Chcela som kúpiť kočík,ktorý sa nedá do úplného sedu,no kamoška ma odhovára,vraj kolmý sed je pre dieťa vhodnejší. Podotýkam,že pre dieťa,ktoré sa už samé posadí.
Doteraz som malého vozila v polosede,a keď chcel,tak sa sám posadil rovno,keď bol unavený,oprel sa.Nevozím ho v sede často,zvyčajne v kočíku spinká.
Čo myslíte? Čo je pre dieťa vhodnejšie?
Uplny sed vyuzivam malo, ale obcas musim, ked chce maly pozerat rovno, lebo niekedy je nuda pozerat stale na oblohu a chce vidiet aj okolo seba.
nevyhoda polosedu je tá, že dieťa sa bude vykláňať aby viac videlo a tým sa vlastne nebude opierať o nič
tak my sme mali kocik aj aj....v celkovom sede nechcel sediet...kocik som tisla prazdny a dieta na rukach....teraz mam polosed a cuduj sa,dieta sedi..aj ked je pravda,ze stale ho napravujem...lebo sa smyka dole....ak mas moznost,susedu,kamosku,skus posadit babo,ci ti v takom vobec bude sediet.....nas vzdy vyplakaval v kociku,pacilo sa mu iba v ballerine a teraz v peg perego uno.
no zvláštny problém pre mna 🙂 ...my mame golfač a ma 5 poloh a teda to by bolo podla mna riesenim. Spociatku polosed a ked uz pekne sedel a chcel vsetko vidiet, tak sed. Ide od lahu po sed, od narodenia doteraz.
Ono to ani nie je o sede,ale o tom,ako su vypracovane tie popruhy.Dcerka je strasne chuda.V Peg peregu pliko sa jej paci lebo sedi sama bez opretia,drzi sa madla a vykuka a tie pasy sa aj medzi nohami upravuju podla velkosti zadku,takze ju pekne drzia.
V jane slalom je nespokojna,lebo madlo jej zavadzia,sed nie je kolmy a pasy su prisite na pevno pre velke deti,takze sa smyka dole☹
Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že my máme kočík, ktorý sa nedá dať do úplného sedu. Pokiaľ bola malá úplne malá, že len začínala sedieť, tak to nevadilo. Ale ako rástla, tak som zistila, že je ideálne mať kočík, kt. sa dá dať do úplného sedu. Pretože stále sa šmýkala dole, celou cestou som ju popravovala a dvíhala, no proste nebolo to dobré. Potom som kúpila kočík, ktorý sa dá dať do úplného sedu a aj úplného ľahu a už sme nemali problém. Ale určite to záleží aj od dieťaťa. Pokiaľ je kľudnučné a ako ho posadíš, tak zostane, tak nemáš problém 🙂