Je takéto migrovanie semenníkov v poriadku?

14. mar 2023

Ahojte,

ja by som sa chcela opytat na migrujuce vajicka u chlapcov (2r). Kedze nechcem na internete citat blbosti chcem sa opytat, ci je normalne, ze ked je v pokoji tak vajka su v miesku, a tym padom aj miesok je vacsi.
Avsak, stava sa pocas prebalovania, ze sa miesok zmensi, a vajky sa stratia. Neviem ich vtedy ani vyhmatat. Kedze mal syncek raz operaciu slabinovej hernie, tak mu fixovali jedno vajko, ale ked sa mu miesok zmensi, tak neviem vyhmatat ani ten.

A chcem sa opytat, je v poriadku, ze to nefixovane vajko v pokoji je trosku vyssie, ako fixovane? Ale je v miesku.

Je v poriadku aj to, ze sa zmensi iba najprv 1 strana miesku, vyskoci vajko, a az potom druhe? Ci maju vyskocit naraz obidva? Alebo ked vyskoci iba jeden (zmensi sa aj miesok)?

Dakujem!

darina14m
14. mar 2023

Aj moj to ma..ma 4 a pol a stale nu takto behaju..nestratia sa uplne, ale "vyskocia" riadne hore...dr.este davno povedala ze z toho vyrastie..takze sa rada pripnem ak ma niekto viac info..dakujem

autor
14. mar 2023
althejka
14. mar 2023

Kedze je jedno fixnute,tak nemoze vyskocit vyssie ako neupevnene. Drzi stehom. Migrujuce vajka nevadia,pokial su vacsinou v miesku,ktory funguje ako chladnicka a vyvijaju vdaka nizsej teplote v nom. Prilis vysoko znamena vyssia teplota. Detsky urolog a sonografia urcia,ci su obe v poriadku a netreba ich korigovat.