Zdravim, synovec ma siestu chorobu, moj syn s nim bol v utorok minuly tyzden a v sobotu synovec zacal teplotovat a dnrs sa vysypal. My sme zatial v pohode. Ale ci sa niekomu stalo, ze to dieta nedostalo. Chcem verit, ze sa tomu nejako vyhneme. Dakujem.
tato choroba nie je nejaka hrozostrasna.. moj maly ju dostal ako 6 mesacny ve lete na dovolenke - tri dni horuckoval, mysleli sme si, ze sa prehrial na kupalisku, navyse mu vysiel prvy zubok a dva dni na to sa vysypal - to sme uz boli doma - no kedze som netusila, o co ide, sla som k lekarke a az ona mi povedala, ze je to siesta choroba.. o dva dni vysyp zmizol a nic mu nebolo.. povedala mi k tomu este tolko, ze sa zvykne kombinovat s bolavym hrdielkom, co sa nas ale netykalo a ako tak citam skusenosti mamiciek, takmer vsetky deticky mali podobny priebeh choroby ako my.. este dodam, ze starsia dcera to nechytila..
Jedna z dvojiciek mala druha nie. Starsia mala 6. chorobu prekonanu pred nimi.
Dakujem za odpovede. Sestrin mal 5 dni 39 teploty, tak to chudacika zmohlo..ja len trpnem, aby sme tiez tak dlho neteplotovali.
@sorayaardente nas ju dostal ked mu sli zuby. Nie je to nic strasne, mal par dni teplotu a ako prisla tak aj odisla. Je potom dozivotna imunita proti tej chorobe.
No..zacina to u nich vyzerat na osypky. Vysypany je a teplota sa mu vratila
@sorayaardente fuuuuu... isto osýpky? bol očkovaný?
@willino1 zistime dnes, idu k doktorke. On ma 14 mesiacov, este nebol :( a moj ma mat o dva tyzdne.
my sme to chytili na vianoce. Najprv jedna dcéra, potom druhá a nakoniec muž. Ja som to nechytila. Ked bol muž s dcérou u zastupujúcej doktorky, tak tá zadrela, že má ovčie kiahne (a pritom ich prekonala rok predtým) 😒 Týchto mojich ešte neskutočne svrbeli dlane a stupaje nôh a deti boli vysypané iba od pása dole
No.. doktorka vraj sama nevie , co to moze byt. Osypky vylucila, ze oci a usta su ok. Bud piata, siesta alebo ruky nohy a usta.
ruky, nohy, ústa nie je 6-ta choroba? Volakto mi vravel, že to je to isté.
@sorayaardente aspom to nie sú osýpky
On mal od soboty teploty nad 38 a vkuse do stredy rana. Potom sa vysypal a dnes mal teplotu nad 38..plus hnacky :(
@sorayaardente moja malá dostala 6 chorobu 2x. A to má len rok.
@sorayaardente podla mna nie je mozne, aby ste 6.tu chorobu chytili od synovca, ak ste s nim boli v utorok (potom uz nie) a on az nasledne v sobotu zacal horuckovat, to su 4 dni. Nie som lekar, tak sa mozem mylit. Dcera to mala tiez, 3 dni horucka 40st. Potom horucky zmizli, vyhadzala sa a na dalsi den bola ok. Ale ak si dobre pamatam, nohy a ruky vyhadzane nemala, iba tvar brutalne a trup. Najmladsi syn to mal tiez okolo roka.
Všetko je o imunite. Nemusí to vôbec dostať. Moja dostala keď mala 7 mesiacov. Nebola vôbec s nikým v kontakte ale absolútne. Takže to je čisto vírus. A hra v ňom rolu imunita. Ináč nič strašne. Tri dni teplota a vysyp