Je to alergická reakcia, alebo skôr vírusové ochorenie?

lenjednamamka
30. máj 2015

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať, či ste nemali náhodou takúto reakciu na niečo. Prvú reakciu sme mali cca pred dvoma mesiacmi, riesila som to kvapkami fenistil a po hodine to preslo. Pred dvoma týžňami zas a dnes znova. V pondelok idem k dr. Nemenila som prášok, ani na jedlo nemal alergiu.Nič nezvyčajné nezjedol. Má to na končatinách.

cerez
30. máj 2015

Môj syn to mal na stehnách po sirupe Nurofene.

lenjednamamka
autor
30. máj 2015

@cerez nebral žiadne lieky.

bambulalala
30. máj 2015

Stipance???alebo aj zo slniecka take byva

lenjednamamka
autor
30. máj 2015

@bambulalala stipance urcite nie, nie je tam bodnutie. dnes sme boli vonka tak mozno aj z toho?! neviem ozaj neviem... ☹

lucinkaboz
30. máj 2015

ja som niečo podobne mala na opalovacie mlieko, je to bordel

janinah
30. máj 2015

môj syn mal niečo podobné po jahodách-alergia

lenjednamamka
autor
30. máj 2015

@lucinkaboz nenatierala som ho ničím

@janinah dnes jahody nejedol, a reakciu po jahodách nemal... z jedla to nebude...

elenajezova
30. máj 2015

Aj moja dcerka mala presne take iste po celom tele. Bolo to hrozne, ked som to zbadala, skoro som "odpadla". Hned sme utekali na pohotovost. Bola to alergia. Podla mna je to tiez alergia. My sme vtedy boli poobede na kupalisku, ked sa jej to stalo. Ale na co presne to bola alergia, to neviem. Odvtedy sa nam to nastastie nezopakovalo. Pride mi to podla fotky uplne rovnake ako sme mali my.

uhnakova
30. máj 2015

Bude to najskor alergia, mne sa podobne vyhadzuje na rukach v miestach, kde mi roky pichali injekcie proti alergii (ktore neodporucam - nezaberaju a vyvolavaju dalsie problemy). Robi sa mi to po zjedeni niektorych druhov ovocia a zeleniny v surovom stave alebo aj pri kontakte s vlnou.

enyaa
30. máj 2015

alergia :( nam sa vyhadzuje z niektorych E-cok

mawka
30. máj 2015

mne sa takto na ruke par dni dozadu a doteraz neviem, ci ma nieco stiplo alebo to bolo z mirindy, ktorej som sa napila a ktoru bezne nepijem. kedze som si to zacala skrabat, tak som potom nevedela identifikovat, ci tam bolo nejake stipnutie. ale hento je cista alergicka reakcia.

anima9
30. máj 2015

@lenjednamamka Môže mať intoleranciu histaminu v potrave.Vtedy nemusí zjesť nic neobvykle.Precitaj si o histaminovej intolerancii niektoré články na internete, alebo si rovno najdi brozuru od Hrubiska.Na MK je vytvorena aj skupina hist. Intolerancie.Toto vyzera ako žihľavka.Diagnozu HIT len tipujem, nedá sa stanoviť bez vysetrenia.

anima9
30. máj 2015

Co dnes jedol?

lenjednamamka
autor
30. máj 2015

@anima9 rano mal makovnik, potom banan, polievku vývar z kuracích prs, zelenina v nej normalna (mrkva, petrzlen, kalerab) s cestovinami a potom išiel spinkať a ked vstal tak sa skrabkal a tak som si vsimla.

anima9
30. máj 2015

Môže to byt z banánu, hlavne ak bol zrelsi a aj kurca je histaminova bomba.Pokial si pridavala ešte aj bujon alebo vegetu reakcia môže byt.Ak by mal teda intoletanciu histaminu.Ak bol makovnik z kysnuteho cesta tak ten je tiež histaminovy.Reakcia môže nastať vtedy ak sa nakombinuje počas dna veľa histaminu v potrave.A organizmus ma malo enzymu na jeho odburanie.Vtedy vznikajú rôzne typy reakcii, môžu byt aj kožné.Ak sa to u neho opakuje urcite ho daj vyšetriť na alergologii na histaminovu intoleranciu a nejaké potravinove alergie, aby si mu zbytočne nejakými potravina neškodila.Drzim palce.

charllotte
30. máj 2015

ja som taketo mala po mede, bola to alergicka reakcia, strasne to svrbelo a mala som az take vystupene pluzgiere akokeby, mala som to na rukach zospodu a na stehne, zmizlo to same...

lenjednamamka
autor
30. máj 2015

@anima9 Ďakujem velmi pekne! V pondelok budem mudrejsia.... idem si to este nastudovat

hradnapani
30. máj 2015

@lenjednamamka toto je zihlavka, po fenistile urcite ustupi. Urcite to ma bud z jedla (moze to byt aj z maku) alebo niecoho vonkajsieho (slnko, pel, ine; moze to byt aj skrizena reakcia na nieco), treba dat zistit.

latvia
31. máj 2015

zihlavka jak oci... od zihlavy?nejaka ina rastlina?

lenjednamamka
autor
31. máj 2015

@latvia bude to z čaju pravdepodobne, dnes rano sa po ranajkach vyhodil znova. bylinkovy mal.

latvia
31. máj 2015

@lenjednamamka miesany? ci nejaka konkretna bylinka? sranda, ze to nema po celom tele...

lenjednamamka
autor
31. máj 2015

@latvia mal medovku, ale zas neviem z coho to bude, lebo vobec nepil caj len cistu vodu a poobede sa mu to znova stalo. och... uvidim zajtra ☹

uhnakova
1. jún 2015

@latvia ma to na oslabenom mieste tela, najskor to bude miesto, kde mu pichali vakciny.

ladybird81
1. jún 2015

ja mam take po kontakte s mackou alebo psom, mam nan alergiu /ale spravi sa mi to len obcas, vacsinou ich mozem bez nasledkov pohladkat/ a obcas aj ked nie som v kontakte s nimi, staci, ze je "nieco" vo vzduchu. Zvykne mi to prejst do hodiny, dvoch.

lenjednamamka
autor
1. jún 2015

@uhnakova on ale žiadnu vakcínu nedostal 😕 a tá fotka čo je hore to ma tu reakciu pod zadočkom, tak že to nebude ono...

lenjednamamka
autor
1. jún 2015

Boli sme dnes a dostali sme kvapky a mam ho sledovat ...

@anima9 odporučila mi aj kremy lipikar a exomega že skusiť aj to lebo sa jej zda že je aj suchá pokožka, čo ty na to?

jumama
1. jún 2015

@lenjednamamka Nasa mavala taketo flaky asi hodinu po zaspati. Budila sa cela prepotena, s placom. Je to ako poprhlene od zihlavy a pod tym cervene - zihlavka. Nam lekar povedal, ze to vznika preto, ze v spanku sa telo uvolni, rozsiria cievy, a narazovo sa uvolni vela histaminu do krvi. Histamin moze byt nahromadeny zo stravy alebo z reakcie na nejake alergeny, ak je dieta alergik. Tu si pozri zoznam potravin... http://histaminovaintolerancia.sk/svajciarsky-z... Niektore jedlo provokuje vyplavovanie histaminu a niektore brzdi jeho odburavanie v creve. A tak mozno aj nealergik, ak zje nedobru kombinaciu, moze mat na chvilu vela histaminu v sebe... Nasa nie je alergik, bolo to zrejme docasne, po liekoch co brala. Dostali sme sirupcek a chvalabohu sa to nevratilo.

maminecka2
1. jún 2015

Ahoj, moji sa vychádzali po petržlene, je to aromatická rastlina, dáva sa aj do prvých príkrmov a moji obaja s reakciou, ale len na koreň. No a starší na paradajku. A výsev môže byť aj mnoho hodín po požití potraviny. Mladší má teraz ekzém a nevieme z čoho

anima9
1. jún 2015

@lenjednamamka Tvoje foto je typická žihľavka. Kremy ktore Ti doktorka predpisala su fajn na suchu kožu, ale pri žihlavke su bezpredmetné. Ukazovala si jej foto toho výsevu? Ak hovoris, že nezareagoval na niečo lokalne (co by osobilo priamo na kožu) tak to bude celkova reakcia organizmu. Vtedy Ti lokalne pripravky napr. maste kremy velmi nepomozu. Trebalo by nejako vyradovacou metodou zistit potravinu ktora mu sposobuje alergicku reakciu. Precitaj si tento članok o žihľavke www.choredieta.sk/index.php/koza/zihlavka-urtic...

Tahšie by to bolo ak by mal už spominanu histaminovu intolernanciu. Tam je tazko určit ktorá potravina sposobuje problemy, lebo potravin može byt viac vela. Tam sa musi na začiatku držať prísna eliminačna dieta, aby si to zistila . Ak z histaminových potravin zje v priebehu dna viacero nakumuluje sa mu vacsie mnozstvo histaminu v tele. Ak ma malo enzymu DAO v tele tak ten prebytocny histamin nevie organizmus odburat a može spustat rozne nežiaduce reakcie organizmu...či už kožne (napr. aj takuto žihlavku), tráviace , dychacie, zdvíha adrenalin (nervozita).... a pod. Príznakov može byt veľmi veľa. Ide o to, že ak by u neho bola problemom histaminova intolerancia, tak po dietnej chybe a nahromadeni histaminu vznika nežiaduca reakcia organizmu. Ta može trvat aj 48 hodin, kym sa prebytocny histamin odbura. Ak ale pocas tej doby podavas dalsie histaminove potraviny, tak to stale pretrvava alebo sa to zhoršuje.
Prečitaj si aj tuto brožurku o HIT vratane prejavov, potravin nevhodných pri HIT.
http://www.zlatos.sk/userfiles/zlatos/files/Dao....

Diagnoza sa da určit odberom krvi na alergologii. Odporucam opytat od pediatricky vymenný listok a ist na alergo na odbery. Alergologa popros nech mu odoberie krv na nejake potravinové alergeny...daj aj medovku aj petržlen, mrkvu, vajce, gluten, mlieko (tie bežne) + popros ju o vysetrenie diagnozy HIT (histaminova intolerancia). Vtedy sa zistuje z krvi enzým DAO, ktorý ma na starosti odburavanie histaminu z tela

uhnakova
1. jún 2015

@lenjednamamka nemyslela som, ze teraz dostal, ale ze niekedy bol tam ockovany. Telo si pamata. Alebo je uplne neockovany? Ale ked vravis, ze nie na stehienku, ale pod ritkou to ma, tak to bude inak 🙂