Zdravim moje babatko male 3m malo salmonelozu. Dnes ideme na kontrolu, nal lahly priebeh troska hnacky ale nic strasne ziadne teploty, bol culy vesely chcel jest. Ale v presli 2 tyzdne. V pondelok by mal starsi syn nastupit prvy krst do skolky. Tomu nebolo nic.vlastne okrem msleho nikomu. Aj keby dnes dr vzala 3m vzorky tak vysledky ci je este infekcny nebudu. Cize radsej asi ani stsrieho do skolky aj ked on to nemal, ze? Nechhceme ohrozit ine deti len asi od vas potrebujem vediet, ze tak to je spravne :D lebo ak nemal salmonelozu ale moze to nejak prenasat?
Odnes stolicu oboch deti a budes mat 100% istotu a potom sup do skolky.
Ako sa môže 3m dieťa nakaziť salmonelou? To nie je hejt, len má to uprimne zaujíma
@hipuska pokiaľ nebola v mlieku, ak jedáva umelé, tak tiež si to neviem predstaviť
@kvetinka75 tiez som nechapala, ani dr. Jedina moznost je ze mu to niekto preniesol kto ku trebars chytal rucky, ktore si aktivne dava do ust. Ako abi vo sne by ma nenapadlo, ze toto sa nas bude tykat a v takom veku.
@alex_zalez ale nikto iný by nemal príznaky? To je zvláštne.
@kvetinka75 ved to nechapeme, jedine kto mal proznaly bol znamej pes s ktorou sme boli v kontakte tesa ten pes zvracal
@kvetinka75 a možno aj niekto mal, ale nepriznal sa… takých poznam z osobnej skúsenosti.
@kristinka92 presne takto sa zaxhovat nechcem a ohrozit ine deti v skolke len aby som ja doma mala pokoj… jw mi to hrozne luto, ze ten tak prvy vynimocny den ked nastupuje do skolky tam nebude. Maly mal len tri dni slabe hnacky bez inych priznakov prero dr ani nenapadlo zeby mohlo ist o salmonelozu. Ni iny take stastie mat nemusi a moze skocit s dehydrovanym dietatom na infekcnom
Ked idete na kontrolu k dr dnes, tak sa tam opytaj a budes to vediet naisto, ci je alebo nie je infekcny starsi syn alebo ci moze ist do skolky.