Je to alergia?

16. mar 2023

Bože, ženy poraďte..
malej (2,5r) sa asi hodinu a pól dozadu vytvorili na nohe vyrážky.. vyzera to úplne ako žihľavka- alebo ako keď vás komár uštipne.. odišlo to do 15 minút, s stále sa jej to objaví niekde inde.. najprv jej to vyjde-1 až 3 ks v jednom veľkom červenom fľaku, a do pól hodky sa to stratí. Lenže stále sa jej objavuje nové a nové.. teraz ma cele jedno líco také a na stehne 3ks.
Nikdy som sa s takýmto nestretla.. že to vyjde a za 15 minút zmizne.. sle zas sa objavia nové na inom mieste.
Ma momentálne 38,1… hnisave ocko a kašle- prechladnuta je. Nič som jej nedávala. Jedla jogurt 2 hodky dozadu, ale ten zvykne jesť každý deň.. nechápem čo to je, čo s tým mám robiť, či na pohotovosť slebo do zajtra sledovať..

elia9
16. mar 2023

Pravdepodobne žihľavka, stačí to sledovať..ak máte určite dajte aspoň Fenistyl kvapky

patricia2511
16. mar 2023

Mám 24rokov a mávam to dozeraz ..hocikde na tele..všimnem si to lebo ma to v ten moment zasvrbi ..do pól hod to zvykne zmiznúť ..nikdy som neprišla nato z čoho to je(mamka tvrdí že ako dieťaťu sa mi to robilo najmä z medu akurát že ten už roky nekonzumujem ) ..včera som mala napr dve naraz ..myslím si ale že keď jem veľa vajíčka keďže naň mám alergiu ..
Podľa mňa to netreba nejak riešiť ..ak by bolo veľa uricte dať fenistil alebo antihistaminika ..a spomenúť to doktorke
mávam aj kontaktnú alergiu napr na šťavu zo zemiaku surového -vtedy mám osypane cele ruky a je to neznesiteľne tak tomu sa vyhýbam ..
Nemyslím, že je to spojené s chorobou, možno len nejaká mala alergia na niečo čo dcéra papa a ten alergén si chodí po tele občas sa jej to ukáže v podobe tej malej vyrazticky