Je spoľahlivejší krvný alebo dýchový test na intoleranciu laktózy?

lion13
18. apr 2013

S dcérou máme isť na test intolerancie laktózy. Nemáte skúsenosť či je lepší krvný alebo dychový test. Malá bude mat 11 mesiacov. pôvodne som chcela dychový test ale tam musí dieťa spolupracovať a dýchať do masky, najčastejšie vraj zvyknú rozhnevať dieťa aby plakalo a tým dýchalo do masky. Nechcela som ju trápiť pichmi do pršteka ale keby je to tak istejšie tak radšej ten. Dakujem za odpovede

cecil36
18. apr 2013

Nam robili v 8 mesiacoch krvny, myslim u tak malych deti sa robi len krvny. Myslim, ze spolahlivost je rovnaka.

vonicka
18. apr 2013

My smeboli v 4mesiacoch na dychovom teste. Ano, prilozili mu masku asi 4x a on plakal, lebo sa mu to nepacilo, ale trvalo to zakazdym asi 5 sekund, takze o co ide? Podla mna vobec netreba dieta rozhnevat, proste zacne plakat zial same, ked mu masku prilozia, ale ono to prezije 🙂

stastnamamulka
18. apr 2013

mojej dcerke robila doktorka len sono bruska+podla popisanycch priznakov usudila,ze ide o intoleranciu,ale moja netoleruje len mlieko,mliecne vyrobky v pohode 😅

alla24
21. apr 2013

Na zistenie alergie na mlieko sa berie krv zo zily. Ked je test pozitivny dalej sa zistuje na aku zlozku mlieka je dieta alergicke. pokial nie su vysledky mlieko a aj jeho vyrobky by sa mali vylucit hned. Testy ale lekari nechcu robit lebo su velmi drahe a poistovne maju problem s preplacanim no akonahle je podozrenie ja ako rodic by som na tom trvala! Mlieko je inak dost dobre svinstvo, celkovo by som ako mliecnu davku dietatu do 3 rokov isto nedavala a radsej zvolila UM aj ked ani tam nemate 100% istotu ☹