Je to dlhá viróza?

18. sep 2024

Ahojte diečatá, prosím už som bezradná. Od nedele môj 6ročný syn zvracia. Teploty mal iba dva dni 37,5 m vás trvala ax, plus posledné dva dni aj hnačku. Volala som s lekárkou, že nemáme chodiť má byť na diéte a pod. Dnes je to už štvrtý deň, nevracia už, ale začal hnačkovať. Od nedele je apatický, iba sedí, leží alebo spí. Proste sa mi to nepáči, nevidím žiadne zlepšenie. Piť vodu pije, na to dbám, moč tmavý nemá. Ale ta dlhá letargia ma znepokojuje, chápem že mu neni asi dobre ale takmer celý deň preleži, iba pozerá na rozprávky alebo spí. prosím koľko dní u vašich detí trvali takéto virózy, alebo čo to vlastne je. mne to príde už dlho. Dakujem

sisska96
18. sep 2024

Lekár lieči na dialku telefonicky? Očividne potrebuje už nejaké lieky a nie len suchár s vodou

dzulli1980
18. sep 2024

V prvom rade mu nasaď kvalitné probiotiká - Nekadex, Enterina ... moja dcéra aj dva týždne sa vie pri týchto črevných virózach trápiť.

autor
18. sep 2024

@sisska96 pýtala som sa koľko podobné prípady trvali u vás. ak prosim nemáte odpoeď iné rady si nechajte pre seba. Komunikovala som s lekárkou, ak sa nezlepší pojdeme tam osobne..

autor
18. sep 2024

@dzulli1980
ďakujem veľmi pekne za odpoveď

angeli121212
18. sep 2024

Syn mal minule campylobacter a začalo to v piatok poobede a trvalo do nejakej stredy s tým, že už to bolo kúsok lepšie ale teda ja som mu davala na odporúčanie sestričky enterol 3 krát denne kulišek a liala do neho vodu

mathob
18. sep 2024

@angeli121212 co je kulisek? Toto?

https://dehydratacia.sk/produkty
Enterol pomáha aj nám, ale kulisek sme ešte nemali

angeli121212
18. sep 2024

rehydrataćný roztok pre deti aj dospelých

ja_mama
18. sep 2024

Dcera mala rotavirus a trvalo to cca tyzden, mozno aj trochu dlhsie kym sa dala uplne dokopy. A to sme boli aj v nemocnici, lebo bola totalne dehydrovana a vycucnuta z mineralov tym grcanim, na infuzkach :/ vraj ten rota vacsinou trva takto dlhsie aj ak je priebeh lepsi...ale to netvrdim ze ho mate, len ze su aj take dlhsie virozy

lius
18. sep 2024

on moze byt letargicky, lebo je dehydrovany, napriek tomu, ze pije vodu. Tiez odporucam kulisek alebo slany vyvar

floren
18. sep 2024

Ja by som už šla k lekárovi,malý nebol dehydrovaný ,ale mal nízky cukor. Boli sme tri dni v nemocnici

lius
18. sep 2024

a aku ma dietu? Pri hnackach by som uvarila ryzovy odvar, kludne to prislad medom a dochut solou. Toto nam zazracne zabera pri hnackovych stavoch v priebehu par hodin

oliviakatka
18. sep 2024

Trvala by som na výtere - to vieš spraviť aj doma. Syn mal campylobaktera - boli sme v karanténe kým nemal 3x negatívny výter

glade22
18. sep 2024

Doplniť cukor a minerály. Rehydratacny roztok, cierny sladký čaj. Žiadnu čistú vodu, je veľmi ťažká na žalúdok. Slané tyčinky pojedať, banán na doplnenie draslíka.

lenka2710
18. sep 2024

Malý mal na začiatku mesiaca hnačky, presne týždeň, od piatku do piatku! Teploty nemal, bola som s nim ale u dr a ta mi kázala diétu, rehydratacny roztok po lyžickach a enterol, 3xdenne, kúpila som ešte smectu a to som mu dávala! Ale nič nepomáhalo, a potom zrazu nič! V piatok ešte hnackoval a v sobotu už kakal normálne 🤷‍♀️

lenka2710
18. sep 2024

Dr mu spravila aj vyter z ritky, ale nic sa nenašlo! Pil čistú mineralku, čierny čaj, banány mi odporučila, varenú mrkvu, zemiak, ryžu, ale vôbec mu nechutilo jest