Je táto mastička vhodná na zadoček bábätka?

lussytalulu
21. nov 2020

Dobrý večer žienky, chcem sa opýtať či nemáte náhodou skúsenosť s touto mastickou? Je vhodná pre bábätká? Alebo radšej sudocrem🤷

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzikak
21. nov 2020

s tymto nemam skusenosti ale v porodnici nam davali obycajnu lacnu rybaciu mast. Pouzivala som vzdy tu. Ak boli zapareninky, riesila som sudocremom alebo bepanthenom. Ziadne ine vymyslaniny a nemas starosti... 🙂 Tento krem nespomina, ci je urceny speci pre malicke deti....

simona92101
21. nov 2020

My pouzivame Imazol. Sudocrem malej nerobil dobre

cervikpepik
21. nov 2020

@simona92101 ale nie na každodenné použitie že?
Lebo sudocrem a imazol zďaleka nie je to isté...

dzulik_
21. nov 2020

Naj je obyčajná rybia mastička. Sudocrem mi jedna známa s vyštudovanou chémiou kázala hodiť rovno do koša a ani malej nedávať. Keď sa náhodou objavila zaparenina, tak super bol Imazol, zabral hneď 😉 ale ten sa nesmie používať často

lenkananete
21. nov 2020

@lussytalulu ahoj, nemám skúsenosť, ale podľa toho popisu na obale by som ju minimálne vyskúšala. Uvidíš, či bude dobrá, až potom by som kupovala inú, ak by bábätku nerobila dobre.

evamea
21. nov 2020

Ja som našla jedine toto, asi by som zvolila niečo priamo určené na detskú pokožku. 🙂
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/sen...

lussytalulu
autor
22. nov 2020

Ďakujem vám veľmi krásne za odpovede,tak ideme radšej do klasiky 😊

blackmoon1325
22. nov 2020

Používali sme pri stomii ale na kožu nie zadoček. Prešli sme rôzne maste sudocrem nám nesadol ani pri jednom. Za nás úplne najlepšie Imazol a pri druhom NeoPithiol a Pitizol...

blackmoon1325
22. nov 2020

A keďže druhý drobec ma extra jemnu kožu pomohol aj z tých drahších skvelý krém Avene Cicalfate+ regeneračný kremík.

simona92101
22. nov 2020

@cervikpepik ako uz jedna pisala,Sudocrem je predrazeny bordel.Imazol je super na zapareniny,aj vyrazky,vysusi,zabera ihned.na obyc.denne mazanie nam stacil z DMky babylove s kamilkami.

cervikpepik
22. nov 2020

@simona92101 áno,sudocrem má dosť mizerne zloženie na to,že je určený na detskú pokožku ale Imazol je liek,obsahuje protiplesnovu látku rovnakú akú má Canesten alebo Candibene a teda nie je vhodný na každodenné použitie.
On nie je na prevenciu zaparenin,je na liečbu a po dolieceni sa prestáva s jeho pouzitim

simona92101
22. nov 2020

@cervikpepik nam inak kozna lekarka hovorila,ze pokial nie je zadok zapareny a pri kazdom prebaleni staci len umyt pod cistou vodou alebo utriet servitkou,a ze netreba casto pouzivat masticky ani vlhcene obrusky,a teda casto prebalovat a ze vtedy by zapareniny vzniknut nemali,a tym padom masticky na denne pouzitie netreba riesit.ja davam obcas po kakani len tu babylove masticky s kamilkami,inak nenatieram vobec.