko a mliecne vyrobky (maslo, tvaroh, sladkosti - aj tam je mlieko, pekarenske vyrobky - satocky a pod.) ak sa to upravy treba si pytat listok na gastro a tam sa urobia testy

enka81
15. nov 2014

tak moja mala mala prechodne intoleranciu laktozy po prekonanych infekcnych hnackach. U nej sa to prejavovalo bolestami bruska a naslednou navstevou WC, pricom mala redsie stolice, 1-2x denne. Potom som odsledovala, ze je to mlieku, mliecnych vyrobkoch, vysadili sme vsetko mliecne na 3-4 mesiace a na stastie sa to vratilo do normalu. Davala som jej probiotika. Ak ches vediet, ci je to intolerancia, skus vylucit na par dni mlieko a mliecne vyrobky a uvidis, ci sa to upravi, ak ano, je dost pravdepodobne, ze ma intoleranciu, ak nie, chybu hladaj inde.

petruskaaa111
21. nov 2014

presne, vylucte na iste obdobie vsetko miecne, skus probiotika actibax, treba aby sa mu upravilo brusko, my sme ich uzivali... plus sme mali trosku stres zo skolky 😒
kazde rano nasale uz sme okej bolelo brusko, tak som nevedela ci je to naozaj alebo nie... no posli dieta do skoly/skolky, ked sa stazuje 😝
ale uy sme oukej 😀