Je to alergia na slnko?

drmelka
5. jún 2024

Ahojte,potrebujem radu. Dnes bol syn/13r./ s triedou na jahody. Zbieral no nejedol ich. Potom kedol pizzu s ananasom isli znova von. Netrety nebol nicim,lebo nikdy nemal problem so slnkom. Keď som ho po hodine videla....boli vonku.....a sadol do auta,tak som sa zhrozila,co ma na rukach. Vravi,ze ho to nesvrbi. Na chrbte a bruchu to nema....zatial iba na rukach. I keď zdá sa mi,že aj kožu na nohách ma červenšiu,no mal dlhé gate. Je to alergia na slnko?
Ďakujem za radu.
Doma mám iba Spirabell,este ho nikdy nebral,tak neviem,či mu ho mám dať alebo počkať.
Ešte otázka,ktorý krém na slnko pre deti máte overený na alergie?

falbala132
5. jún 2024

skor reakcia na nejaku potravinu ked vravis ze aj na nohach. ja mam MCAS a obcas sa mi toto deje, reagujem bud na potraviny alebo aj napr. na rozne vône a cistiace prostriedky. skus mu dat antihistaminikum.

sika1
5. jún 2024

@drmelka ja toto mávam presne na rukách, keď oberam jahody. Je to možno zvláštne, ale mne vadia tie listy. Po kontakte s nimi mám presne taku kožu na rukách, mňa to zvykne aj trochu svrbiet, ale nie moc Do druhého dňa to zvykne zmiznúť. Niekedy som si to potierala fenistilom, teraz si už na to nedávam nič.

terina25
5. jún 2024

@drmelka ja mam alergiu na slnko a nemam take. Mne sa vyhodia vyrazky, pupienky. Toto vyzera skor na alergiu z jedla. Ananas na tej pizzi mu nemoze vadit? Napr.

mmoni89
5. jún 2024

@drmelka ja tiez ked reagujem na slnko tak su to take pupienky a teda to sakra svrbi.

natalis1998
5. jún 2024

@drmelka u mna sa alergia na slnko takto prejavuje.. posielam fotku

veronikaszabova
5. jún 2024

@drmelka aktualne syn 10r. Tiez riesime z coho to ma

veronikaszabova
5. jún 2024
ikonica
5. jún 2024

@veronikaszabova moja take mala pri 5 chorobe...

slavomira236
5. jún 2024

@drmelka ja mam alergou na slnko prve..a teda svrbi to a dost

nevenka
5. jún 2024

@sika1 aj ja to mam, aj na nohach, ale len ked som na holo. Ale jahody normalne jest mozem...zaujimave to je.

nevenka
5. jún 2024

Este ma napadlo, dcera toto mala asi 2x, co bola na slnku, na rukach, po 5.chorobe. uz to mala v pohode po tej piatej chorobe, ale zacalo byt vonku pekne, teplo a mala kratke rukavy a boli s triedou na dopravnom ihrisku, takze dlhsie na slnku a vtedy sa jej to vyhodilo. Aj ju to svrbelo. Do druheho dna sa to ukludnilo. A este raz to mala, ked som ju natrela novym opalovakom, ale len na rukach, inde sa natierala tiez a nic.
A synovi sa zase, vzdy na jar, vyhodia alergicke pupaky, taky husty vysyp, ako ekzem, aj suche, na krku vzadu, svrbive, tiez tak, ze po zime zrazu zacne vuac slnko svietit a bum. Prvy raz to mal po prekonani covidu. Svokra mi po edala, ze ona mala koznu rrakciu po ockovani na covid, ze podla nej to ma suvis s tym virusom. Moze byt. Natrela som Fenistilom a ked to mal kludnejsie, tak mliekom s panthenolom, Med Pharma robi take fajne s aloe vera a jednoduche zlozenie. Na ukludnenie pokozky.

veronikaszabova
6. jún 2024

@ikonica 5tu nema na 100%

myrra81
6. jún 2024

@drmelka ak by mal alergiu na slnko tak by ho svrbelo vsetko kam luce slnka dopadli, aj tvar, krk

drmelka
autor
6. jún 2024

Ďakujem za odpovede. Nechcel si najprv dať nič,že ho to nesvrbí no v noci to zacalo,tak som dala Spirabel a potom ro uz bolo rano celkom v pohode. Dnes,teda na druhy den uz nebadat nic,tak uvidim,co bude zajtra. Tie flaky mal len na rukach. Inde nie,i ked v noci ho zacali svrbiet aj nohy,tam sa mi zdalo,ze mal taky trocha vysyp cerveny. Budem sledovat a ak na nieco pridem dam vediet. Nemal to este nikdy v zivote. Tak som prekvapena. Preto ma napadlo,ze dozvuky 5.choroby lebo ka som mala 3 tyzdne problemy. Jeden den teplota,o tyzden bolest klbov a celeho tela,hlava a potom sa mi trocha sfarbili lica a nos,asi na 4 dni. Ja robim v skole a u nas sa 5.choroba taha uz od marca stale.

drmelka
autor
6. jún 2024

@veronikaszabova ahojky,daj potom vediet ak na nieco pridete....drzim palce nech to rychlo zmizne.

drmelka
autor
17. júl 2024

Tak davam vedieť z odstupom času. Obaja sme prekonali 5.chorobu a ten výsyp,co mal ma rukach bola asi reakcia na listy z jahod,co boli oberat,alebo reakcia po 5.chorobe na slnko. Vraj sa to stava. Uz sa mu to potom nevratilo.