Je to alergia alebo vírus?

4. dec 2023

Caute, som zvedava na vas nazor.

Syn mi od 1. Novembra suchal nos a casto kychal (aj 20x za den). Tvrdil, ze ho nesvrbi. Takto bol cca tyzden a pol, k tomu sa pridruzil upchaty nos. Sople ziadne. Zistili sme, ze mame vysoku vlhkost (70%) v byte, kupili sme odvlhcovac, na dalsi den, ZIADNE KYCHANIE ANI UPCHATY NOS, ale po tych cca 3 tyzdnoch prisli sopliky (aj zelene, zlte, priesvitne a postupne zmizli, trvali tyzden). Teraz je zas ok, sice niekedy mame suchy vzduch co aj mne vadi a vtedy si zakycha, ale nic extra.

Pocas tych 3 tyzdnoch, ked mal upchaty nos a kychal, odstranila som vsetky koberce, vyprala na 60 stupnov vsetko, teda urobila vsetky opatrenia, a bolo horsie. K zmene prislo vtedy hned na druhy den, ako sme kupili ovlhcovac. Plesen sme nemali.

Co to mohlo byt podla Vas?

Ma 3 roky.

sims122
4. dec 2023

Nebudem sa vyjadrovať k textu lebo neviem a ťažko povedať. Ale možno ti pomôže moja skúsenosť. Moja dcéra každé ráno kychala a cez deň nič, druhá mladšia kaslala cele dni ale s prestavkami. Začalo to všetko po korone. Mala som doma Aerius tak som skúsila dat mladšej a bolo jej lepšie. Išla som za pediatrickou, najprv skúsila vyliečiť kašeľ erdomedom, antibiotikami, spravila vytery, krvné testy a nič sa nenašlo. ORL tiež bolo okej, skončili sme teda na alergológii, testy neukázali nič (malým deťom sa vraj stáva že nemusí ukázať) ale predpísali Aerius a pomohlo. Staršia kychala hlavne z plysakov, keď sme ich dali prec, bolo jej lepšie. Možno by stálo zato skúsiť ísť za pediatrickou, aby spravila vytery ci nemá nejaký bacil alebo vie tiež predpísať Aerius.