Je to alergická reakcia?

majusqa2000
1. dec 2024

Zdravím stretol sa niekto s niečím takým?Môže sa jednať o alergickú reakciu?Ma to len na tvári niekedy ma viečka a pery cele spuchnute

jankajanka13
1. dec 2024

@majusqa2000 preboha ked puchnu usta smer pohotovost

majusqa2000
autor
1. dec 2024

@jankajanka13 boli sme,je to stále dookola to isté trvá to už od začiatku leta,riešime to aj na imunoalergologii testy na alergiu boli negat.teraz čakáme na výsledky s krvi

andreatytler
1. dec 2024

@majusqa2000 Vadim cerveny flak vo vlasoch a na uchu, ci sa mi to len zda? Ja mam takuto alergicku reakciu na urcite lieky. Na have napuchnute hrce. Ocne viecka, usi a pery spuchnute a cervene. Skusate prist na to co to moze byt? Vylucit jedla a po jednom pridavat. Ale moze byt cokolvek. Dufam ze coskoro zistia co to je. Chuda male.

majusqa2000
autor
1. dec 2024

@andreatytler áno zobudil sa stým že si škrabal strašne hlavu a potom začali sa mu objavovať tieto fľaky,toto sa deje aj keď nezje nič s čoho by mohol mať aler.reakciu nejedava nič také čo by už pred tým nejedol tak nechápem s čoho to môže mať tak už ako som písala začalo to na začiatku leta niekedy je opuchnutý na nepoznanie

andreatytler
2. dec 2024

@majusqa2000 Mne to zacalo postupne. Roky som brala lieky na bolest ako ibuprofen bez alergickej reakcie, ale postupne pomaly sa mi zacali robit tie svrbiace hrce v hlave. Po par hodinach ustupili a bolo dobre. Lieky som bravala raz za mesiac ked som mala kramy a postupne kazdy mesiac bola ta alergicka reakcia intenzivnejsia a silnejsia. Trvalo to ale roky kym sa mi to zacalo prejavovat aj tym ze mi zacali flaky na tvari a potom jedneho dna totalne spuchnute oci a pery a odvtedy uz ich nemozem jest, lebo hned to napuchne. Takze to moze byt jedlo, ktore doteraz jedol bez problemov ale postupne sa mu ta alergicka reakcia stava silnejsou a vyditelnejsou.
Ake alergicke testy na potraviny vam robili? Chodte este raz nech otestuju vsetko.
Aj vy doma mozete skusit najst co to sposobuje. Bude to torochu narocne a maleho asi trochu vyhladujete, ale skuste tie najbeznejsie alergeny ako mlieko, orechy...
Skuste uplne vysadit vsetko jedlo a cely den len nech ma napriklad uvarene zemiaky bez masla a len vodu na pitie. Ak sa cely den nic neudeje, dajte dalsi den k zemiakom na pitie mlieko a zase cely den pozorujte.
Kolko ma dita rokov? Je kojene?

majusqa2000
autor
2. dec 2024

@andreatytler Syn má 2 roky,pije kravské mlieko uvidíme ako dopadnú výsledky s krvi keď vám napuchli viečka tak vás aj svrbeli?

andreatytler
2. dec 2024

@majusqa2000 Viecka si uz nepamatam ze ci svrbeli. To sa mi stalo len raz ale ze mi tak napuchli ze som takmer ani nevedela oci otvorit. Odvtedy uz tie lieky neberiem. Hlava ma hrozne svrbela vzdy.
Ma taku reakciu kazdy den? Lebo ak nie kazdy den, tak to mlieko asi nebude, lebo predpokladam ze mlieko pije kazdy den.
Ako to riesite? Davate mu nejake lieky proti alergii? Lebo ak to je alergia tak by mali lieky proti alergii dobre zabrat. Len zase je dolezite zistit co to sposobuje, lebo nemoze tie lieky brat neustale.