Je to impetigo?

kajka951
6. nov 2024

Maminky čo máte skúsenosť je to impetigo?
Kožná mi tvrdí že nie, maste od nej nezaberajú stále sa to vráti, ja si aj tak myslím že je to ono lebo sa to rýchlo mení. Raz to mokvá, potom je tam chrasta, potom 2 dni ako tak a zas dookola. Malá to má na brade, stále je to teda zaslinené ale nemyslím si že to má zo slín keď má 7m a do teraz nič také nemala.
Ďakujem

lilianka28
6. nov 2024

Ani podľa mňa to nie je.
U nás to vyzeralo takto. Každá fotka je v iný deň.

taktotedanie
6. nov 2024

Podla mna to nieje impetigo

guliver19
6. nov 2024

@kajka951 nas maly to mal tiez ako skoro dvojrocny. Bola to protivna pliaga, my sme dostali atb, to jedine zabralo.

kajka951
autor
6. nov 2024

@guliver19 ja som to natierala fucidinom, zabralo a dnes sa to po týždni zas vrátilo. Netuším čo to je, pojdeme zajtra zas na kožné

crazy_lazy
7. nov 2024

@kajka951 nie je to mokrý ekzém? Náš má tiež podobné na nohe. A presne ako popisuješ. Raz to mokva, potom chrasta, zase mokré, potom to vyzerá, že sa to už hojí a zase to začne mokvať. Chodíme aj ku koznej ale mastičky buď nezaberú vôbec alebo iba na pár dní. Tiež som už zúfalá. Trápime sa s tým niekoľko mesiacov. A teraz na jeseň sa mu ekzém veľmi zhoršil. Ale po tele sa mu väčšinou robí ten suchý akurát na tej nohe má jedno miesto s týmto mokrým.

kajka951
autor
7. nov 2024

@crazy_lazy ahoj ešte som o tom nepočula ale podľa toho čo píšeš to môže byť kľudne ono. Má to len na brade, kožná hovorí že buď hypermangán alebo imazol aby to vysušilo dávať 3 dni a potom buď bepanthen sensiderm alebo bioderma perioral. Ani jedno z tohto čo mi dala absolútne nezaberá. Je to čo raz horšie. Ale nešíri sa jej to ani si to neškrabe. Čo ste na to skúšali vy?

crazy_lazy
7. nov 2024

@kajka951 Kožná stále predpisuje iba kortikoidove maste. Tým sa snažím vyhýbať ale niekedy keď ho to moc svrbí, že sa aj budí v noci na to, tak už mu dám aj ten kortikoid. Ale to pomáha len na chvíľu. Inak tiež sme najprv dávali tú fialovú vodičku a fucidin krém. Nepomohlo. Ster negatívny. Všelijaké zarabane maste z lekárne, Bepanthen sensiderm, sudocrem, Aderma, Zinková masť atď. Teraz najnovšie skúšam mu to repikovym čajom natierat ( repík vysušuje) a krém Avene Cicalfate +. Ale bojujeme s tým už cca 4 mesiace. Ak vám niečo pomôže tak mi daj prosím vedieť. Len akurát je zaujímavé, že vašu to nesvrbi. Inak všetko opis sedí aj fotka na ten náš prípad.

kajka951
autor
7. nov 2024

@crazy_lazy teraz skúšam Biodermu Perioral ak zaberie napíšem... a nešíri sa vám to? Stále je to len na jednom mieste ako aj u nás?

crazy_lazy
8. nov 2024

@kajka951 ten mokrý našťastie má len na jednom mieste. Ale suchý ekzém mu pribúda po tele 😢

anna_anicka83
8. nov 2024

@kajka951 Môj syn mal túto pliagu tiež. Mal to len na hlave (ale veľa) Dostal ATB od pediatričk, ale to mu vôbec nezabralo. Potom sme šli na kožné, tam mu doktorka namiešala nejakú masť a to konečne zabralo. Po nejakom čase sa mu to ešte niekedy vyhodilo, ale to som hneď rýchlo natierala tou masťou a už to bolo iba také slabšie. A potom sa to už neobjavilo. Ale impetigo to nie je.

kajka951
autor
10. nov 2024

@anna_anicka83 ahoj prosím nepamatáš si náhodou názov maste? Ďakujem

kajka951
autor
10. nov 2024

@crazy_lazy ahojky a zaberá vám teraz ten repík a krém?

anna_anicka83
10. nov 2024

@kajka951 Netuším, vôbec na nádobe nebol názov. Miešali to v lekárni. Ale ona hovorila, že je to taký mix ATB maste, kortikoidov a ešte maste na kvasinky. Natierali sme týždeň ráno a večer a potom týždeň iba večer. Skús sa spýtať kožnej.

kajka951
autor
10. nov 2024

@anna_anicka83 ďakujem

crazy_lazy
11. nov 2024

@kajka951 zatiaľ nemám ten pocit 🫤