Je to angína?

5. júl 2024

Dobry den,napisem sem nas problem s patrocnym synom a mozno niekto zazil podobnu situaciu a bude nam vediet povedat co dalej. Syn od utorka rana ma horucky - do 39, zrazame po cca 8 az 10 hodinach. Ma aj kasel,najprv bol vlhky,teraz skor drazdivy suchy. Vcera sme boli u nasej mudr, ktora na zaklade pohladu do hrdla povedala ze je to angina a predpisala antibiotika v tabletkach. Nespravila vyter ani crp. Syn ale tabletky ani sirup neznesie,vudy to vyzvracia, mudr to.vie tak povedala ze ak to v nom neudrzim mame ist do nemocnice na penicilinove injekcie. Tam sme teda sli a doktorka mu vysetrila hrdlo,ma zvacsene a cervene mandle,ale nema na nich cepy ani povlak, crp ma 13, hrdlo ho neboli. A povedala,ze s antibiotikami zatial pockame a ak by horucky do pondelku neprestavali,mame prist znovu a zacnu davat penicilinove injekcie. Ze keby to bola bakterialna angina, crp po troch dnoch horucok by bolo ovela vyssie ako 13. Mate niekto takuto skusenost? Bojim sa ci sa to nezanedbalo,aby malemu za ten cas nedajboze nezacalo v tom krku hnisat alebo nieco. Dnes stvrty den horucok,sice uz vydrzi dlhsie bez capiku,ale aj tak po tych 12 hodinach uz musime dat, lebo ma 39. Fakujem za precitanie a odpovede.

pribinak
5. júl 2024

Dostal by doma lieky a hotovo. V tomto žiadne kompromisy nerobím.

autor
5. júl 2024

@pribinak ty si strasne mudra. A ked ich jednoducho vygrcia po chvili? To nie je ze ich do neho nedostanem,ale ze ich zje a po chvili vygrcia

biglovemom
5. júl 2024

Pri virusovej angine su antibiotika zbytocne.
Crp aj tak nizke.
Takze len cakat

pribinak
5. júl 2024

Nie strašne mudra, ale proste to nedovolím. Evidientne má priestor na cirkus
To tolerujem len v prípade deti s diagnózou.
Ale však keď nechceš radu, načo pýtaš

betulinka1
5. júl 2024

Ja presne toto riesim. Teploty nemame, iba 37,4 ale cervene hrdlo, zväčšené mandle, hrdlo ho neboli, nie su na nom biele bodky, rano nemal hlas, potom ako sa najedol a dal caj, hlas sa vratil. Angína Ano alebo nie? Mam ist na pohotovost, kedze angína by sa mala liecit antibiotikami. Akoze ja vazne neviem. Ale tieto 3 dni je na pohotovosti dr, ktoru nemusim, tak váham, ze co mam robit.

autor
5. júl 2024

@pribinak kristepane spamataj sa,ako nedovolis dietatu pogrcat sa? Vrchol toto, ty si fakt chora na hlavu. Zalez a neotravuj

pribinak
5. júl 2024

Ak je to dieťa hysterické po matke, tak niet divu
Takze zalez ty, ukludni Seba a decko a daj mu lieky a pripadne aj sebe

jaskolka
5. júl 2024

Crp 13 je vírus, tam ATB aj tak nemajú účinok,kedze nejde o baktériu
A ak dieťa ich po chvíli vyvráti, tak ide o intoleranciu na tento druh ATB, tam v prípade potreby by mal doktor napísať iné antibiotika.

rozculena
5. júl 2024

@pribinak ty si kompletná? Decko sa po liekoch pogrcia,to mu má zapchať hubu,aby sa tými zvratkami udusilo?

deedol
5. júl 2024

crp je nizke, hrdlo neboli, teploty mozu byt aj dlhsie ako 4 dni, zrejme viroza, mozno covid (skuste test, kamoska teraz mala a mala podobne priznaky). ak sa stav nezhorsuje, tak len lezat a cajickovat. (sleduj napr. rozostupy medzi podavanim liekov proti teplote - ak sa predlzuju, je to dobre.)

gemerka17
5. júl 2024

@pribinak si dneska vstavala hore riťou ? Sa ukludni.
@autorka - kľudne postupujte podľa pokynov druhej lekárky v nemocnici. Inštrukcie máte, 5 ročný vie povedať keby ho niečo viac bolelo. Zbytočne ho teraz trápiť injekciami.