Ahojte, prosim o nazor, toto som nasla dietatku na hlavke, je to velke asi 1mm ako zrnko cukru, odoftene z trochu dalej aj blizsie. Neviem ako vyzera hlava kliesta kozi, nenasla som to zatial ani na nete. Okolie nema cervene, len trosku, asi z toho ako som to prehmatavala. Neviem ci ist rovno na pohotovost? Teplota nebola, ani ziadne priznaky nevolnostli alebo slabosti.
Dakujem, pediatricku mam nedostupnú dnes, tak preto sa nemam s kym poradit… verim, ze znamienko len
Pre istotu by som to sledovala, či sa to nebude meniť. Ja a aj dcéra sme mali takých mini kliešťov, že som im fakt vôbec nevidela nohy (mali ich nejako pod sebou alebo čo) a vyzerali ako miniatúrne znamienko. Akurát, keď som po tom prešla prstom, sa mi to nezdalo. Príp. skús na mobile nazoomovať na max. a pozrieť.
Ja si tiež myslím, že chrasta
Z tejto fotky sa to nedá povedať vôbec. Podľa mňa je možné že by to.bol kliešť. Znamienko.by si si si všimla nie? Aj predtym, je to dost tmave? Chrasta by to tiež mohla byť. Ale to z blízka musí byť vidno vci chrasta kliešť alebo co... dcéra mala takého úplne mini na ruke. Tento sa mi zda az prilis malicky ale kto vie. tiež máva takých ze nohy nevidno z boku ale je jasne vidno ze to tam nepatrí.
Inak neviem, mozno prehanam ale radšej by som strhla chrastu ako.nechala kliešťa prisateho.
No keď to ty nevidíš naživo tak my podľa foto ťažko, ale keď sa prizrieť kliešť má nožičky, okolo tohto nič nevidíš - nič netrčí z tela?
Hlava kliesta akoze zatrhnuta to urcite nie je. Bud je to cely kliest a toho spoznas tak te ma nozicky - pozri lupou napr ak sa ti to neda dobre vidiet okom ani cez mobil, alebo ho proste vies nadvihnut, kedze zapichnutu ma len hlavi a telo ma vonku vo vzduchu a da sa nim hybat zhora nadol a naopak… takze hladaj nohy alebo skus podobrat pinzetou alebo nechtom napr. Ked nema nohy ani sa neda nadvihnut, tak neries akutne. Mas moznost aj skusit namocit vatovu tycinku alebo gazu a prechadzat po tom, bud sa do par minut pusti a je to kliest, alebo odskrabnes chrasticku, ale ak je to znamienko, tak to asi nie je uplne vhodne drazdit.
@zajkalia8 na pohotovost urcite nie. Ak si nie si ista, porad sa s pediatrickou. Z tejto fotky tu nikto nepovie presne.