Dobrý deň
prosím vás potrebujem poradiť ohľadne problému mojej dcéry.
štvrtok bola u babky....jedla tam v záhrade dve na tri...černice, slivky...potom kel obed aj na večeru....všetko bolo ok, večer si dala ešte misku černíc. ráno sa zobudila a povedala že jej je zle troška akoby sa jej chcelo vracať ale nevracala...cítilo sa neisto, dala som aj za glg pepsicoly a vtedy si grgla - trocha sa ulavilo...išli sme k lekárke...ešte cesto hovorila že cíti nervozitu v bruchu.....bola nasadená diéta apozorovanie...potom na obed išla aj na WC - veľkú potrebu tá bola ok, ale bola som rada že kel a jedlo sú už preč. ale prekvapenie bolo poobede ked dcéra dostala prvú menštruáciu (má 11 rokov)....chcem sa len spýtať všetkých na názor....čo si o tom myslia....hlavne ma trápi ten rannjaší pocit akoby na vracanie - ktorý akoby cítila tam pod rebrami v strede nad žalúdkom....akoby odtial chcela vracať....prosím môže to mať všetko dokopy súvis? každý názor ma poteší a ukludní...dakujem moc.
doktorka vyšetrila...nasadili sme diétu pre istotu ....
prosím hlavne mi ide o to...aké máte príznaky a prvé skúsenosti s prvým menzesom....či tam mohol byť aj ten pocit na vracanie...
dakujem ešte raz
No prvé menštruácie bývajú zväčša najhoršie, často je krvácanie príliš silné a teda celkovo oslabuje telo, bývajú hnačky aj zvracanie, silné bolesti brucha a silné krče, takisto zvykne bolieť aj celé telo a hlava.
Ja som tiež mávala zo začiatku veľmi silnú menštruáciu a s tým spojené aj hnačky a strašné bolesti.
Takže podľa mňa je to z toho menzesu, ak by mala aj pri druhom veľké problémy, tak by bolo možno dobre vyhľadať lekára aby jej dal niečo, čo by pomohlo tie prejavy trochu zmierniť.
@mima75 moja dcéra mala 11a pol keď dostala menzes,teraz má 18 a ešte stále má každý mesiac tie isté ťažkosti,ona aj vracia má hnačku,kŕče,niekedy aj dva dni.Aj gynekologička hovorila,že s tým sa nedá nič robiť,že to musí pretrpieť,má aj takú ospravedlnenku do školy,že vtedy jeden deň môže zostať doma.Odporučila jej týždeň pred menzesom brať magne b a šumivé kalcium.Niekedy má slabšie tieto prejavy,ale väčšinou si pretrpíme svoje.
Ja mam 24 rokov a od zaciatku mam taketo bolesti...obcas sa mi zahmlieva pred ocami od bolesti. Skusala som rozne tabletky od bolesti a mne osobne sa velmi ulavilo po ockovani proti rakovine krcka maternice. Je to uz rok od prvej vakciny a odvtedy si vystacim 1 nurofenom na mesiac + salka matoveho caju...ten je uplne uzasny na taketo bolesti...
@mima75
ahoj moja má 10.5 roka a príznaky ako pred menzesom. častejšie močí, máva bolesti brucha, viac prdká 😀 a bolieva ju hlava. hnačky.. dnes sme boli na testoch aby sme presnejšie vedeli či je to náznak už nastávajúcej menštruácie. podotýkam, že takéto priznaky má už pol roka každý mesiac v rovnakom čase.
ahoj
no vieščo aj moja dcéra pred menzesom vtedy viac močila...aj mala vetry....možno aj každú chvíľu dostanete...
a na akých testoch ste boli ak smiem vedieť?
no tak to môže byť aj príchod menzesu.....
moja dcéra sa strašne vytiahla a jej postava ostala taká ženskejšia...vyznel pás, proste to prebehlo nejak v priebehu pol roka...má síce aj staršie spolužiačky v triede o rok, a tiež to už majú....
dcéra mala teraz v júli 11 rokov... a presne mesiac po narodeninách dostala menzes....
je pravda, že behom tohto pol roka jej narástli aj prsia, aj má ochlpenie...proste je z nej slečna 🙂
a je pravda, že mne sa celé prázdniny nejak nezdala akoby sa niečo dialo...bola troška aj nervózna...a jedno obdobie mala viac vetrov - ale to sme pripisovali kukurici 🙂.....výšku má 159 cm...čo hovorila aj doktorka že sa vytiahla...a že od 11 rokov máva dievčence s menzesom...
zmenu nálady som pripisovala aj očkovaniu, na ktorom sme boli.... ale možno to všetko dokopy nejak súviselo... a ešte sa jej hrozne porobili pupáčiky na tvári - puberťácke....
dva dni pred menzesom bola akási iná bledšia....pripisovala som to tým horkám...a zrazu len že jej je zle...a bolí brucho - letela som k dokroke.....a poobede sme dostali menzes....
a určite pevnejšie dievčatá to dostanú skôr.....ved sú aj skôr vyvinuté....
mam silnu menštruáciu a velmi ma boli brucho ... mam krče a zvracala som je to strašnee auu ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ 😢 😢
ahojte, keď som som dostala prvú mestruáciu som ju dostala v 14. rokoch a myslela som, že vykrvácam išla mi prasknúť hlava a vyvrátim žalúdok. Bože bolo to hrozné. Lekárka mi dala lieky na bolesti ale prestala som ich užívať. Nejako som to prežila. A potom som mala nepravidelný cyklus a užívala ale aj do teraz užívam antiko a bolesti brucha a pocit na vracanie mám aj tak. Má mi prísť meštruácia a cítim nechutenstvo do jedla pocit plnosti. Zjem trochu jedla a cítim sa najedená. Keď mi je zle tak či zjem málo alebo nič. Treba to prežiť.
@mima75 ja som pri menzes vracala prvý deň takmer vždy, až kým som neotehotnela a k tomu bolesti brucha, veľa sily a pevné nervy, bolo to naozaj namáhavé, všetko dobré
Ja si spominam, ze ked som dostala prvy menzes, tak som vracala, velmi ma bolelo cele brucho a mala som aj hnacku...mala som pocit, ze umieram 😖 Odvtedy som fungovala iba s tabletkami od bolesti, ak som si ju dala neskoro, tak som tiez vracala.....po porode sa to zmiernilo, tabletku potrebujem len 2-3x do roka.
No a u tvojej dcery - ved uvidis, ako s to bude vyvijat...mozno to ma suvis s menstruaciou, mozno nie....