Je to ekzém, alergia alebo reakcia na očkovanie?

zuzanka.j
6. aug 2011

bola by som rada ak by sa k tomuto vedel niekto vyjadrit : asi pred mesiacom sme boli na ockovani MMR a odvtedy same problemy - 9 dni po ockovani mal maly horucky okolo 40 a zjavil sa mu drobny vysip hlavne na krku, troska bolo na hrudi a chrbatiku. dr ma odpalkovala s tym ze to nieje reakcia ale siesta choroba. ked to ako tak ustupilo, dostal nadchu, ta ani poriadne nepresla a uz mal na pokozke mieska nejaku zacervenanu zdureninu. aj s tym som bola u dr. kedze sa to vyse tyzdna nehojilo ani nemenilo velkost. dala mast proti zapalu. uz to budu 3 tyzdne co to ma. zmenilo to tvar zo zacervenaneho fliaciku na zopar cervenych vyraziek. a dnes sa zas vysipal na krku a chrbatiku. uplne ako vtedy ked povedala ze je to siesta choroba. teplotu nemal. prikladam aj foto toho vysipu na krku. uz mam toho plne zuby. co to moze byt? nahody, alergia alebo to ma nieco s tym ockovanim? ps. dnes som mu zacala davat fenistilove kvapky, no nemizne to.... a na inych castiach tela ma miestami take nenapadne vyrazky bez farby...

vefi89
6. aug 2011

ja si myslím, že reakcia na očkovanie (ale to len môj názor)...a byť na tvojom mieste, menila by som dr a poslala pozdrav minimálne na ÚDZS

tamoulik
6. aug 2011

Tiez myslim, ze reakcia na ockovanie, treba to nahlasit, co pediatri neradi robia.MMR je pekne svinstvo!

lucia81
6. aug 2011

Ahoj, neviem ti poradiť, čo sa týka toho výsypu, ale určite by som ti doporučila buď zmeniť pediatričku, alebo ísť ešte k inej to prekonzultovať (na pohotovosť), či sa tá tvoja nemýlila. Telo sa nevyhádže len tak. Držím palce

nellina
6. aug 2011

urcite reakcia na ockovanie priorix (rubeola, mumps, osypky) obsahuje zivu oslabenu formu tychto virusov..takze tazko povedat pri tomto mixe co konkretne sposobilo tento vysyp..pravdepodobne vsetko dokopy....taktiez imunita moze byt total rozhadzana, takze teraz je dolezite podporovat imunitu hlavne kvalitnym vit.C vo vyssich davkach, posobi aj detoxikacne..inac toto iste mali po ockovani priorixom deti mojich znamych a dr. spievali tu istu pesnicku..6-choroba..no aspon ze sa maju na co vyhovorit..takze by som pekne krasne dr.priniesla pribalovy letak nech si to pekne nastuduje a vsetky vase neziaduce rakcie nahlasi na SUKL!!!

sana15
6. aug 2011

Horucky a vysyp sme mali po ockovani MMR tiez ☹ Tiez sme s tym boli u dr. ale samozrejme to zobrala tak ako keby to bolo normalne - t.j. po ockovaniach (hexa,pneumokoky) povedala,moze mat tri dni horucky. Takze ked sme potom hlasili horucky,opuchy a hrce na nohach po vpichu aj 2 mesiace! 😠 tak nic viac sa nedialo 😖 Po ockovani MMR som dostala info,ze mozu byt okolo 10 dna horucky,pripadne vysyp. Ale ked sme uz s tym vysypom prisli na kontrolu,tak nic viac ako odporucanie na Fenistil kvapky sme nedostali... Bolo to takto pred rokom. Hlasenia??? Silne pochybujem,ale mat vtedy rozum,tak na tom trvam,alebo ako inak dosiahnut aby to bolo ohlasene??? 😕 Teraz ked nebudem chciet dat druhe ockovat,tak nahlasena budem asi s 1000% pravdepodobnostou 😀 😝 😝 😝 Vsak sme na Slovensku - na kazdeho plati iny meter 😖

sammy19
7. aug 2011

ahoj, výsyp, alergická reakcia ako aj opuchnuté žľazy v oblasti krku, podpazušia alebo slabín sú uvedené aj v príbalovom letáku Priorixu (MMR) - nájdeš napr. tu: http://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/1429...

My sme mali čudné červené fľaky u dcérky na koži asi 9 dní po očkovaní ale to bol Infanrix Hexa druhá dávka, MMR nemá očkované. A tiež ma dr. odbila, že to isto nesúvisí s očkovaním... Keď som to ale opisovala dr. na alergológii, tak tá pripustila, že to s očkovaním súvisieť mohlo (vtedy už dcérka nemala také fľaky, "len" ekzém) Oni to málokedy priznajú, že je tam nejaká súvislosť a veľmi radi poprú aj také reakcie, ktoré samotný výrobca uvádza v príbalovom letáku. Minimálne by som to hlásila určite. Veľmi mi vadí, ako niektorí lekári berú na ľahkú váhu takéto veci... Držím palce, nech ste čo najskôr v poriadku.

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
didulka85
7. aug 2011

My sa nevieme spamatat po tretej davke hexa a prevenar. My sme mali hnisave vyrazky po bruchu a hrce 3x3cm na stehnach. Nikto to nechce spajat s ockovanim, lebo by to museli nahlasit a toho sa boja.
Takze teraz chodime k homeopatke a podstupujeme detox. Fenistil nedavaj, len potlaca problem, neriesi ho.

Drzim palce...

cicimon
29. aug 2011

ahoj,
moja ma to iste, 8my den po ockovani teplota 38,5 , cez noc presla ale na 11den sa vysypala ako pri siestej chorobe (tu uz mala). Dnes je 13ty den po ockovani, vyrazok ma sicec menej ako vcera, len sme 500km od nasej dr, takze neviem, ci s tym nieco robit alebo nie, kedze jej nic ine nie je. a to sme chvilu mysleli, ci to nie je alergia na nieco

beruska.zuzanka
29. aug 2011

@zuzanka.j ahoj Zuzi, naša Emi má taký suchý výsyp, akoby exém. Má to len na rúčkach a nôžkach a spravilo sa jej to po poslednej dávke hexa vakcíny v decembri....
MMR sme prekvapivo zvládli bez akejkoľvek reakcie... 😕
s tým výsypom sme boli ešte v januári u pedy, tá to dosť banalizovala, ja ju natieram excipialom, takže sa to zlepšilo, ale nezmizlo úplne.
bola soms ňou aj u kožného, ale ten mal asi 120rokov, kukol na ňu od dverí a napísal dáku masť, ktorú som v lekárni nevybrala, keďže ju ani nevyšetrilll 🙄 😝
teraz to má lepšie, sú obdobia, kedy má pokožku drsnejšiu....

Už sa Ti to podarilo u malého dáko poriešiť? Napíš mi kľudne do IP, ja stále dumám, čo s tým... ešte, že nesvrbí to Emku.

mirka007
2. sep 2011

Ahoj ,mojho maleho ockovali nedavno na MMR a asi o 10 dni na to mal 3 dni horucky 38 az 39 a teraz je 3 tyzdne po ockovani ,mal vysyp take male suche flaky po celom telicku a mal cervene aj stehienka aj pipika :( ale ritku nie.A kaka mi aj 10 x denne.Ale nehnackuje len casto kaka .
Tiez myslimze je to z ockovania :(

luusyyyyyyy
14. dec 2017

@beruska.zuzanka ahoj nasla som tvoj prispevok ako ste vtedy vyriesili ten vysyp?? nasa mala mala orve ockovanie a sedi to presne na to co popisujete :(

janifer
14. dec 2017

Ockovanie ma vplyv na crevnu mikrofloru, mohli sa premnozit kvasinky v creve. Ale toto doktorka nechce pocut nedajboze dat do suvisu s ockovanim, ak je to po 3 tazdnoch tak podla nej to urcite nesuvisi... nam toto aj rodina co je kozna doktorka povedala, no smutne. Len dala nejaku kortikoidovu mast tusim Advantan, ten chvilkovo pomohol ale potom znovu svrbenie.
Nam NAJ pomohol Hylak probiotika a protikvasinkova dieta aspon mesiac. Ziaden cukor, ziaden chleba a lepok, jedli sme ovsenu kasu, ani banany. Piekla som bezlepkova chleba. Ziadne kvasnice a ak dojcite tak aj matka pozor na cukor v strave. Po par dnoch brania Hylaku sa to vyrazne zlepsi, vyskusajte nic za to nedate, su to len probiotika

janifer
14. dec 2017

A u nas malo vplyv aj to ze som otehotnela a dojcila som starsieho syna, pri MMR vakcine sa mi vyhadzal. Cize jemu chudakovi aj tie tehotenske hormony porobili galibu, aj ja som mala kvasinky premnozene

janca2262
17. júl 2022

@zuzanka.j
@luusyyyyyyy

Ahojte dievcata, viem, ze to bolo uz davno, ale ako ste to riesili? Mame presne to iste 4-5 den od ockovania...

luusyyyyyyy
18. júl 2022

@janca2262 nám to potom samé zmizlo a nikdy som neprišla na to čo je príčina ale už potom problémy nemala

janca2262
19. júl 2022

@luusyyyyyyy za koľko dní asi tak to zmizlo?

luusyyyyyyy
19. júl 2022

@janca2262 mala to dlhšie aj polroka alebo viac som potom myslela že jej to spôsobuje nejaká potravina cela sme premastovali kyselina mliečna bola super a potom jedného dňa zrazu nemala nič a nikdy som nezistila príčinu